96 Reacties

2 maanden geleden

Hoe reageert hij als je hem erop aanspreekt?

2 maanden geleden

Hoe reageert hij als je hem erop aanspreekt?
Niet echt eigenlijk. Dat hij gewoon moe is, en dat ik ook wel een keer mag bijslapen maar ja dat heeft voor mij geen nut want ik kan uren gaan liggen maar niet slapen. En gewoon liggen werkt voor mij daardoor niet ontspannend. Ik wil ook echt niet overkomen alsof ik niet dankbaar ben, want hij doet ook echt heel veel wél. Maar dit blijft zo'n frustratiepunt bij mij.

2 maanden geleden

Maar zou je dan niet de nachten willen verdelen? Als je niet overdag kan slapen dan snachts misschien wel? Dus als jij een slechte nacht hebt gehad, dat hij dan de nacht erna doet? En dan desnoods overdag kan bijslapen? En misschien ook meer mededelen dan vragen want dat doet hij ook.

2 maanden geleden

Ik zou op een dag zeggen ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts voor jou. Dat hij kan kijken of je een psychisch slaaptekort, een chronisch slaaptekort of een tussen mijn oren slaaptekort heb en daarbij zalf gevraagd om doorlig plekken te voorkomen want wat jij heb is nml heel ernstig! Heb gevraagd deals de dokter 1 van deze drie kwalen vast steld je op laat nemen zodat je er van kan genezen

2 maanden geleden

Reactie op MamaLi90

Maar zou je dan niet de nachten willen verdelen? Als je niet overdag kan sl ...
Ja toen elke nacht nog zo slecht was verdeelden we het ook wel. Maar nu het meestal goed gaat is hij vaak degene die zegt dat hij goed wil slapen, of zelfs goed móet slapen omdat hij een of andere presentatie op zn werk heeft de volgende dag. Ik werk ook en wil ook goed slapen, maar vaak ben ik toch degene die dan eruit gaat. Daarin heb ik zelf ook een groot aandeel. Maar waar het mij om gaat is dat zélfs als ik hem ontzien heb, en hij z'n slaap heeft gehad, hij klaagt over te moeten bijslapen. Hij gaat daarmee naar mijn idee echt voorbij aan, tja, mij?

2 maanden geleden

Reactie op mivd

Ik zou op een dag zeggen ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts voor j ...
🤣🤣🤣 dankjewel, dit vind ik oprecht een heel fijne reactie

2 maanden geleden

Ik weet niet zo goed wat je als oplossing wilt eigenlijk. Je wilt dus niet dat hij de zorg van je dochter overneemt overdag want jij kan dan toch niet slapen? Dan snap ik wel dat hij zelf gaat bijslapen eigenlijk, want als hij probeert jou te helpen zijn jullie allebei moe. Hij zou ook wel een nachtje bij je dochter kunnen slapen ipv jij, dus waarom doet hij dat niet? Staat hij daar niet achter misschien? Of een andere reden? Ik heb een man die slecht slaapt en ik herken je frustratie wel al is ons kindje er nog niet eens en weet ik niet hoe het dan gaat lopen. Maar ik ben nu ook wel eens moe en kan er dan al slecht tegen als hij dan ook moe is, dus kan me voorstellen dat ik straks ook in deze situatie zit 😅. Je zou graag dingen willen afwisselen maar dat is lastig als jullie allebei op laag energie niveau zitten. Ik kan je in ieder geval wel aanraden om de volgende keer dat hij thuis komt en aankondigt te gaan slapen terwijl je hulp nodig hebt, dat meteen te zeggen ipv een later moment af te wachten. Duidelijke communicatie over wat je op dat moment nodig hebt, kan wellicht al helpen.

2 maanden geleden

Kan je niet overdag gewoon een uurtje of 2 gaan liggen (bank of bed) en dus je dochter bij je man laten? Hier een iets andere situatie, maar mijn man wordt in de nacht gewoon niet wakker van ons zoontje. Is helaas altijd zo geweest (bijna 2 jaar). Dus als er iets is in de nacht is dat aan mij. Dat heb ik geaccepteerd, want ik ga hem ook niet wakker maken als ik dan toch al wakker ben. Maar als ik overdag op instorten sta, dan zeg ik wel 'ik ga even uurtje ofzo boven op bed liggen'. Dan pak ik wel m'n rust en ontspanning.

2 maanden geleden

🤣🤣🤣 dankjewel, dit vind ik oprecht een heel fijne reactie
Graag gedaan 😉 Ik heb gelukkig echt niet zo'n man die word wakker snachts help me als ik het nodig heb vraagt nog iets? Als ik dan nee zegt draait hij zich om en slaapt verder herinnert zich de volgende morgen nog maar weinig van het nachtelijk gespuis 😂 hoop dat dat straks ook zo is met de kleine

2 maanden geleden

Kan me voorstellen dat je, jezelf hieraan irriteert. Je kunt wel voorstellen dat je na hem even de tijd neemt voor jezelf, lekker warme douche! Zoals hij zijn tijd neemt, moet jij dat ook gewoon doen. Misschien ziet hij het dan beter in, dat jullie dit beide nodig hebben😘 en blijven benoemen hoe jij jezelf voelt na hem toe en dat een stukje waardering wonderen doet!

2 maanden geleden

Ik snap je frustratie. Ik krijg uit je post en reacties wel een beetje het idee dat je man niet door lijkt te hebben hoe groot het verschil tussen jullie is en/of hoe erg jou dat frustreert. Als je man weer eens zegt dat hij een dutje gaat doen, zeg jij dan weleens “nee nu even niet, ben kapot van afgelopen nacht en ik heb je even beneden nodig”? Of als ze ‘s nachts wakker wordt, schop je dan weleens je man eruit? Daarnaast zou ik zeggen: krijg jij ook genoeg tijd voor jezelf om te ontspannen? In mijn ogen is het prima als hij bvb op zaterdag zegt dat ie even 2 uurtjes gaat slapen, als jij dan bvb op zondag ook maar even de kans krijgt 2 uurtjes je ding te doen. Hier is het vaak ook zo dat mijn man ‘zijn tijd’ gebruikt om te gamen en ik ‘mijn tijd’ gebruik om te dutten.

2 maanden geleden

Mag ik vragen of je ook werkt?

2 maanden geleden

Reactie op Vega87

Mag ik vragen of je ook werkt?
Ja ik werk ook. Ik werk drie dagen, hij vier.

2 maanden geleden

Reactie op Vega87

Mag ik vragen of je ook werkt?
Wat is daar de toegevoegde waarde van als ik vragen mag?

2 maanden geleden

Waarom verdelen jullie de nachten niet eerlijk. Net als het huishouden en de zorg? Dit is toch niet houdbaar zo?

2 maanden geleden

Kun je de nachten niet verdelen? Of om en om of de eerste helft doet hij en de 2e helft van de nacht doe jij. Aangezien je aangeeft moe te zijn. Daarnaast het stukje over huishouden, werken jullie beide? Want dan ben ik wel van mening dat het meer verdeeld moet worden. Doet hij helemaal niets met jullie gesprekken of is het een tijdelijke verandering die optreed? Anders eens een andere aanpak van praten aangaan?

2 maanden geleden

Kun je de nachten verdelen? Letterlijk; ik de eerste helft, jij de tweede. Of ieder drie nachten in de week en de vierde wisselt. Vooraf afspreken! En dan heb je geluk of pech, maar niet klagen want volgende week kan het weer andersom zijn. Ik heb de neiging ook wel om mijn man te ontzien in de nachten, die schijnt ook slechter tegen weinig slaap te kunnen dan ik. Hij weet dat ik dat doe. Maar als het dan een periode minder gaat ‘s nachts, ga ik hem er echt weer uit schoppen. Het is óns kind, we hebben er sámen voor gekozen.

2 maanden geleden

Ik zou ook duidelijk zeggen: jij kunt overdag slapen, mij lukt dat niet. Dus ik verdien om ‘s nachts meer te slapen dan ik nu doe. Weet hij trouwens hoe weinig je slaapt ‘s nachts? Mijn man had, toen ons zoontje nog klein was, echt geen idee van hoe weinig slaap ik kreeg toen ik alle nachten deed. Koop desnoods zo’n horloge wat je slaap een beetje bij houdt, die heb je al voor een paar tientjes (activity tracker oid). het is niet heel precies maar het verschil tussen 2 en 6 uur, zie je echt wel. Dan kun je hem dat ook eens laten zien.

2 maanden geleden

Je hebt al super veel reacties gehad, dus die herhalen heeft niet zo veel zin 😉 Aanvullend op die reacties, het klinkt mij alsof niet alleen de nachten, maar ook de mentale load niet eerlijk verdeeld is tussen jullie. De Volkskrant heeft hier een mooie test voor. Misschien kun je die eens invullen en als start gebruiken van een gesprek? https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2019/huishoudbattle/ Wat ik verder wel eens van andere mensen gelezen heb is dat ze regelmatig bij elkaar een check doen op hoeveel % van hun energie ze zitten. Op zo'n moment kun jij ook goed aangeven hoe vermoeid jij bent en krijgt je partner misschien meer inzicht daarin.

2 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Je hebt al super veel reacties gehad, dus die herhalen heeft niet zo veel z ...
Wat grappig, die test hebben we toevallig laatst gedaan. De mental load was inderdaad zeer uit balans. Zijn reactie: oh dat valt me nog mee (balans was 85/15 geloof ik). Hij had het erger verwacht. 😵‍💫 Dank voor je tip over de energiecheck, dat is een goede! Het is dan wel aan mij om hem dan niet alsnog boven mezelf te zetten als we beiden laag in de energie zitten.