12 Reacties

één jaar geleden

Naar een juridisch loket gaan en om advies vragen. Ik vind haar actie niet geheel onterecht, beloftes heeft zij momenteel niets aan.

één jaar geleden

Wat jammer dat jullie zo'n ruzie hadden! Goed dat je je rol als vader serieus neemt en stopt met drugs/ drinken! Persoonlijk zou ik je vriendin? Ex? Nu even met rust laten. Ze is pril zwanger en heeft het vast ook zwaar nu. Hoelang hebben jullie al geen contact meer? Nam je vaak drugs? Eventueel in therapie gaan zou haar ook kunnen tonen dat je een goede papa wil zijn voor jullie kindje. Hebben jullie gemeenschappelijke vrienden?

één jaar geleden

Reactie op Ikigai

Wat jammer dat jullie zo'n ruzie hadden! Goed dat je je rol als vader serie ...
Beste vroeger toen we jong en begonnen deed ik dat in het weekend . Wel eens . Drinken was ook weekends en toen id horeca dagelijks enkele glazen . Timer ouder worden ben ik daar vanaf gebleven. En terug gaan sporten ect Nee we hebben geen gemeenschappelijke vrienden en wonen 65 km van elkaar ... Ik weet dat ze ergens gelijk heeft maar helemaal niets weten Ik ben klaar om papa te worden . Wil gewoon erbij betrokken worden . En weten wat ik moet doen Dank u

één jaar geleden

Dapper van je om dit hier te delen. Ik zou haar een brief schrijven met daarin je wensen als vader maar vooral hoe jij je voelt en wilt doen om dit te laten werken !

één jaar geleden

Beste vroeger toen we jong en begonnen deed ik dat in het weekend . Wel een ...
Jammer dat je geen gemeenschappelijke vrienden hebt, anders had ze zo via via misschien teweten gekomen dat je het echt meent en papa wil worden. Een brief schrijven kan je inderddaad doen. Vanuit de ik vorm en schrijven dat je haar contact met je laat opnemen als ze er klaar voor is. Schrijf je motivatie en hoeveel deze zwangerschap voor je betekent. En anders inderdaad naar een juridisch loket gaan voor advies als je binnen enkele weken/ maanden nog niets van haar hoorde.

één jaar geleden

Ik merk dat dit mij een beetje triggered want ik stond ooit aan de andere kant van zo een verhaal …. Maar wat ik had gewild : Een plan en je beloftes op papier, waar je uiteraard niet van afwijkt. Je moet begrijpen dat een (aanstaande) moeder altijd haar kind zal beschermen. Je hebt denk ik haar vertrouwen beschaamd met drank/drugs gebruik. Hadden jullie hier afspraken over? Als dat zo is zou ik ook zeker m’n excuses aanbieden! Als je iets van contact kan krijgen, laat haar dan zien dat je je 110% inzet om een vader te zijn en houd je aan je afspraken. Succes!

één jaar geleden

Ik denk dat er al goede adviezen zijn gegeven. Niet lullig bedoeld, maar ik zou het niet vertrouwen als je zou schrijven dat je nooit meer iets gaat drinken. Dat zou (op dit moment)een belofte zijn die ik als ik haar was niet zou geloven. En het is ook moeilijk om dat echt 100% waar te maken ook al denk je nu dat je dat kunt. Dus als je haar schrijft, maak geen beloftes die je later mogelijk weer breekt. Maar je kunt wel beloven om oprecht je best te doen, mee te gaan in haar wensen over hoe de omgang met je kindje kan zijn, dat soort dingen. Laat iemand anders, bijv een vrouwelijke vriendin, je brief lezen voordat je hem verstuurt, zodat je wat feedback kunt krijgen op hoe het overkomt. En geef haar tijd, dring jezelf niet te veel op. Ik wens je de kracht om dingen positief te veranderen!

één jaar geleden

Als vader heb je ook rechten. En vast spelen haar zwangerschapshormonen mee maar jij hebt uiteraard het recht om jou kind te zien op groeien. Zelfs als je zonder bijzijn van je kind een keer een feestje hebt. (En even goed los gaat) Tuurlijk is het beter van niet maar maakt je niet meteen een slechte vader. Mijn man heeft ook nog wel is een feestje en wil hem dan ook echt zeker niet bij de kids hebben dus zijn roes mag hij uitslapen bij zn vrienden. Maar ik vind (helemaal in deze tijd) dat het best oke is dat je eens in de zoveel tijd een keer een momentje voor jezelf mag hebben. Inderdaad juridisch loket is misschien een goeie als je geen contact krijgt. En misschien voor je eigen gevoel het beste om wat rustiger aan te doen. En natuurlijk zodat je een goede vader kan zijn. Dat lukt toch echt iets beter zonder feestjes 🙈

één jaar geleden

Je kunt haar inderdaad een brief schrijven met excuses en wat je plannen zijn om het beter te gaan doen. Beloftes maken heeft geen zin want haar vertrouwen ben je al kwijt en terecht. Het enige wat je kunt doen is laten zien hoe graag je dit wilt en hoeveel je er voor over hebt om de vader rol op je te nemen. Zoek hulp en laat zien dat je er serieus werk van wilt maken. Verslaving is iets waar je niet zo makkelijk vanaf komt, hoe graag je ook zou willen en hoe erg je het ook meent. Dus kom in actie want alleen woorden zeggen helaas niet zo veel. Succes en sterkte 🍀 en houdt in gedachten dat het wel wat tijd zal gaan kosten

één jaar geleden

Er zijn ook (online) meetings en lotgenoten pagina's. Meetings (ca, aa etc) zijn er wekelijks, en ook vast wel bij jou in de buurt. Die meetings helpen je om nuchter te blijven. Misschien kan je daar eens polshoogte nemen en kijken hoe andere daarmee zijn omgegaan. Je bent vast niet de enige in die situatie. Je hebt mensen die niet drinken en niet gebruiken... en je hebt mensen die niet drinken, niet gebruiken en het programma volgen. Dat laatste kan misschien laten zien dat je er echt serieus voor gaat. Succes! Zet hem op!