22 Reacties

24 dagen geleden

Niemand?

24 dagen geleden

Geen ervaring. Maar goed dat jullie deze stap zetten! Voor jullie zelf maar ook in het belang van jullie kinderen. Tijdens relatietherapie is openheid belangrijk. En je kunt ook verwachten dat ze verder dan jullie gedrag gaan zoeken. Wat er achter zit. Dat kan voor meer onderling begrip zorgen. Er wordt vaak ook verwacht dat je echt naar je eigen rol kijkt. Ik ben verder benieuwd, hoe is de zorg voor de kinderen verdeeld tussen jullie? Draai jij voor het meeste op? Ga je zelf ook wel eens dagen of weekendjes weg?

24 dagen geleden

Ja, ervaring! Echt een aanrader en het heeft ons geholpen. Eerst een intake samen en toen heeft zij apart gesprekken gevoerd met ons over onze jeugd. Patronen komen veelal daar vandaan. Daarna samen sessies gevolgd en ik ben blij dat we zijn gegaan. Mijn man overigens ook 😃 Laat het op je af komen en voel of je een klik hebt met de relatietherapeut.

24 dagen geleden

Als eerste goed dat jullie deze stap zetten! Het kan een lastige stap zijn om te zetten. Mijn partner en ik zitten nu bijna een jaar in relatietherapie. Klinkt heel lang, maar het is belangrijk om goed de tijd ervoor te nemen. Wat je kan verwachten is ook een beetje afhankelijk van welke soort therapie je volgt. Wij volgen systeem therapie. Aan de hand van voorgevallen situaties bespreken wij dan waarom we zo reageren, bekijken we waarom we steeds in die negatieve cirkel terecht terecht komen, maar ook vooral hoe we kunnen voorkomen daarin terecht te komen. We kijken naar ons verleden, want dat is wat ons gevormd heeft en maakt waarom we nu op een bepaalde manier reageren op bepaalde situaties. Dit alles maakt dat je begrip voor elkaar krijgt waarom de ander zo reageert. Je herkent negatieve situaties sneller waardoor minder snel in die negatieve spiraal terecht komt. En je leert ook ontzettend veel over je zelf. Het is niet alleen een investering in je relatie maar zeker ook een investering in jezelf. Het is voor ons de beste keuze ooit, we hadden dat veel eerder moeten doen. Wij stonden op het punt uit elkaar te gaan, de liefde was er nog maar het ging gewoon echt niet meer. Door allerlei externe omstandigheden, waar we ieder anders op reageerden, was het begrip en de communicatie volledig weg. Nu is er weer rust in huis, meer begrip en vooral weer lol. We zijn er nog niet, want is nog een hoop te verwerken. Maar goed komt het. Het is wel belangrijk om open en eerlijk te zijn. Het kan heel rauw en pijnlijk zijn, maar het is het waard! Heel veel succes, ik hoop dat het jullie gaat brengen wat jullie zoeken!

24 dagen geleden

Hier ook hele positieve ervaringen. Ga er open in, sta open voor verandering en durf te kijken naar je eigen gedrag. Wij deden EFT en zijn met tussenpozen bijna 2 jaar bezig geweest. Maar het heeft onze relatie maar ook ons persoonlijk heel veel gebracht.

24 dagen geleden

Ja met m'n ex. Uiteindelijk uit elkaar gegaan maar dat lag niet aan de therapie. Mijn ervaring met relatie therapie is wel heel positief. Wij moesten een aantal vragenlijsten invullen. Zodat zij een beeld kreeg hoe we er allebei in stonden. En daarna gesprekken. Je leert er veel van zoals communiceren, luisteren en elkaar beter begrijpen. Je moet er wel open en eerlijk in gaan. Tevens kregen wij opdrachten mee naar huis die we thuis uit moesten voeren. Het is heftig want je krijgt een spiegel voor. Soms confronterend. En de gesprekken zullen niet altijd leuk zijn. Wat jij tegen hem te zeggen hebt, maar ook wat hij tegen / over jou zegt. Je zult ook echt zelf naar je eigen gedrag moeten kijken. Hoop dat het jullie veel goeds gaat brengen!

24 dagen geleden

Jeetje ik vind het nog wel wat dat je hiervoor naar een therapeut moet gaan omdat je man dingen op zijn lijstje heeft staan...

24 dagen geleden

Reactie op Kimberley2022

Jeetje ik vind het nog wel wat dat je hiervoor naar een therapeut moet gaan ...
Dat mag jij vinden. Maar wij willen neit uit elkaar groeien. En we hebben daar een beetje hulp bij nodig. Dat blijkt in iedergeval de laatste tijd. Maar ik vraag ook niet om zo'n reactie als jou. Ik vraag of iemand ervaring heeft.

24 dagen geleden

Reactie op September2109

Geen ervaring. Maar goed dat jullie deze stap zetten! Voor jullie zelf maar ...
Ik doe voornamelijk de kids. Ik werk 2 dagen en hij 5 is directeur bij een bedrijf dus drukke baan. Maar hij staat altijd voor de kids klaar als het nodig is. Dus ook als ze een studie dag hebben ik moet werken dan pakt hij vrij. Een paar dagen weg doe ik niet vaak omdat ik daar niet zoveel behoefte aan heb. Ook beetje heimwee zonder mijn gezin. Maar ik doe zat leuke dingen met vriendinnen enz. In iedergeval voor mij voldoende.

24 dagen geleden

Reactie op Kimberley2022

Jeetje ik vind het nog wel wat dat je hiervoor naar een therapeut moet gaan ...
Sorry, maar je doet net alsof je naar een coach moet als het ellende is. Juist niet! Het zou voor ieder stel goed zijn om bij tijds, als je nog een goede verstandhouding hebt, naar een relatiecoach te gaan. En dat je dit ook als reactie geeft: jij bent gewoon af.

24 dagen geleden

Mag ik vragen aan de mensen met ervaring wat zoiets nou kost? Want volgens mij kost het best wel wat en hoe vaak ga je dan? Aangezien het niet vergoed wordt.

24 dagen geleden

Reactie op Roxy90

Mag ik vragen aan de mensen met ervaring wat zoiets nou kost? Want volgens ...
Wij gaan gemiddeld elke 2 weken en betalen tussen de 140-170 per keer. Beetje afhankelijk van of we ‘s middags of ‘s avonds gaan. Hoop geld, wordt inderdaad niet vergoed, maar het is een investering.

23 dagen geleden

Wij betaalden per keer €170 tot €190, het is ontzettend duur. We hebben er volgens mij wel €3000 aan uitgegeven in totaal. Maar scheiden is duurder en ik vond het elke cent waard.

23 dagen geleden

Oh, we gingen bepaalde periodes 2x per maand maar op het laatst eens per maand of zes weken. Ook een paar maanden niet geweest (maar daarna toch weer ‘nodig’, man wilde graag nog verder gaan en het lukte ons zelf nog niet goed.). Nu gaat het écht heel goed, maar ik zal niet meer twijfelen om opnieuw twee of drie sessies te boeken, mochten we over een paar jaar weer vastlopen.

23 dagen geleden

Reactie op Kimberley2022

Jeetje ik vind het nog wel wat dat je hiervoor naar een therapeut moet gaan ...
Ik vind het ook wat inderdaad.. maar dan in positieve zin! Er zijn zo enorm veel scheidingen met enorme consequenties voor alle betrokken en zeker voor de kinderen. En dan is hier iemand die dat vóór wil zijn en tijd, moeite en geld steekt om uit deze relatiedip te komen en dan is het weer niet goed..

23 dagen geleden

Reactie op Roxy90

Mag ik vragen aan de mensen met ervaring wat zoiets nou kost? Want volgens ...
Wij betaalde iets van 95 euro per uur.

23 dagen geleden

Reactie op September2109

Ik vind het ook wat inderdaad.. maar dan in positieve zin! Er zijn zo enorm ...
Nou dit dus idd. Wij willen juist hiermee voorkomen dat we uit elkaar groeien. En wij hebben geen ruzie ofzo en houden ziels veel van elkaar en hebben t leuk met de kids enz... maar onze interesses liggen op dit moment wat uit elkaar. En wij hebben daar last van en willen dit oplossen.

15 dagen geleden

Hey TS, hoe is de eerste afspraak gegaan? Een goed gevoel aan overgehouden?

15 dagen geleden

Reactie op Gebruikersnaamblabla

Hey TS, hoe is de eerste afspraak gegaan? Een goed gevoel aan overgehouden? ...
Goed gegaan. Was een leuke vrouw. Mijn mam begint ook wel in te zien dat hij ook gewoon blij moet zijn met wat hij heeft. Maar wel goed voor hem dit.

14 dagen geleden

Reactie op CmKk

Goed gegaan. Was een leuke vrouw. Mijn mam begint ook wel in te zien dat hi ...
Wat fijn! En natuurlijk zal er straks een dip zijn, maar een goede klik is belangrijk. Heel veel succes en zet hem op. Het is topsport 😅