177 reacties

één jaar geleden

Wat vervelend voor je! Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wellicht een osteopaat benaderen?

één jaar geleden

Ik zou teruggaan naar de huisarts met deze klachten. Deze kan je wellicht doorverwijzen naar de juiste specialist in het ziekenhuis.

één jaar geleden

Ik heb dezelfde klachten (nu inmiddels 1 jaar na de bevalling). Ik ben van bekkenfysio naar osteopaat, huisarts en orthopeed gegaan. Op een foto zagen ze dat mijn staartbeen geluxeerd is van mijn ruggenwervel. Dit is door de bevalling gekomen. Ik heb vorige week mijn eerste pijnbehandeling gehad ( recht zetten of een operatie heeft tijdelijk/geen effect.

één jaar geleden

Ik heb dezelfde klachten (nu inmiddels 1 jaar na de bevalling). Ik ben van ...
Ik ben nu ook een jaar verder en nog steeds veel pijn aan en rondom m'n stuitje, onderrug en daardoor ook bovenrug. Fysiotherapeut zegt dat m'n staartbeen scheef staat. Dit is tijdens de bevalling gebeurd toen de pomp werd gebruikt. Ik hoorde en voelde m'n stuitje toen kraken, deed erg veel pijn. Fysio kan niks voor me doen, dus moet nu op zoek naar een bekkenbodemtherapeut, en ik ben 12 weken zwanger. Mag ik vragen wat voor pijnbehandeling je krijgt?

één jaar geleden

Ik herken dit enorm! Mijn huisarts wist er geen raad mee, moest er maar mee leven. Volgens de fysio/bekkenbodem therapeut stond ie gewoon recht en was er niets. Uiteindelijk bij een osteopaat geweest en na twee behandelingen was t over. Ik zweer echt bij een osteopaat. Ik merk vaak dat de bekkenbodem therapeut op spieren is gefocust en een osteopaat net wat verder kijkt.

één jaar geleden

Reactie op HawtLot

Ik ben nu ook een jaar verder en nog steeds veel pijn aan en rondom m'n stu ...
Ik krijg een injectie met pijnmedicatie en ontstekingsremmers (onder röntgen/echo op de aangedane plek). Is in het ziekenhuis op de polikliniek. Ik moet zeggen dat het wel helpt.

één jaar geleden

Ik heb hier ook zeker een jaar mee rondgelopen na mijn bevalling. Maar na alles geprobeerd te hebben, bij een osteopaat terecht gekomen en hier was ik in 6 behandelingen volledig pijnvrij!!! Ik had verwacht er nooit meer vanaf te komen. Nu 35 weken zwanger van nr 2 en hele zwangerschap "onderhoudsbeurt" bij osteopaat gehad, en ga na mijn bevalling zeker even een check up doen bij de osteopaat. Ik zweer erbij!

één jaar geleden

Reactie op Jesuischristel

Ik herken dit enorm! Mijn huisarts wist er geen raad mee, moest er maar mee ...
Wat voor behandeling heb je gehad door de osteopaat? En worden die behandelingen vergoed?

één jaar geleden

Reactie op Marijke4321

Wat voor behandeling heb je gehad door de osteopaat? En worden die behande ...
Hij had de stuit rechtgezet en de rest eigenlijk geen idee. Vraag me altijd af wat ze precies doen. Mijn verzekering vergoed een deel. Het valt onder alternatieve zorg.

één jaar geleden

Ik heb dezelfde klachten (nu inmiddels 1 jaar na de bevalling). Ik ben van ...
Betekent luxatie dat het stuitje een soort van uit de kom is? Kunnen ze hier verder niets aan doen, behalve pijnbestrijding? Maakt de pijnbestrijding (en daardoor gewoon gaan zitten e.d.) het probleem niet erger?

één jaar geleden

Reactie op Jesuischristel

Hij had de stuit rechtgezet en de rest eigenlijk geen idee. Vraag me altijd ...
Oké. Ik vind dat toch wat beangstigend. Osteopaat is geen beschermde titel. Daardoor ben ik bang voor een kwakzalver die ergere schade kan aanrichten...

één jaar geleden

Reactie op Karindg

Ik zou teruggaan naar de huisarts met deze klachten. Deze kan je wellicht d ...
Dat lijkt me inderdaad een goed idee

één jaar geleden

Reactie op Marijke4321

Oké. Ik vind dat toch wat beangstigend. Osteopaat is geen beschermde titel. ...
Een osteopaat is vaak een fysiotherapeut die zich verder heeft gespecialiseerd 🤔

één jaar geleden

Mijn staartbeen is naar links en naar achteren verschoven tijdens de bevalling (hoorde een grote 'plop' tijdens het persen). Vreselijk pijnlijk en niemand leek te weten wat er aan te doen was. Uiteindelijk hulp gekregen van een manueel therapeut die het rectaal heeft moeten rechtzetten 😱. Weinigen zijn hier echter in opgeleid dus ga echt op zoek naar een specialist hierin. Veel succes alvast!

één jaar geleden

Reactie op Marijke4321

Betekent luxatie dat het stuitje een soort van uit de kom is? Kunnen ze hie ...
Ja uit de kom. Ik heb diverse artsen gesproken die mij hebben verteld dat het recht zetten slechts een tijdelijke oplossing is vandaar de pijnbehandeling. Fysio en osteopaat hadden het voor mijn bezoek aan deze artsen recht gezet en op de foto was hier duidelijk geen sprake meer van.

één jaar geleden

Reactie op Slf2019

Ik heb hier ook zeker een jaar mee rondgelopen na mijn bevalling. Maar na a ...
Wat super fijn voor je! Wat heeft die osteopaat gedaan dan? Ben wel benieuwd. Zit er bijna aan te denken om direct daarheen te gaan ipv bekkenfysio

één jaar geleden

Hier ook flink pijn na de bevalling. Heb het ook voelen knakken. Ook geluxeerd. niet gebroken. Ik heb veel pijn gehad (bevallen was prettiger) ik kon alleen maar op m'n buik liggen. Er is veel onbekend qua stuitpijn. Ik ben op fb lid van een groep met stuitproblemen en heb er echt wat aan.

één jaar geleden

Ah super vervelend! Bij mij is t na een jaar ongeveer vanzelf weg gegaan.. alleen op een hard bankje zitten oid doe ik nog steeds niet, dan heb ik zo weer een week last.

VRIEND

één jaar geleden

Ik herken dit en loop nu bij een fysio! Ik vond dit ook zo raar, last met zitten en inderdaad met aanspannen bekken bodem. Wat blijkt, je bekken bodem kan ook te sterk zijn zeg maar😊. Ik heb semi professioneel gedanst (ballet). Dan is je bekken bodem vrij goed getraind. Ga naar een fysio gespecialiseerd in postnatale lichamen. Mocht je in de buurt van Rotterdam wonen, dan kan ik je deze aanraden. O daarnaast doe ik ook weer personal training en zijn we bezig om bepaalde delen te versterken omdat bijvoorbeeld mijn Rus nu wat te sterk is en mijn buik te zwak. Dit zijn we aan het corrigeren. Dit helpt ook goed.

één jaar geleden

Ik lees even mee, want ben ook op zoek naar een oplossing. Tijdens de zwangerschap is mijn stuitje scheef naar rechts te komen staan. Ben bij een bekkenfyiso terecht gekomen toen de jongste 8 weken was. Nu 7 week verder en nog steeds last. Op een stuitkussen zitten, werkt niet, doet dan alleen meer zeer.