Rauwe sperziebonen

JMFS
2 jaar geleden
Volgen
Hoi allemaal, Ik ben bijna 36 weken zwanger en had vandaag een sperziebonenschotel gemaakt. Er stond dat de bonen beetgaar moesten zijn dus heb ik ze ongeveer een minuut of 6 laten koken. Nu heb ik daarvan denk ik een beetje last van buikpijn gekregen en heb ik op internet gelezen dat rauwe sperziebonen erg giftig zijn. Nu vraag ik me af of dit nog als rauw wordt beschouwd, omdat gaar laten koken ongeveer toch 16 minuten duurt. En of dit schadelijk is voor mijn ongeboren baby. Ik maak me nu toch wel erg zorgen.. Alvast bedankt!
Reageer
Typ hier je reactie
6 reacties
XMiniMeX
2 jaar geleden
Maar de sperziebonen zijn toch ook nog eens daarna in de oven geweest? Dan zijn ze zelfs dubbel gekookt eigenlijk.
Piru
2 jaar geleden
Beetgaar is ook gaar 😊 Rauwe sperziebonen zijn overigens ook echt niet zo lekker dat proef je snel 😅
JMFS
2 jaar geleden
Reactie op XMiniMeX
Maar de sperziebonen zijn toch ook nog eens daarna in de oven geweest? Dan zijn ze zelfs dubbel gekookt eigenlijk.
Wel boven het vuur, het heet een ovenschotel maar is eigenlijk gewoon een pannetje met bonen
JMFS
2 jaar geleden
Reactie op Piru
Beetgaar is ook gaar 😊 Rauwe sperziebonen zijn overigens ook echt niet zo lekker dat proef je snel 😅
Ah super bedankt😬 was al ongerust dan zal mijn buik hierop gewoon niet goed op reageren. Bedankt voor de reactie!☺️
XMiniMeX
2 jaar geleden
Reactie op JMFS
Wel boven het vuur, het heet een ovenschotel maar is eigenlijk gewoon een pannetje met bonen
Ja precies dan zijn ze dus echt wel doorgekookt aan het einde van de rit. Al zou ik het de volgende keer toch maar over slaan als je er naar van word lang leven de zwangerschap 😉
JMFS
2 jaar geleden
Reactie op XMiniMeX
Ja precies dan zijn ze dus echt wel doorgekookt aan het einde van de rit. Al zou ik het de volgende keer toch maar over slaan als je er naar van word lang leven de zwangerschap 😉
Ja inderdaad haha, bedankt voor je reactie! 🙋🏻‍♀️