38 Reacties

één jaar geleden

Maar hij is toch net zoveel vader als dat jij moeder bent? Ik vind het persoonlijk logisch dat hij wilt dat jij het bespreekt. Daarnaast kunnen sommige ouders gewoon moeilijk loslaten. Meestal zijn dat wij vrouwen als moeder, maar soms ook de mannen als vader. Goed dat jullie aan de slag gaan met een relatietherapeut!

één jaar geleden

Heb je hem weleens gevraagd waarom hij dit graag wilt? Is het geen optie dat hij het dan regelt? Hier regel ik eigenlijk altijd alles en hij vindt het allemaal prima. Zolang die kleine het goed heeft, is hij ook blij. Goed dat jullie in therapie gaan. Het lijkt mij dat dit niet het enige probleem is in jullie relatie. Probeer te blijven praten en erachter te komen waarom hij iets wilt kf vindt ergens van. Alleen zo kom je er samen uit

één jaar geleden

Reactie op MrsFlamingo

Maar hij is toch net zoveel vader als dat jij moeder bent? Ik vind het pers ...
Het is idd ook logisch dat ik het bespreek met hem, en dat probeer ik ook.. afgelopen dinsdag bijv toen gaf ik alleen aan dat evt onze schoonzus op 1 dag kan oppassen als m'n ouders op vakantie zijn. Het was alleen een optie wat ik hem aangaf dat zij had gezegd evt dat te kunnen doen. Maar dan word ie boos dat ie wil dat ik het eerst met hem overleg ( terwijl ik het juist met hem wilde overleggen op dat moment , en ik had nog niks vastgezet, het was gewoon een optie) En met dit soort dingen krijgen wij al de grootste ruzies.

één jaar geleden

Reactie op MrsFlamingo

Maar hij is toch net zoveel vader als dat jij moeder bent? Ik vind het pers ...
Dit zat ik ook te denken. Andersom zou ik het enorm vervelend vinden als hij dingen regelt en het niet met mij bespreekt. Wij doen alles in overleg. Hopelijk gaat de therapie helpen!

één jaar geleden

Reactie op Anoniemx123

Het is idd ook logisch dat ik het bespreek met hem, en dat probeer ik ook.. ...
Ik sluit me aan bij Peterpan. En het is alleen maar heel goed dat jullie hulp zoeken om zo op een gezonde manier met elkaar te gaan communiceren!

één jaar geleden

Fijn dat hij zo betrokken is! Kunnen veel mannen wat van leren...

één jaar geleden

Hier is paps ook erg betrokken. Ik vind dat heerlijk om te zien! Het maakt niet uit hoe anderen het doen, jullie moeten er samen uitkomen en uitvogelen welke dingen je samen beslist en waar je de ruimte hebt om dit zelf te doen. Zodat jullie je er allebei goed bij voelen. Succes!

één jaar geleden

Ik ken jullie natuurlijk niet en lees enkel dit verhaal. Maar dit heeft toch wel veel elementen die erop wijzen dat je vriend een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft in mijn ogen? Heel goed dat je je niet laat doen en er alarmsignalen afgaan bij je. Dat hij betrokken is/wil zijn, daar is natuurlijk niets mis mee. Maar alles controleren en manipuleren en jou isoleren, dat is niet ok…

één jaar geleden

Reactie op floepie43

Ik ken jullie natuurlijk niet en lees enkel dit verhaal. Maar dit heeft toc ...
Wow, dat is een hele heftige conclusie na 1 bericht. Sowieso mag je (als je al psychiater bent) diagnosticeren zonder diegenen zelf te hebben gesproken. Verder is betrokken zijn geen probleem en lijkt er wat in de communicatie mis te gaan maar isoleren? Heftig wel..

één jaar geleden

Reactie op Sterren12

Wow, dat is een hele heftige conclusie na 1 bericht. Sowieso mag je (als je ...
Sowieso mag je niet diagnosticeren zonder dat je iemand zelf gesproken hebt. Dat moest er staan

één jaar geleden

Vervelend dat je last hebt van hoe het nu gaat tussen jullie! Relatietherapie lijkt me een goede stap. Het klinkt alsof er bij je partner bepaalde gevoelige snaren worden geraakt waardoor hij zo reageert. Het kan helpen om te leren elkaar beter te begrijpen en leren om rekening te houden met elkaars behoeften. Een therapeut kan helpen het gesprek hierover met jullie in goede banen te leiden. Strooien met serieuze psychiatrische diagnoses zoals een ‘narcistische persoonlijkheidsstoornis’ lijkt mij niet helpend. Deze diagnose wordt gesteld bij slechts 0,1-6 % van de bevolking en dit kun je niet stellen aan de hand van een korte schets vanuit een kant van het verhaal. Bovendien schuif je dan het probleem naar 1 persoon, terwijl je beiden in een relatie zit. Relatieproblemen komen heel vaak voor als je net ouders bent, waarin je samen op zoek moet gaan naar een nieuwe balans en voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Deze kun je enkel overwinnen door te communiceren en als dit lastig is om zonder hulp te doen, is therapie een prima manier. Veel succes!

één jaar geleden

Reactie op floepie43

Ik ken jullie natuurlijk niet en lees enkel dit verhaal. Maar dit heeft toc ...
Heftige reactie. Niet elke betrokken vader is een narcist.

één jaar geleden

Lieve TS, wat vervelend! Als allereerst wil ik je de tip geven om niet te vergelijken met anderen. Zo lijkt jouw partner opeens op gekke henkie omdat de partners van je vriendinnen anders zijn. Ik zou met hem duidelijk afspraken maken. Wat wil je samen beslissen? Vind je het goed als ik deze keuzes zelf maak? Zo weet je waar je aan toe bent. Ik vind hem namelijk niet jaloers overkomen op basis van je bericht maar iemand die in controle wil zijn. Dat is niet perse iets slechts. Snap wel dat het energiezuigend is! Relatietherapie is fijn om zowel je zelf als je partner te ontdekken. Ik denk, nogmaals op basis van je bericht, dat er deels sprake is van gebrek aan communicatie.

één jaar geleden

Ik vind het ook enorm vervelend als mijn vriend zijn moeder al heeft geregeld voor oppas bijvoorbeeld. Bespreek het even met mij? Zo moeilijk is dat niet. Lijkt me juist wel prettig dat hij is betrokken, alleen wel met de juiste communicatie zodat jij weet wat zijn behoeftes zijn en hij weet wat hij kan verwachten van je en vice versa.

één jaar geleden

Oei mijn vorige reactie kwam er precies idd nogal rechtuit uit 😅 ik was duidelijk nog niet goed wakker. Sorry als ik mensen heb gekwetst dat was echt niet de bedoeling. Ik weet natuurlijk helemaal niet hoe jaloers je partner is en op welke manier je ‘de wind van voren’ krijgt bij de situaties die je beschrijft. Maar een van de mogelijkheden is dat je partner narcistische trekjes heeft. Ik zou zeker niet durven beweren dat dat echt zo is, maar je kan er wel even opzoeken ofzo, moest het je interesseren, en dan gelijk hopelijk al uitsluiten 🙂 Therapie lijkt me zowiezo n heel goede stap, hopelijk klikt het met de therapeut! Succes!

één jaar geleden

Als tip: Het boek , ' liefde is een werkwoord '. Aanrader om te lezen als je relatietherapie wilt.

één jaar geleden

Om eerlijk te zijn zou ik het zelfs fijn vinden dat hij zo betrokken is en ook wat te vertellen wil hebben. Ik deel wel het deel dat het vaak anders gaat denk ik. Mijn partner vertrouwt op keuzes die ik maak en laat dan ook veel aan mij over. Ik zeg juist soms wel eens wat wil iii dan graag. Omarm die betrokkenheid en zie het als een teken dat hij enorm gek met die kleine en jou is! Blijf met elkaar praten en idd relatie therapie zal wellicht goed zijn. Vermoed dat dit niet het enige is waarom jullie die ingeschakeld hebben namelijk maar daar mag ik naast zitten. Sterkte en succes!

één jaar geleden

Reactie op floepie43

Ik ken jullie natuurlijk niet en lees enkel dit verhaal. Maar dit heeft toc ...
Hou even op zeg. Dit kan je echt niet zomaar, aan de hand van een eenzijdig verhaal ergens neerknallen. Niet oke dit!

één jaar geleden

Reactie op floepie43

Oei mijn vorige reactie kwam er precies idd nogal rechtuit uit 😅 ik was du ...
Maar dan kun je het ook omdraaien en op deze manier de topicstarster een narcist noemen. Alles moet op haar manier, het is allemaal de schuld van een ander, hij is jaloers, hij doet moeilijk. Zie je waar dit mis gaat? Je kan onmogelijk dit over de schutting gooien na aanleiding van 1 bericht.

MOD

één jaar geleden

Hi Anoniemx123, Lastige situatie en al veel goede reacties gelezen. Ik had een maand of drie geleden een soortgelijke discussie over een oppas dag. Alleen was het bij ons andersom. Een vriend van ons werd 30 en gaf een groot feest. Ik ging er vanuit dat ik thuis zou blijven bij onze kleine. Was ook niet naar oppas op zoek gegaan en vond het wel prima. Man had zijn ouders gevraagd of ze eventueel konden oppassen. Vervolgens vertelde hij dat zijn ouders konden oppassen en graag wilde dat ik meeging. Ik kan t idd op 2 manieren zien; hij regelt een oppas zonder te overleggen of hij kijkt wat eventuele mogelijkheden zijn om deze aan mij voor te leggen. Maak bespreekbaar met hem wat je doet en hij zal zich waarschijnlijk al (meer) betrokken voelen. Heel veel succes alvast met jullie relatietherapie! Ouderschap verandert een relatie flink. Elkaar opnieuw vinden hoort daar vaak ook bij 🍀