51 Reacties

één jaar geleden

*Rosacea dus, lekker handig fout gespeld in de titel 🤣

één jaar geleden

Hoi! Ja, herkenbaar, bij mij begon het iets van 10 jaar geleden toen ik eind tiener was. Ik heb veel geprobeerd maar uiteindelijk helpt bij mij om er bv geen foundation op te doen. Met crème ben ik voorzichtig, alleen wat reinigingsmelk. En, hoe cliché ook, genoeg slapen, genoeg drinken. En accepteren dat het met slechter weer slechter wordt. Dus helaas geen gouden tip maar you’re not alone (:

één jaar geleden

Jep, ik heb het ook al jaren (ben nu 30). Weinig make-up helpt en weinig stress hebben 🤪. Bij mij vlamt het op bij grote verschillen tussen warm en koud, alcohol, maar idd ook met hormonen of als ik zenuwachtig ben oid. Ik denk zelf niet dat het ooit weg gaat. Je hebt het of je hebt het niet😬. Je zou altijd nog eens naar een dermatoloog kunnen gaan. Qua make-up kan ik je echt minerale make up aanraden! Ik plamuurde mijn gezicht ook altijd, maar daar werd het niet beter van en je zag dan ook echt dat ik een laag make up droeg. Ik heb verschillende merken geprobeerd, maar ben het meest fan van Moonminerals. Klein, vaag webshopje, maar heel tevreden over. Je kunt er ook testers kopen om te proberen. De groene concealer werkt super om roodheid weg te werken. Ziet heel natuurlijk uit. En ik gebruik nu naast een zachte dagcrème (gewoon kruidvat eigen merk) ook een vitamine E olie van Holland & Barret. Wordt m'n huid heel zacht van en minder droog.

één jaar geleden

Ik gebruik de producten van Environ via een huidspecialist. Heeft heel erg geholpen. Bijna geen ontstekingen meer, wel nog af en toe roodheid. Inderdaad vaak bij overgangen tussen binnen en buiten of als de verwarming aanstaat.

één jaar geleden

Reactie op J123!

Hoi! Ja, herkenbaar, bij mij begon het iets van 10 jaar geleden toen ik ein ...
Hi! Ah ja veel drinken probeer ik inderdaad. En genoeg slapen ook (na een echt goede nacht slaap is het vaak echt rustiger), alleen slaap ik enorm slecht sinds ruim een jaar (veel wakker snachts, of 5u al klaarwakker) en dan zie ik dus inderdaad dat het heftiger is in mijn gezicht. Acceptatie is key, he? Ik zal mn best doen 😉

één jaar geleden

Reactie op Floppy

Jep, ik heb het ook al jaren (ben nu 30). Weinig make-up helpt en weinig st ...
Hi! Dank voor je tips! Ik zal eens kijken naar de producten die je noemt. Dermatoloog ben ik jaren geleden geweest, heb ook een hele tijd Soolantra gesmeerd en dat hielp, maar ik wil eigenlijk het liefst niet van die 'troep' meer smeren en zo natuurlijk mogelijk... maar thanks, ik ga eens kijken!

één jaar geleden

Reactie op Corindak

Ik gebruik de producten van Environ via een huidspecialist. Heeft heel erg ...
Hi! Environ ken ik niet, ik zal eens kijken. Fijn dat het geholpen heeft!

één jaar geleden

Reactie op Corindak

Ik gebruik de producten van Environ via een huidspecialist. Heeft heel erg ...
Als ik online kijk zie ik een heel uitgebreid assortiment van Environ. Kun je aangeven welke lijn en producten jij gebruikt?

één jaar geleden

Waarom laat je het niet laseren? Mijn moeder heeft dit en heeft het laten laseren en het is echt aanzienlijk veel minder geworden. Hoef je jezelf niet meer dichtste plamuren.

één jaar geleden

Ik ben laatst bij een huidtherapeut geweest en daar zouden ze het kunnen laseren. Dat ga ik denk ik in het najaar laten doen. Verder werden de producten van La Roche Posay aangeraden. Heb een lijstje gekregen. Als je interesse hebt kan ik die wel delen. Mij bevallen ze erg goed. Eerder gebruikte ik van Jetske Ultee of Paula’s choice. Maar ik vind La Roche nu fijner en ook betaalbaarder.

één jaar geleden

Reactie op Meandu2452

Ik ben laatst bij een huidtherapeut geweest en daar zouden ze het kunnen la ...
Yep ben wel geïnteresseerd in het lijstje 🙂

één jaar geleden

Reactie op Mam84

Yep ben wel geïnteresseerd in het lijstje 🙂
Ik ook! Ik gebruikte de zonnebrandcrème voor het gezicht al, die is fijn.

één jaar geleden

Reactie op Meandu2452

Ik ben laatst bij een huidtherapeut geweest en daar zouden ze het kunnen la ...
Ik heb ook wel eens aan laseren gedacht, maar ben bang voor de risico's of littekens. Hebben ze daar nog iets over gezegd?

één jaar geleden

Mijn vriendin heeft dit ook en als het weer opkomt krijgt ze een zalf of een kuur van de dokter. Zelf in de weer met spulletjes geeft niet en al helemaal een laag make up niet dat verergerd de boel alleen maar.

één jaar geleden

Heb het zelf niet, vriendinnetje van mij wel. Ze is erg bezig met uitzoeken of bepaalde voedingsstoffen (overgevoeligheid hiervoor) het uitlokken. Verder geen verstand van, maar had dit er nog niet tussen zien staan in de opmerkingen.

één jaar geleden

Wat hier helpt is bioderma BB crème (is ook specifiek hiervoor), dagcrème van madampure (koop ik via bol com, is natuurlijke crème zeer licht en op basis van kaviaar. Nachtcrème gebruik ik ook ervan). BB crème verwijder ik met micellaire water van Bioderma. En zoveel mogelijk zonnecrème als maar een beetje zon schijnt ook van Bioderma is ook met een tintje aan dat goed alles verbergt. Voor de rest niks anders op gezicht. Vooral tegen zon beschermen enz.. je kunt ook kijken welke voeding je niet tegen kunt, soms kan dit ook wel triggeren. Bij mij voel ik vooral dat gezocht precies begint te trekken en dan weet ik dat ik nog extra moet smeren. Alle crème met teveel spul (alcohol enz) in niet gebruiken daar kun je ook sterk op reageren. Hormonen triggeren het hier ook als stress, enz Ik ben naar diverse dermatologen geweest en dit is uiteindelijk wat voor mij werkt want elk huid is weer anders, hopelijk vind je snel wat voor jou werkt 🍀

één jaar geleden

Hoi, Ik heb het ook en ben ook nog een beetje aan het uitvogelen wat nou de triggers zijn. Qua crème gebruik ik zelf deze: Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50 Ik vind hem heel fijn en dekt best goed. Met daaronder een dagcrème voor de zeer gevoelige huid.

één jaar geleden

Hey, zit bij mij ook in de familie, m’n moeder en oma hebben het en ik heb het ook al een beetje. Azelaic acid helpt bij mij best goed, haal ik van the ordinary of je hebt het ook van Paula’s choice. M’n moeder heeft het een paar jaar geleden weg laten laseren, veroorzaakt geen littekens en haalt het echt voor het grootste gedeelte weg, super mooi nog steeds. Geloof dat het na een aantal jaar wel weer terug kan komen een beetje maar dan kun je het gewoon herhalen. Ik denk dat ik het ook doe als het erger wordt. Zo gebeurd.

één jaar geleden

In de fb groep skincare junkies NL worden veel tips en ook een skincare routine gedeeld voor oa rosacea.

één jaar geleden

Reactie op Floppy

Ik heb ook wel eens aan laseren gedacht, maar ben bang voor de risico's of ...
Nee krijg je geen littekens van. Volgens mij is het een IPL laser met lichtflitsen. Kun je wel googelen om wat informatie te krijgen… Het lijstje zal ik straks even opzoeken👍