29 Reacties

2 jaar geleden

Heyy, Dit soort dingen blijven lastig hè. Werk jij nu vooral thuis of juist nog op je werk? Als je nu vooral thuis werkt, dan zou ik persoonlijk niet naar het uitje gaan. Maar als je de collega's nog met regelmaat ziet, dan maakt het denk ik weinig uit.

2 jaar geleden

Reactie op Soo

Heyy, Dit soort dingen blijven lastig hè. Werk jij nu vooral thuis of juis ...
Ja heel lastig vind ik. Er zijn twee verschillende vestigingen en ik werk in mijn eentje achter een balie met scherm. Er zijn max 1 of 2 collega’s tegelijk met mij aanwezig, maar dat is op afstand, want die werken beiden apart in een behandelkamer. We zijn met het uitje met meerdere mensen doordat de partners ook mee gaan.

2 jaar geleden

Ik zou kijken wat goed voelt qua afstand. Als je afstand kan houden en iedereen een zelftest doet, kan je overwegen om te gaan. Echter besmettingen zijn zo hoog nu, kans dat iemand uit de groep het heeft is aanwezig. Kijk wat goed voelt. Ik moet nog 4 weekjes en zit lekker in m'n cocon om te voorkomen dat ik met corona m'n bevalling tegemoet ga, ieder zijn keuze. Succes en als je gaat, have fun!!

2 jaar geleden

Desnoods de hele tijd een mondmasker dragen?

2 jaar geleden

Ik zou achterhalen wat het is zodat je dat kan meenemen in je beslissing. En als je maar enige twijfel hebt het toch voor de zekerheid niet doen. Je vergeeft het jezelf nooit...( Niet dat het meteen ernstig moet aflopen) maar de stress die het kan veroorzaken als een paar dagen later iemand positief blijkt te zijn.

2 jaar geleden

Ik zou persoonlijk niet gaan. Je loopt zo het risico op om het te krijgen. Je weet niet wie er gevaccineerd is en dan nog is het overdraagbaar. Vooral met een uitje zal er vast alcohol in het spel zijn dus dan worden de regels niet meer zo nauw genomen. En het advies is toch ook om drukte te vermijden? En een zelftest is geen garantie hé en je kunt ook te vroeg zijn met testen terwijl je t al bij je draagt..

2 jaar geleden

Ik zou persoonlijk niet gaan. Je loopt zo het risico op om het te krijgen. ...
Klopt, er wordt alcohol geschonken. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het door zou gaan. En ik ben heel voorzichtig nu met de oplopende besmettingen. Er zijn al veel mensen erg ziek geweest om mij heen en mijn oom is eraan overleden.

2 jaar geleden

Gewoon vragen wat het is, omdat je graag mee wilt maar niet met een grote groep dicht bij elkaar wil zijn. Dan kun je je keuze goed baseren. Zelf zou ik niet gaan nu als het niet op 1.5 meter is, hoor ineens zoveel besmettingen

2 jaar geleden

Ik heb met 34 weken zwangerschap corona gekregen en ik had tot dan toe 1 vaccinatie gehad. Ik heb het waarschijnlijk gekregen van een arts op mijn werk die wel gevaccineerd was dus dat zegt niet alles helaas. Ik heb echt wel even goed spijt gehad dat ik mij niet eerder heb laten vaccineren (wil geen discussie starten) want maakte mij best zorgen hoe het zou gaan verlopen... De arts is overigens erg ziek geweest, bij mij viel het opzich mee. Wat ik eigenlijk zeggen wil is dat als je twijfelt, ik ervoor zou kiezen niet te gaan.. Of iedereen nu wel of niet gevaccineerd is, net zoals bij mij, kan je het alsnog krijgen en doorgeven (ik van de gevaccineerde arts, ik een paar dagen later weer aan mijn gevaccineerde vriend 🤷🏻‍♀️). Afgelopen vrijdag mijn afscheid gehad en van de 11 collega's zijn er maar 4 mee uit eten geweest, deels omdat ze het dus niet prettig vonden met corona, heel begrijpelijk! Dus wees niet bang om je eigen gevoel te volgen, als dat niet gaan is, is dat oke!

2 jaar geleden

Ik heb zelf volgende week ook een teamuitje staan maar ga niet. Ben als enige niet gevaccineerd en wil het niet opzoeken. Wij zouden met een groep van 16 gaan, maar weet nu wel dat het mensen niet gaat lukken om afstand te bewaren als het gezellig is. Jammer maar helaas, volgende keer ben ik er (hopelijk) weer bij.

2 jaar geleden

Mijn mening: niet gaan. De besmettingen zijn momenteel sky high (ook ons gezin zit momenteel in quarantaine, alle 4 positief). De kinderen en ik hebben milde klachten, maar mijn man ligt al 4 dagen doodziek op zijn bed. Ondanks dat mijn man en ik zijn gevaccineerd. Komt bij dat ik het heel gek vind dat er een teamuitje is georganiseerd met zoveel personen, terwijl de ziekenhuizen momenteel overstroomd worden met nieuwe patiënten. En bovendien, wie gaat jullie werk doen als straks na het teamuitje blijkt dat straks de helft van het personeel besmet is??

2 jaar geleden

Reactie op missofthelake

Mijn mening: niet gaan. De besmettingen zijn momenteel sky high (ook ons ge ...
Helemaal eens met dit bericht..

2 jaar geleden

Zou niet gaan. Gewoon nu de drukte niet opzoeken

2 jaar geleden

Reactie op missofthelake

Mijn mening: niet gaan. De besmettingen zijn momenteel sky high (ook ons ge ...
Ook helemaal mee eens! Wij zijn vorige week met een deel van ons team (niet zo’n grote groep als to noemt) uit eten geweest (toen het nog mocht), met de nodige twijfels van tevoren. Toen bleek er een collega 2 dagen later positief te zijn.. gelukkig loopt het allemaal met een sisser af, niemand is besmet geraakt door deze collega.. maar achteraf natuurlijk uber dom! Terwijl we ons allemaal wel aan de regels hebben gehouden!

2 jaar geleden

Ook voor een kookworkshop noet je een qr code hebben. wij hadden een paar weken geleden ook zo'n teamuitje. Ik ben om die reden niet gegaan maar heb er wat anders van gemaakt om de discussie te vermijden

2 jaar geleden

Wij zouden volgende week een teamuitje hebben (een kookworkshop), maar die hebben we zelf afgezegd. Alle activiteiten/uitjes/externe bezoeken zijn op dit moment verboden door mn werkgever en iedereen moet thuis werken. Vreemd dat je werkgever nog zo'n risico durft te nemen.

2 jaar geleden

Zou het risico niet nemen persoonlijk..... Wij zouden vorige week ook ons team uitje hebben (buiten in 2 groepjes en afsluitend gezamenlijk eten) vanuit de zorginstelling mogen teamuitjes niet doorgaan ivm hoog risico

VRIEND

2 jaar geleden

Ik zou persoonlijk niet gaan. Succes met het maken van je keuze.

2 jaar geleden

Reactie op ilse.92

Ik heb zelf volgende week ook een teamuitje staan maar ga niet. Ben als eni ...
Dank je voor je reactie. Hetzelfde als bij mij dus. Ik heb net besloten om ook niet te gaan.

2 jaar geleden

Reactie op missofthelake

Mijn mening: niet gaan. De besmettingen zijn momenteel sky high (ook ons ge ...
Wat ontzettend rot.. Heel veel beterschap met je man! En succes met de quarantaine. Ja ik vind het dus ook heel gek.. dat ze het door laten gaan. Mijn man had ook een teamuitje. Een vriendin van me ook. Beiden zijn gecanceld. En dat terwijl ik in de gezondheidszorg werk.