44 Reacties

één jaar geleden

Kan maanden duren.. mijn collega heeft zn reuk en smaak sinds juni vorig jaar nog niet terug. Wat hij doet is iets met geuren therapie of zo. Je krijgt dan flesjes met verschillende olien en elke zoveel weken krijg je nieuwe geuren en moet je rouleren.. elke dag snuiven en dat zou je reuk weer moeten stimuleren

één jaar geleden

Bij mij is mijn geur echt 7 maanden weggeweest. Mijn smaak denk ik een maand of 2...

één jaar geleden

Mijn vriend had na een week zijn smaak en reuk weer! Mijn schoonmoeder nog steeds niet na 6 maanden. Ik heb zelf geen last gehad van reuk en smaakverlies ondanks covid.

één jaar geleden

Ik heb eind januari corona gehad en ik heb nog steeds geen reuk en smaak.. ik hoop dat het snel terug komt want alles smaakt naar niks.

één jaar geleden

Het ziet er dus niet goed uit voor mij😔

één jaar geleden

Reactie op Anoniempje2000

Het ziet er dus niet goed uit voor mij😔
Het ziet er wel goed uit maar het ruikt niet goed…. Sorry flauw! 🤪 Maar hier zie je wel de reacties van dat het lang duurt, het kan ook zo weer terug zijn maar die reacties zijn niet geplaatst. Echt afwachten dus helaas

één jaar geleden

Ik had ongeveer een week geen reuk en smaak. Is weer bijgetrokken. Dat was echt verschrikkelijk! Ik las iets over koffie ruiken, dat dit je geur weer zou stimuleren. Ik hoop dat 't gauww eer terug is 🤞🏼

één jaar geleden

https://coronaplein.nu/gesprek/geursmaak-terug-na-trucje Las dit vanmiddag.. gevalletje ‘baat het niet, schaadt het niet’..

één jaar geleden

Ja week last van gehad. Ik trainde me geur met sterkte geuren zoals koffie, handalcohol en dat soort dingen. Na een week kreeg ik langzaam terug. Maar wel vaak in de avond dat ik alles weer verloor.

één jaar geleden

Ikke sinds oktober en ik kreeg na ongeveer een maand mn smaak weer een beetje terug maar toen ineens veranderde het en nu smaakt en ruikt heel veel (lees bijna alles) hetzelfde; dus bijvoorbeeld een kop koffie ruikt hetzelfde als urine en het is echt verschrikkelijk 🥲 een hele rare vieze smaak en geur! hoop ook dat het wel weer normaal gaat worden!

één jaar geleden

Ik! Na 4 tot 6 maanden was het redelijk hersteld. Succes

VRIEND

één jaar geleden

Ik heb hier een maand last van gehad. Vooral met het drinken van thee had ik er veel last van. Dan proefde ik helemaal niets daarna. Heel vreemd. De poepluiers van m'n dochter rook ik ook niet, maar ik was echt dolblij toen ik ineens weer poep rook haha. Heel veel sterkte ik zal duimen voor je dat het weer snel goedkomt 🍀

één jaar geleden

Ik kreeg na een weekje mijn smaak en reuk weer terug.

één jaar geleden

Ik heb anderhalf jaar geleden corona gehad en bij mij duurde het zeker een half jaar voordat ik mijn reuk en smaak weer volledig terug had. In principe is er vrij weinig wat je kunt doen. Reuktraining met een set vaste geuren kan de hersenen helpen met het opnieuw herkennen van geuren. Ik vond de app van Reuktraining.nl heel prettig om hierbij te gebruiken. Maar je moet het herstel ook gewoon de tijd geven; corona heeft zenuwen beschadigd of verstoord en je lichaam heeft tijd nodig om deze te herstellen.

één jaar geleden

Ik heb gemerkt dat ik alleen heel zoet of zout wel proef, maar de nuances niet zegmaar.

één jaar geleden

Reactie op Anoniempje2000

Het ziet er dus niet goed uit voor mij😔
Mijn man en ik hadden allebei na een dag of 4 onze reuk en smaak weer terug. II vond het het ergste symptoom omdat je niet weet wanneer het weer terugkomt. Maar bij ons viel het dus mee.

één jaar geleden

Ik ben al 3 maanden mijn geur en smaak kwijt geweest, nu komt het met momenten terug, vooral zout proef ik, specifiek smaken nog steeds niet en ruik met momenten alleen sterke geuren. Het lijkt wel heeeeeeeeeeeeel langzaam beter te worden maar nog lang niet zoals het hoort..😒

één jaar geleden

Bij mij was het beide keren corona 3 dagen weg.

één jaar geleden

Ik hrb eind februari corona gehad maar heb nog steeds wel reuk en smaak. Ik heb al 6 weken lang keelpijn wat super vervelend is en kei veel hoesten.

één jaar geleden

Reactie op Maddy12

Ik hrb eind februari corona gehad maar heb nog steeds wel reuk en smaak. Ik ...
Keelpijn had ik ook, dat is wel overgegaan bij mij