26 Reacties

3 jaar geleden

Hai, ik heb ook flink overgewicht. Ik was ongeveer 10 kilo aangekomen wat er na een week weer af was. Tot een week of 25 ging het prima, daarna kwamen de kilo's erbij.

3 jaar geleden

Ik had ook echt al overgewicht ( bmi 33 ) en kreeg te horen dat ik 6 kg mocht aankomen, as donderdag ben ik 36 weken zwanger en zit nu op 15KG 😂 dus het dubbele maar heb me nog nooit hoeven wegen bij VK en ze zeggen er niks over 🤷🏻‍♀️ heeft ook iets te maken met vanaf week 28 thuis + corona quarantaine

3 jaar geleden

Ik volg even. Hier ook overgewicht en inmiddels al 4 kilo erbij (15 weken) 🙈

3 jaar geleden

Ik volg ook even. Heb zelf ook flink overgewicht. Bmi van 40. Probeer zo gezond mogelijk te eten. Lukt aardig op wat uitzonderingen na. Nog maar 7.4 zwanger maar juist iets afgevallen. 1.5kg. Hoop heel erg dat ik niet te veel aankom maar ben ook erg benieuwd hoe dit is als verder in je zwangerschap bent

3 jaar geleden

Ik heb overgewicht (BMI van 37.5). Zo min mogelijk aankomen is mij verteld maar nergens een weegschaal gezien. Ik eet gezond, snack nauwelijks en ben inmiddels 5 kg aangekomen vanaf start gewicht. Ookal doe je nog zo je best, op sommige dingen heb je geen invloed zoals vocht vasthouden en zo. Nu ben ik wel zwanger van een tweeling dus is het bij mij weer ff anders.

3 jaar geleden

Ik heb een bmi van 32, tegen mij werd op 14 weken gezegd, probeer het op nog max. 5 kilo te houden, ik was er toen al bijna 4 kg bijgekomen. Nu niet veel veranderd in men eetpatroon, alleen de tussendoortjes zijn fruit geworden. En ik zit nu op +6kg met 28 weken.

3 jaar geleden

Huh even benieuwd. Als jullie te horen krijgen dat je niet mag aankomen geven ze jullie daar dan ook hulp bij? Vind het anders maar vreemd.

3 jaar geleden

Ik heb ook veel overgewicht bmi 40, en ben nu bijna 29 weken zwanger.. Ben in het begin heel veel afgevallen omdat ik niks binnen hield, nu komt het er echt wel bij.. Zit nog steeds 2 kilo onder startgewicht, maar ga daar aankomende weken denk ik zeker wel overheen hoor ondanks dat ik gewoon goed eet.. Is toch ook niet vreemd? Ik snap dat het niet de bedoeling is dat we met al behoorlijk overgewicht 25+ aan zullen komen, maar de baby, vruchtwater, zelf vocht vasthouden etc is ook allemaal gewicht... Iemand op dit forum gaf de tip om niet te focussen op je gewicht maar meer om goed bezig te zijn met je eetpatroon. Vond ik echt een fijne tip! Hoorde trouwens ook van vrouwen met overgewicht dat zij de zwangerschapskilos snel weer na bevalling kwijt waren..

3 jaar geleden

Hier word ook gezegd, nu ben ik 8 kilo afgevallen door veel braken etc. Maar mag niet boven startgewicht uitkomen van VK maar ja heb ik zoiets in de hand?? Ik let op voeding beweeg etc dus als ik me best doe wat kan ik nog meer doen. Voelt best als een druk op me o.i.d

3 jaar geleden

Hey 🌸 Hier een BMI van 34,9 en inmiddels 37+2 zwanger. Voor mijn zwangerschap ben ik 17 kilo afgevallen om zwanger te kunnen worden, ik liep bij een diëtist. Ik kreeg direct mee dat ik moest stoppen met mijn dieët en het koolhydraatarm/beperkt eten en dat ik in principe niks mocht aankomen omdat ik genoeg reserves zou hebben. Wanneer ik wel zou aankomen zou dat ik ieder geval niet meer dan 10 kilo mogen zijn. Aangezien ik mijzelf wekelijks weeg hadden we afgesproken dat ik mijn gewicht aan hen door zou geven. 37 weken verder en ze hebben er nooit weer naar gevraagd of zelf gemeten.. Ik ben zo’n 27 weken misselijk geweest met overgeven en moest echt dingen blijven eten om normaal te kunnen functioneren, heel anders dan ik daarvoor gewend was. De eerste 20 week ben ik zo’n 5 kilo aangekomen en nu op 37 weken zit ik rond de 9 kilo. Ik heb in het begin heel erg mijn best gedaan om überhaupt niet aan te komen maar dat was mede door de misselijkheid niet te doen. Daar komt ook nog bij dat ze bij mij rond de 25 weken zwangerschapsdiabetes hebben geconstateerd waardoor ik moest beginnen met insuline spuiten (dit lag niet aan mijn voeding). Hierdoor kreeg ik ook weer een heel ander eetschema. Al met al vond ik het wel genoeg al die regeltjes, mijn zwangerschap zelf is al heftig genoeg en heb ik me er dan ook bij neergelegd. Het kindje groeit ondanks de te hoge BMI en insuline goed, hij is niet te groot. En als ik dan denk dat er een kindje tussen de 3,5-4 kg uit zou komen dan vind ik dat ik qua gewicht nog super netjes heb gedaan.

3 jaar geleden

Hier word ook gezegd, nu ben ik 8 kilo afgevallen door veel braken etc. Maa ...
Ja gevoel ervaar ik ook..

3 jaar geleden

Reactie op P3lle

Huh even benieuwd. Als jullie te horen krijgen dat je niet mag aankomen gev ...
Je kan een diëtiste nemen.. maar ik voel me daar niet prettig onder.. Al eens eerder gehad en kon er niks mee

3 jaar geleden

Bij de vk zeiden ze dat ook steeds tegen mij. Ik ben tot de 20 weken niks aangekomen, maar daarna ging het hard (ik hield ook heel veel vocht vast). Ik was elke controle weer 'bang' voor wat ze zouden zeggen. Maar ze hebben er nooit een probleem van gemaakt en kreeg zelfs complimenten over hoe ik het deed qua gewicht. Ik ben uiteindelijk 18,5 kilo aangekomen 😅 Nu bijna 7 weken na de bevalling (keizersnede) is er alweer 16 kilo af. Ik zou het proberen los te laten. Probeer er gewoon wat op te letten, meer kan je niet doen. Geniet van je zwangerschap en het komt heus goed!

3 jaar geleden

Ik houd me er ook niet heel veel mee bezig. En mijn gyn is super trots hoe ik het doe. Op mijn overgewicht na heb ik een zwangerschap volgens het boekje zei ze. Serieus alle onderzoeken eindigen met perfect. Bloeddruk steeds goed, kindjes groeien op het blauwe lijntje, mijn suikerwaarden waren perfect (ik moest 4 dagen prikken ipv zo'n drankje). Er is in het begin tegen me gezegt dat ik niet te veel moest aankomen. Gewicht was geloof ik max 5 kg maar dat was voor een eenling. Tweeling wist ze niet eens op dat moment. Ze zei ook als je gezond blijft eten lekker genieten want je hebt het ook niet volledig in de hand.

3 jaar geleden

Reactie op P3lle

Huh even benieuwd. Als jullie te horen krijgen dat je niet mag aankomen gev ...
Ik heb niet het idee dat ze hier echt veel werk van maken. Zoals Lisette1990 aanhaalde kan je naar een dietiste als je dit zelf zou vragen. Ik had nog voor ik de deur uit was al beslist haar advies naast me neer te leggen 😅. Ik at al gezonder sinds de zwangerschap en ga niet ineens alles omgooien of mezelf uithongeren omdat ik naar de norm teveel zou bijkomen.

3 jaar geleden

Mijn vriendin is ook te zwaar en zij was inderdaad niet aangekomen tijdens de zwangerschap, zelfs een paar kilo afgevallen. Ze is net bevallen van een gezonde zoon en 10kg lichter dan toen ze begon aan de zwangerschap. Ze zei dat ze regulier had gegeten en wel gewandeld tijdens de zwangerschap.

3 jaar geleden

Zoveel mogelijk bewegen is ook heel gezond. Ik probeer nog zoveel mogelijk te fietsen en te wandelen met de hond. Lange afstanden wandelen lukt alleen niet meer maar fietsen is gelukkig nog geen probleem.

3 jaar geleden

Mijn verloskundige heeft nooit een probleem gemaakt over mijn gewicht. Ze zeiden voor iedereen is de zwangerschap anders en ook de kilo's. Gezond en goed blijven eten. Nu 22 weken en nog maar 3 kilo er jij gekomen. In het begin maakte ik me daar ontzettend veel zorgen om vanwege t gewicht wat er bij kan komen. Zolang alles maar goed is met de kleine meid maak ik me daar na de bevalling wel weer druk over.

3 jaar geleden

ik heb zojuist mijn termijnecho gehad en mijn verloskundige vertelde ook dat ik niet veel mag aankomen en adviseerde mij zelfs om een diëtiste te zoeken. (BMI 38) Ik heb in het verleden al meerdere diëtistes versleten zonder echt blijvend resultaat dus ik zie er nu ook niet echt wat positiefs in. Vind het lastig wat ik hier nu mee moet..... k was juist zo blij met de echo maar dit was echt een beetje een domper.

3 jaar geleden

ik heb zojuist mijn termijnecho gehad en mijn verloskundige vertelde ook da ...
Bijzonder hoe verschillend ze er mee omgaan.. Ik heb t idee dat ik vanaf nu ga aankomen en dat vind ik lastig. Ik beweeg elke dag zeker 30 minuten meer dan voorheen, drink vooral water en eet gezonder..