136 reacties

6 dagen geleden

Misschien kan je dit met je huisarts of verloskundige bespreken? Tegenwoordig zijn er speciale stoppen-met-roken coaches voor zwangeren omdat er meer vrouwen zijn die hier veel moeite mee hebben.

6 dagen geleden

Alles weggooien wat met roken te maken hebt, vaste rookmomenten vervangen voor andere activiteiten en je heel goed beseffen dat je bij elke hijs die je toch neemt je de luchtpijp van je kind dichtdrukt. Er zijn ook geen excuses om het te relativeren en stress van het stoppen is niet erger dan doorroken. Hij/zij heeft geen keuze, jij wel. Maak de juiste.

6 dagen geleden

Bespreek het met je huisarts en verloskundige asap. Het is niet erg dat je het moeilijk vindt, want er is hulp. Het is wel belangrijk dat je hier zsm een oplossing voor hebt

6 dagen geleden

Geen ervaring tijdens zwangerschap, maar toen ik nog rookte en wilde stoppen hielp het om in 茅茅n keer te stoppen. Cold turkey. Heb je het al besproken met je verloskundige?

6 dagen geleden

Hypnose heb ik gedaan werkte perfect ! Hypnose Heerhugowaard ben ik geweest weet niet waar je vandaan komt maar kan het iedereen aanraden ! Helemaal geen zucht meer naar een sigaret

6 dagen geleden

Voor mij was echt cold turkey stoppen het beste. Ik had hele moeilijke momenten, maar de motivatie wetende dat ik zwanger was kon mij er door heen slepen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het mij daarvoor al minder smaakte en tijdens de zwangerschap vond ik het zelfs gaan stinken en dat heb ik nu nog 馃ぃ.

6 dagen geleden

Ik had gedacht dat het mij ook niet zou lukken. Maar ik hield mezelf ook echt voor dat de baby in mijn buik er niet voor kiest om mee te roken. Praatte mezelf een schuldgevoelens aan zeg maar. En later kreeg ik last van m'n maag waardoor ik het niet lekker meer vond. Maar het is echt zo ontzettend moeilijk, juist ook omdat het een stressvolle periode is. Via de huisarts kun je hulp krijgen bij het stoppen met roken, dat wordt ook vergoed. Er zijn heel veel verschillende manieren behalve die vieze kauwgom en plakkers. En (hier zal ik vast veel reacties op krijgen), als stoppen met jou roken jou mega veel stress geeft is het soms beter om nog 1 of 2 op een dag te roken. Maar bespreek dit in alle eerlijkheid met je verloskundige en huisarts.

6 dagen geleden

Reactie op Valer13

Voor mij was echt cold turkey stoppen het beste. Ik had hele moeilijke mom ...
Dit heb ik ook gehad inderdaad. Ik heb uiteindelijk anderhalve dag last gehad van het stoppen en daarna was het geel goed te doen. Het hielp me om eraan te denken dat de zin naar een sigaret met een minuut weer weg is. Elke keer sprak ik met mezelf af dat ik nog 10 minuten moest wachten. Wilde ik toch niet meer 馃榾

6 dagen geleden

Rookstopbegeleider.

6 dagen geleden

Zoek eens op wat de gevolgen zijn op je baby. Maak er eet lijst van, druk die af, en leg die bij je pakje sigaretten..

6 dagen geleden

Het boek van allen carr heeft mij ervan afgeholpen.

6 dagen geleden

Je kunt het!

6 dagen geleden

Je mishandelt je kind eigenlijk al voordat het geboren is. Misschien daar aan blijven denken.

6 dagen geleden

Bedenken dat je bij iedere trek die je neemt je kind geen zuurstof krijgt en een stikkend gevoel heeft

6 dagen geleden

Reactie op Kiimi

Je mishandelt je kind eigenlijk al voordat het geboren is. Misschien daar ...
Hier heeft TS toch niets aan? Kom op.. zullen we gewoon behulpzaam blijven? Roken is nou eenmaal een hardnekkige verslaving. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

5 dagen geleden

Reactie op Kaastosti

Dit heb ik ook gehad inderdaad. Ik heb uiteindelijk anderhalve dag last geh ...
Hihi ja klinkt bekend! Ik voelde de zin in een sigaret komen, maar als ik de lucht rook dacht ik nehhh laat maar zitten. Zelfs op een mentaal zwaar moment kon ik er vanaf blijven. Dus super trots op mezelf. Ben zelfs al bijna twee jaar gestopt!

5 dagen geleden

Reactie op Valer13

Hier heeft TS toch niets aan? Kom op.. zullen we gewoon behulpzaam blijven? ...
Nee hoor. Ik rookte 4 jaar zware shag en stopte in 1 keer toen ik zwanger was. Ik vind het walgelijk dat er vrouwen zijn die het "o zo moeilijk" vinden om te stoppen terwijl ze een baby in zich hebben. Echt, nul respect. Walgelijk. Mishandeling. Misschien heeft TS hier wel wat aan. Dit soort gedachten hielden mij namelijk makkelijk op de been om niet te roken.

VRIEND

5 dagen geleden

Eigenlijk is het heel makkelijk. Stoppen en nooit meer een sigaret aanraken. Ik was erg goed in roken en heb het ook langer dan 15 jaar gedaan. Nu al langer dan 4 jaar gestopt en het is heerlijk! Tegenwoordig rookt ook bijna niemand meer in onze omgeving. Je weet zelf hoeveel Schade je je kind aanricht?! Ik ga geen verzachtend berichtje typen, want het is gewoon bekend hoeveel schade je je kindje aanricht waar jij voor gekozen hebt! Wat is belangrijker? Je kindje of jouw sigaret? Na 3 maanden moet je nu echt volledig stoppen. En ja er zijn altijd kindjes die gezond ter wereld zijn gekomen van rokers, maar ook zeker kindjes met schade!

5 dagen geleden

Ik denk dat je zelf heel goed weet wat de oplossing is en daar ben je ons niet voor nodig. Kappen met die bende. Krijg helemaal de kriegels van mensen die dit onderwerp proberen te sugarcoaten.

5 dagen geleden

Misschien kan je via de huisarts hulp krijgen?