15 Reacties

VRIEND

4 jaar geleden

Hey, zo tussen de 16 en 20 weken kan je buik opeens heel hard gaan groeien en dat kan ervoor zorgen dat je meer harde buiken krijgt. Ik was tot week 15 niets aangekomen, toen opeens veel meer honger, en tegen de 16/17 weken zat er 3 kg bij en de buik was veel zichtbaarder geworden. Ik kreeg toen voor het eerst harde buiken. Nu merk ik het weer, ik zit weer in een volgende groeispurt en de harde buiken zijn weer van de partij (zo'n 5 à 6 verspreid over de dag). Verder klinken die steken in je lies als bandenpijn. Voor de baksteen weet ik het niet, maar kan het niet zijn dat je buiten adem bent en dat het daarom zo zwaar voelt? Dat is ook normaal.

4 jaar geleden

Ik heb het hier ook gehad op 18 weken. Steken in de vagina niet normaal, krampen, ongemakkelijk gevoel in de buik etc... Ben toch naar de spoed gegaan (België) waar ze me naar verloskwartier doorstuurden. Ik voelde de baby, dus daar had ik geen schrik voor, maar ze hebben toen mijn cervix bekeken en die was normaal. Ze zeiden dat het gewoon kwam omdat je buik in die periode snel groeit, en dat is er ook aan te zien. Ik heb nu, op 19 weken, echt een buik die nog onmogelijk te verstoppen is, en was opeens snel van +2 naar +4 kg gegaan. Nu lijkt alles weer ene beetje gekalmeerd.

4 jaar geleden

Reactie op Pirate

Ik heb het hier ook gehad op 18 weken. Steken in de vagina niet normaal, kr ...
Wat bedoel je met cervix?

VRIEND

4 jaar geleden

Wat bedoel je met cervix?
Cervix = baarmoederhals en mond

4 jaar geleden

..pijn in de liezen etc. klinkt bekend als bekkenpijn! Harde buiken krijg ik vooral als ik te druk ben. Maar soms ook door de bewegingen van het kindje. Heb je misschien ook lichamelijk een zwaar beroep? Volgens mij kennen wij elkaar van vroeger. Blaloborgh?!

4 jaar geleden

Hier ook continu buikpijn met alles wat ik doe bukken tillen lopen, zit op de 17 weken Ik denk dat wij gewoon pech hebben met de extra pijntjes Moet zeggen dat ik wel een blaasontsteking erbij heb waar ik later achter kwam

4 jaar geleden

Reactie op Anouk

..pijn in de liezen etc. klinkt bekend als bekkenpijn! Harde buiken krijg i ...
Klopt! Heb op de Blaloborgh gezeten! Ik ken je nog wel, toevallig dit weer hoor.

4 jaar geleden

Ik heb gisteravond voor het slapen gaan paracetamol genomen, en dit hielp! Vanmorgen opgestaan zonder pijntjes. In de loop vd dag, op het werk verneem ik heel goed wanneer het goed is geweest, dan komt de bandenpijn en ook wat harde buiken. Het is wat....en vooral omdat het mijn eerste is, kan ik mij zo lekker ongerust maken en soms vergeten te genieten🙈🙈 thnx voor jullie berichten!!

4 jaar geleden

Klopt! Heb op de Blaloborgh gezeten! Ik ken je nog wel, toevallig dit weer ...
Heel toevallig. Woon je nog in ...Kampen, was het geloof ik toch? Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Hopelijk houden deze klachten niet aan.

4 jaar geleden

Reactie op Anouk

Heel toevallig. Woon je nog in ...Kampen, was het geloof ik toch? Gefelicit ...
Ja woon nog steeds in Kampen, jij nog in Zwolle? Spreek je nog weleens oude klasgenoten? Jullie ook gefeliciteerd, jij bent zo te zien al wat verder🙈

4 jaar geleden

Dit heb ik ook gehad. Deed ook veel pijn. Ik kreeg t advies even rust te nemen. Dus niet werken anderhalve week. Geen gekkigheid echt tot rust komen en moest daarna uren per dag gaan minderen op mijn werk.

4 jaar geleden

Ja woon nog steeds in Kampen, jij nog in Zwolle? Spreek je nog weleens oude ...
Jaa klopt, nog steeds Zwolle. Ik zit de hele avond al hard te denken, maar mijn geheugen is op dit moment enorm aangetast. Ik kan mij even niet meer herinneren met wie wij destijds verder nog om gingen.. 🤭🙈 Nu 38+4, tijd om te bevallen hoop ik.. 😉 Dat was bij mijn dochter in ieder geval wel DE dag, dus we hopen heel hard!

4 jaar geleden

Hoihoi, Dit klinkt mij bekend in de oren Ik zal zeker eens een afspraak maken bij een bekken fysio. Ik herken je klachten: Pijnlijk schaambot, pijnlijke liezen, blauw gevoel down under, baksteen gevoel. Bij mij was het een combi bekken instabiliteit en bandenpijn. Na een paar bezoekjes en beweegadviezen van de fysio was dit als sneeuw voor de zon verdwenen :) Die harde buiken kreeg ik toen omdat ik verkeerd ging bewegen, en m'n krachten uit verkeerde spieren ging halen om de pijnlijke delen te ontlasten. Rustig aan doen, succes ermee!

4 jaar geleden

Ohhhhh ik heb precies hetzelfde!! Ook 18 weken zwanger en dezelde klachten. Op controle bij de verloskundige geweest en daar was alles goed. Zelf natuurlijk niet 100% gerust gesteld maar om dit te lezen stelt me wel gerust. Gelukkig zijn de klachten dus niet uniek!

4 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb nu bekkenfysio en dat maakt het dragelijker. En natuurlijk een stapje terug op het werk en thuis. Ik werk in de zorg, ochtend werken betekent geen huishoudelijke taken meer die dag. Sterkte, de pijn is niet fijn.