21 Reacties

4 jaar geleden

Hi Ze hebben pas alle onrustig cellen bij mij weggehaald door middel van een lis. De artsen zeiden dat als ik tussentijd zwanger zou worden er wel extra controles gedaan worden met de kans op vroeggeboorte.

4 jaar geleden

Reactie op BabySeptember2020

Hi Ze hebben pas alle onrustig cellen bij mij weggehaald door middel van ee ...
Okee spannend ja ik ben pas bevallen hij is nu 4,5 maand

4 jaar geleden

Geen ervaring maar snap dat je het spannend vindt! Sterkte.. en mag ik vragen of je klachten had?

4 jaar geleden

Reactie op BabySeptember2020

Hi Ze hebben pas alle onrustig cellen bij mij weggehaald door middel van ee ...
Hebben ze bij jou ook een biopt afgenomen en was het pijnlijk??)

4 jaar geleden

Reactie op Nib87

Geen ervaring maar snap dat je het spannend vindt! Sterkte.. en mag ik vrag ...
Bloedingen tijdens mijn zwangerschap.. En erna moest ik na een half jaar toen ze zagen dat ik de hpv virus heb opnieuw een uitstrijkje laten doen

4 jaar geleden

Ik heb ook pap3b gehad. Door middel van een lisexcisie zijn de afwijkende cellen weggehaald (november ‘19). De ingreep zelf neemt heel weinig tijd in beslag (max paar minuutjes). Je kan even wat steekjes voelen wanneer de verdoving geplaatst wordt en wanneer de wond wordt dicht gebrand (de hitte kán namelijk wat krampen veroorzaken). Achteraf is het mij meegevallen. Voorafgaand heel veel stress ervaren. Over paar maanden weer terug naar de gynea voor een uitstrijkje. Hopelijk dan beter nieuws.. als je meer info wilt dan stel je de vragen maar. Heb het proces echt net doorlopen :). Sterkte alvast!!

4 jaar geleden

Ik volg even. Doen ze verdere onderzoeken en eventuele behandeling ook als je al zwanger bent?

4 jaar geleden

Ik heb ook pap3b gehad. Door middel van een lisexcisie zijn de afwijkende c ...
Ja het is de onzekerheid dat je hebt he... dat is het vervelende ervan!! Ik moet a.s donderdag en dan gaan ze een wat uitgebreide onderzoek doen indd ook de cellen weghalen en als het nodig is een biopt.. Maar het blijft gewoon een eng idee dat er iets in je lichaam zit wat er niet hoort.. ook omdat ik medicijnen heb geslikt een aantal jaar geleden wat ook weer kanker kan veroorzaken en dan speelt dat toch allemaal door me hoofd... het beste is er niet aan te denken maar goed is lastig..

4 jaar geleden

Ja snap ik! Die onzekerheid is heel naar! Hopelijk heb je snel duidelijkheid. Bij is het een beetje als volgt gelopen: eerst een brief waarin werd aangegeven geringe afwijkingen, verwijzing naar gyneacoloog. Tijdens de eerste afspraak heeft de gynea de cellen op het oog beoordeeld. Er werd toen aangegeven dat het mee leek te vallen en zeer waarschijnlijk geen ingreep benodigd zou zijn. Vervolgens heeft ze met een heel klein lepeltje/schrappertje een stukje weefsel weggenomen. Je moet dan even kuchen terwijl zij dat doet. Klein beetje pijn maar goed te overzien. Dat weefsel is naar de patholoog gestuurd. Uiteindelijk twee weken later de uitslag: Cin II. Kreeg te horen dat ik twee opties had: 1. 6 maand afwachten en dan opnieuw een uitstrijkje of 2. Lisexcisie. Ik heb gevraagd of er cijfers bekend zijn mbt hoeveel vrouwen zonder ingreep herstellen. De gynea wilde hier liever geen uitspraak over doen. Ik moest maar een keuze maken op basis van gevoel. Het virus en de afwijkingen kunnen verdwijnen maar het kan ook erger worden. Geen geruststellende gedachte. Ik heb gekozen voor de ingreep. Deze vond twee weken later plaats. Super zenuwachtig. Gelukkig ging mijn partner mee. Die heeft wat vragen gesteld mbt kinderwens etc. De ingreep was gelukkig zo voorbij. Ze verdoven je dus met vier prikjes. Daarna schrapen ze het weefsel weg. Daar voel je niets van. Vervolgens branden de ze wond dicht. Dat kan dus wat buikkrampen geven. Daarna kan je nog wel last hebben van (hevig)bloedverlies. Bij mij hield het bloeden na drie weken op. 2 weken na de ingreep kreeg ik weer de uitslag van het weefsel wat is weggehaald. Het bleek dat er sprake was van cin III. De gynea was dus erg blij dat het al was weggehaald omdat er bij cin III sowieso een ingreep plaats moet vinden. Achteraf dus gelukkig de juiste keuze gemaakt. De eerste lisexcisie heeft waarschijnlijk geen invloed op een zwangerschap. Als er meerdere keren weefsel moet worden weggehaald heb je volgens mij wel een kans op vroeggeboorte. Dit kan je het beste even vragen aan je gynea. Het virus of de afwijkende cellen hebben geen invloed op een zwangerschap. Ik ben nu namelijk 5 weekjes zwanger en dat was geen probleem, aldus de gynea :)

4 jaar geleden

Ja snap ik! Die onzekerheid is heel naar! Hopelijk heb je snel duidelijkhei ...
Ohhh wauw ja inderdaad je heb de goede keuze gemaakt zeg! Ik zou dat dan ook wel kiezen hoor je weet nooit wat er in 6 maanden tijd kan gebeuren toch!! Gelukkig ben je nu weer zwanger en ik hoop dat alles voor nu ook wel gewoon goed is En weg blijft... Maar omdat de hpv virus weet niet of jij dat dan ook had en of dat altijd standaard is erbij heeft dat geen invloed als je dus gaat bevallen en je heb nog omdat het zo besmettelijk is dat het eventueel overdraagbaar is op de baby misschien een te ver gezochte gedachte hoor.. Maar daar denk ik nu ineens aan.. Ik ga het sowieso even navragen donderdag. Maar ben blij voor je dat je die keuze heb gemaakt! En dat ze geen cijfers kunnen geven is logisch maar dan kunnen ze toch beter zeggen van gelijk laten behandelen bedoel je gaat het risico toch niet nemen lijkt mij...

4 jaar geleden

Even onder een andere naam verder hoor. Misschien zitten er nog bekenden op deze app ;) Ik heb die vraag ook gesteld. Voor zover ik het heb begrepen kan je de afwijkende cellen alleen door het hpv virus krijgen. Dat virus heb ik ook. Door de ingreep helpen ze je lichaam met het opruimen van de cellen. Daarna moet je lichaam zelf het virus opruimen. Daarom heb je na de ingreep nog meerdere keren een uitstrijkje. Ze checken dan of het virus al is opgeruimd. Het virus is bij een zwangerschap niet overdraagbaar op je kindje. Het is wel goed om deze vragen nog een keer extra aan je gynea te stellen. Zij/hij kan je hierover informeren en geruststellen.

4 jaar geleden

Reactie op Liv89

Even onder een andere naam verder hoor. Misschien zitten er nog bekenden op ...
Okeee!! Nou we gaan het dan maat meemaken allemaal! En ik zal het inderdaad nog eens even navragen aan de gyna.. Ja er zullen vast wel wat bekenden op de pagina zitten hahah niet over nagedacht eigenlijk maar goed 😅 Dankjewel in ieder geval voor de info!!!

4 jaar geleden

Graag gedaan hoor. Alvast heel veel sterkte!! Laat anders maar weten hoe je het vond en welke info je hebt gekregen (als je wilt natuurlijk). Ook weer handig voor anderen :). Fijne avond!!

4 jaar geleden

Hier 6 jaar geleden gehad. De foute cellen zaten toen gelukkig bij elkaar en niet verspreid over m’n baarmoederhals. Daarna ieder jaar op controle en was altijd goed. Laatste controle stond gepland toen ik net zwanger was.. afgebeld dus. Ik krijg wel vanwege de lisexcisie in verleden extra groei echo’s. Mijn baarmoederhals is lang genoeg (29w nog 4,5cm!) en heb verder geen complicaties. Ik heb van de lisexcisie zelf geen last gehad. Ik vond alleen die lange nabloedingen heftig.. heb echt een maand lang bloedverlies gehad. Daarnaast had ik op dat moment ook geen partner en dat vond ik best moeilijk, had het idee dat ik de stress echt in m’n eentje moest verwerken terwijl je er inderdaad behoorlijk onzeker van wordt. Achteraf gezien heb ik me veel te druk gemaakt op dat moment. Sterkte er mee! En weet dat heel veel dames dit hebben ondergaan én helaas ook heel veel dames niet bewust zijn van het feit dat ze waarschijnlijk slechte cellen hebben.

4 jaar geleden

Reactie op Liv89

Graag gedaan hoor. Alvast heel veel sterkte!! Laat anders maar weten hoe je ...
Ja ik zal het je laten weten donderdag..

4 jaar geleden

Reactie op anne34

Hier 6 jaar geleden gehad. De foute cellen zaten toen gelukkig bij elkaar e ...
Dat lijkt me inderdaad ook best lastig als je zo'n gevoel heb dat je het in je eentje moet verwerken.. gelukkig is alles goed gegaan en ben je nu zwanger!! Ik werd zelf gelukkig al goed in de gaten gehouden vanwege mijn ziekte van crohn.. Het is wel fijn om te weten dat je ook veel goede verhalen heb.. probeer zelf zo min mogelijk op internet te lezen maar ik was er ook best wel nieuwsgierig naar! En inderdaad veel vrouwen hebben het en weten het niet ik vind zelf wel dat het uitstrijkje best wel wat eerder mag! Ipv pas op je 30ste.. het is dat ik die bloedingen had en dat het daarom getest werd maar goed..

4 jaar geleden

Reactie op ClaudiaDenley

Hebben ze bij jou ook een biopt afgenomen en was het pijnlijk??)
De lis was totaal niet pijnlijk echter ga nooit alleen naar zulke afspraken ik viel namelijk flauw! De biopt deed veel zeerder en probeer niet aan de spannen dat helpt niet echt. Ik heb zelf het idee dat dir mijn zwangerschap wel in de weg stond slikte al een jaar geen pil nu 2 maanden na de lis wel meteen. Enige klachten die ik had voordat ik het ontdekte was pijn onder in mijn zij.

4 jaar geleden

Ik ben vanmiddag dus naar het ziekenhuis geweest..de arts denkt niet dat het kanker is maar hij heeft wel 2 biopten gedaan omdat hij zich wel zorgen maakten waar die onrustige cellen zaten. Hij kan verder nog niet veel vertellen moet afwachten tot volgende week donderdag dan is de uitslag binnen en weet ik meer.. de biopten afnemen viel echt reuze mee voelde eigenlijk haast niks van..

4 jaar geleden

Ik heb pap3b cin3 AIV dus het zit in me baarmoedermond zeg maar... 18 feb een conistatie.. En hopelijk is dan alles goed

4 jaar geleden

Reactie op ClaudiaDenley

Ik heb pap3b cin3 AIV dus het zit in me baarmoedermond zeg maar... 18 feb e ...
Het is een heel lang traject hoor ik ben 3 keer terug gemoeten om uiteindelijk alsnog een lis te krijgen had het liever meteen gehad en is veel minder pijnlijk! Sterkte!