17 Reacties

één jaar geleden

Ik zou in jouw situatie ook gewoon thuis blijven. Als je positief test, houdt dan de bewegingen van de kleine goed in de gaten. Bij twijfel, altijd contact opnemen met je verloskundige! De kans dat je tot 40-41 weken doorloopt, is groot. En ik geloof erin, als het lichaam en de baby voelen dat het niet ‘tijd’ is om te komen, wacht het nog even. Succes alvast en veel beterschap aan je man!

één jaar geleden

Of je wordt zelf niet ziek. Man had corona en ik en puber bleven negatief testen. Dreumes heeft het waarschijnlijk ook niet gehad. En man en ik hebben gewoon samen geleefd🙈 Maar hoogzwanger en corona krijgen/hebben schijnt pittig te kunnen zijn. Misschien overleggen met de verloskundige? Die zal het sowieso wel moeten weten toch? Mocht je nu gaan bevallen, moeten ze maatregelen treffen omdat je man ziek is. Of is dat tegenwoordig allemaal niet meer nodig? Ik heb echt geen idee 🙈 Beterschap voor je man en hopelijk word jij niet ziek!

één jaar geleden

Als je nu naar je ouders gaat heb je nog best grote kans dat je het niet krijgt. Maar ook een kans dat je het wel alsnog krijgt. Dus het blijft lastig. Covid zo voor je beval datum lijkt me echt niet fijn, maar weg zijn van je partner ook niet.. vooral belangrijk dat je man snel herstelt, zodat je je kleintje niet thuis hoeft te brengen in een huis waar iemand covid heeft..

één jaar geleden

Voordat hij positief testte was hij al besmettelijk (incubatietijd) dus nu naar je ouders gaan, betekent dat je die ook kan besmetten. Advies van GGD zou zijn: leef en slaap apart van elkaar in 1 huis. Goed ventileren. En vooral duimen

één jaar geleden

Mijn man heeft ook covid gehad. Ik heb toen 1 nacht naast hem gelegen in bed terwijl hij met zijn koorts heel het bed had doorweekt. Avond van tevoren test negatief. Volgende ochtend positief. Ik Ben toen in een andere kamer gaan slapen. Hij gebruikte de douche en ik het bad. Ik gebruikte toilet beneden en hij boven. Hij gebruikte wasbak rechts en ik links etc. Ik maakte het eten en zette het bij de deur of in de kamer als hij was verder van de deur was. En een tas met snacks op de kamer gezet. Hebben dit zo volgehouden 10 dagen lang. Wilde namelijk ook niet dat ons zoontje het kreeg van toen 10 maanden (en ik zelf ook niet in de zwangerschap). Zoontje en ik hebben het beiden niet gekregen. 🥳

één jaar geleden

Ja lastig. Ik denk dat ik ook liever thuis zou blijven, dat is gewoon de fijnste omgeving rond je uitgerekende datum. En inderdaad de kans dat je al besmet zou zijn is al hoog, dus zoveel verschil zal het niet maken misschien. Je kunt wel gescheiden slapen/leven voor de zekerheid

één jaar geleden

Je kunt apart slapen en apart leven.. Alleen als hij corona heeft mag hij bijv niet mee met de bevalling.

één jaar geleden

Dank jullie wel allemaal voor jullie advies; ik heb er veel aan!🥰 Ik heb hem door jullie reacties kunnen overtuigen. Is denk voor ons beide het minst stressvolle. En nu maar hopen inderdaad dat de baby nog even wacht!

één jaar geleden

Reactie op Francis1991

Je kunt apart slapen en apart leven.. Alleen als hij corona heeft mag hij b ...
Dit is niet waar, hij draagt dan beschermende kleding maar hij kan er gewoon bij zijn :) Ik heb COVID gehad en gewoon met mijn man geslapen en geleefd zoals anders en hij kreeg het niet. Je kunt er niets van zeggen…

één jaar geleden

Mijn partner heeft het ook gehad tijdens mijn zwangerschap en toen ben ikzelf thuis gebleven, mijn moeder bij mij en mijn vriend is een weekje ik het huis van mijn moeder geweest. Gelukkig heb ik het zelf op die manier kunnen ontlopen 🙏🏻

één jaar geleden

Hoi Meltje ah balen zeg! Ik begrijp dat je graag thuis blijft hopelijk komt het helemaal goed. Even iets praktisch… stel je zou vanavond bevallen mag je partner dan wel aanwezig zijn in het zkh of plande je sowieso een thuisbevalling?

één jaar geleden

Ah nee hè! Ik heb echt exact hetzelfde. Ook 38+2dagen zwanger. Hoe heb jij het "opgelost"? En heb jij het jou VK laten weten? Aangezien mochten zij langs moeten komen deze dagen, dat ze van de situatie afweten / misschien meer bescherming dragen.

één jaar geleden

Ik zou lekker thuis blijven. Kwaad is waarschijnlijk toch al geschiedt. En met een beetje mazzel blijft de baby zitten tot je weer beter bent.

één jaar geleden

Reactie op Francis1991

Je kunt apart slapen en apart leven.. Alleen als hij corona heeft mag hij b ...
Dat is ook niet overal zo. Dus daar zou ik mij niet druk om maken

één jaar geleden

En TS, heb je corona gekregen of ben je nog veilig? 😋

één jaar geleden

Je hoeft het niet te krijgen ik was toen wellicht niet zwanger. Maar me partner kreeg helemaal niks .

één jaar geleden

Reactie op BabyE2021

En TS, heb je corona gekregen of ben je nog veilig? 😋
Ik heb ondertussen zelf ook corona gekregen ja 😅 Maar verrassend genoeg heb ik echt werkelijk nergens last van. Alleen de eerste dag wat verhoging, maar je zou echt niet zeggen dat ik corona heb.