51 Reacties

één jaar geleden

Ik ben 3 maanden geleden bevallen en herken me hier wel in. Ik heb het vooral na een nacht slapen dat ik bijna niet kan lopen omdat mijn gewrichten in mijn voeten zo stijf zijn en pijn doen. Helaas heb ik ook niets wat het beter maakt.

één jaar geleden

Ik ben na 6 maanden naar de fysio gegaan. Ik bleek ruim in mijn gewrichten te zitten en alles in mijn rug werd gekraakt... dit heeft heel veel geholpen. Misschien werkt dit bij jullie ook?

één jaar geleden

Reactie op 1789

Ik ben 3 maanden geleden bevallen en herken me hier wel in. Ik heb het voor ...
Ja precies… in de nacht als ik uit bed stap om een flesje te maken, mijn hemel. Alles doet zeer. Voeten, knieën, heupen..

één jaar geleden

Reactie op Petra81

Ik ben na 6 maanden naar de fysio gegaan. Ik bleek ruim in mijn gewrichten ...
Heb vanavond maar een afspraak gemaakt bij m’n bekken-fysio die ik had tijdens de zwangerschap. Hopelijk kan zij hier bij helpen! Thanks!

één jaar geleden

En thuis zou je kunnen proberen wat aan yoga te doen. Op een rustige manier. Je hebt verschillende voor na de zwangerschap. Gewoon lekker meedoen met YouTube, zolang het geen pijn doet

één jaar geleden

Ik heb hier ook wel een tijdje last van gehad! Geen idee waar het van kwam, nu 1 jaar later en nergens last meer van

één jaar geleden

Neem je ook aanvullende supplementen? Misschien een tekort aan bepaalde vitamines of mineralen?

één jaar geleden

Reactie op Rlnn

Neem je ook aanvullende supplementen? Misschien een tekort aan bepaalde vit ...
Ja neem ik! Van SupCare dus ook nog speciaal voor “mama’s”.. maar misschien toch ook maar bloed laten prikken bij de huisarts of ik niet iets tekort kom

één jaar geleden

Geef je borstvoeding? Want dan maak je minder oestrogeen aan dan je lichaam normaal gesproken gewend is en dat kan ook deze klachten geven.

één jaar geleden

Jep heb ik ook🙈. Voel me echt soms een oude vrouw, niet normaal!!! Ik heb echt veel last van kramp in mn heupen/bekken, voeten, heel erg last nog van de ruggenprik plek enz. Ik zit ervoor bij de fysio maar heb nog niet echt het idee dat ik me weer jong voel🤣

één jaar geleden

En ik ben al 8 maanden geleden gevallen trouwens

één jaar geleden

Dit heb ik vanaf mijn 1e bevalling 6 jaar geleden. Gaat wel weg maar is met vlagen terug en word erger als ik ongesteld ben. Volgens de fysio heeft dit te maken met week worden van alle spieren rondom je bekken rond je ongesteldheid.

één jaar geleden

Ik had het ook best erg. Ik heb postnatale fysio gevolgt en dat heeft wel veel geholpen! Maar ik merk het nog snachts in mijn rug en wanneer ik met mijn voeten op het voetenbankje heb gezeten dan zijn mijn enkels stijf.

één jaar geleden

Ik heb nog geen ervaring met bevallen, maar ik laat wel regelmatig mijn nek, rug en heupen/bekken loskraken en dat is echt een aanrader. Zo’n verlichting! Ook een osteopaat heeft mij enorm geholpen met mijn hele lijf terug in balans brengen. Die kijkt naast de stand van je skelet ook naar organen die mogelijk verplaatst zijn en in de rest van je lichaam voor kwaaltjes kunnen zorgen. Was bij mij na 2 miskramen en een bbz al nodig, dus kan me voorstellen dat het na een lange zwangerschap en een bevalling ook heel nuttig kan zijn!

één jaar geleden

Zo herkenbaar! Zeker als ik 's nachts opsta of' s ochtends uit bed kom. Ik heb het vooral in voeten / enkels, soms knieën, maar nog het aller ergste in mijn handen en vingers.. Helaas ook nog niet echt wijzer geworden wat betreft mogelijke oorzaak of beter nog, wat een mogelijke oplossing zou zijn. Dus ik volg graag mee.. 😀

één jaar geleden

Dit had ik ook.. mijn kniëen en voeten. Is vanzelf weggegaan!

één jaar geleden

Ik ben 3 maanden geleden bevallen en heb veel profijt van de fitnessbal! Volgens mijn manueel therapeut ook erg goed voor herstel !

één jaar geleden

Hier ook. 8 maanden geleden bevallen, geef nog steeds fulltime borstvoeding. Sinds ik in mijn schoenen zooltjes voor platvoeten draag, is de pijn in mijn knieën weg. Zodra ik ze een day niet draag, gelijk pijn in mijn knieën weer. Mijn voeten blijven nog steeds wel enorm zeer doen, tikkeltje minder met zooltjes. Maar pfff ik voel me zo oud krakkemikkig vrouw met antisexy zooltjes 🤣

één jaar geleden

Oh, helaas zo herkenbaar… Mijn dochter is nu 8 maanden, maar ben zo stijf! Vooral in de gewrichten als ik heb gezeten en als ik uit bed stap. Moet echt op gang komen. Maar meest vervelend is nog dat mijn nek/schouders vast zitten, wat resulteert in hoofdpijn. Ik ga toch de stap naar de fysio maar weer maken. En misschien toch ook naar een masseur als quick fix.

één jaar geleden

Ohh ja echt enorme stijve benen, pijn in m’n voeten en ik kan stom genoeg alleen mijn knieen buigen als ik op z’n tenen loop. Heel stom. Maar inderdaad ook als ik een poos gerust heb (bank/bed). Alsof de doorbloeding even op gang moet komen ofzo. Ben er mee naar de dokter gegaan en ze zei dat dat inderdaad een klacht kan zijn na de bevalling maar het in de meeste gevallen binnen een jaar weg trekt maar raadde me aan om dagelijks goed te wandelen of licht te bewegen (yoga, stretchen). Ben 9 maanden geleden bevallen, we gaan het zien…🫢