5 Reacties

12 dagen geleden

Dit lijkt me echt een vraag om met de chirurg te bespreken. Zou een jaar uitstellen als je zwanger blijkt een optie zijn?

12 dagen geleden

Ik heb deze neusoperatie 10 jaar geleden gehad; ik vond erg tegenvallen! Pijnlijk en complicaties. Misschien in vroege zwangerschap te doen, maar 2/3e trimester lijkt me zwaar!

12 dagen geleden

Ik vraag me sterk af of ze dat gaan doen hoor. Acute operaties kunnen uiteraard plaatsvinden, maar zoiets planbaars, voor een aandoening die enkel oncomfortabel maar verderop ongevaarlijk is… ik verwacht niet dat men dat risico ervoor gaat nemen.

12 dagen geleden

Voor je daadwerkelijk op de oktafel ligt ben je echt wel even verder. Poli, nader onderzoek, operatie bespreken en plannen, wachtlijsten. Niet zelden een mri-scan om het goed in beeld te brengen. Daarbij zou ik zelf ook goed afwegen. Wanneer jij narcose krijgt, krijgt je ongeboren kindje dat dus in feite ook. Hoeveel last heb je er nu van? Of kun/wil je ook uitstellen tot na je bevalling, mocht je inderdaad nog een keer zwanger mogen worden?

12 dagen geleden

Toevallig ben ik nu herstellende van deze operatie om precies dezelfde reden. In dezelfde week als ik de doorverwijzing kreeg had ik al consult met de KNO arts. Na goedkeuring voor de ingreep hebben ze mij een eerste voorstel gedaan voor operatie 29 maart jl. maar dat kwam mij zelf met herstel daarna niet zo goed uit. Nu precies een week verder na de ingreep. Het herstel is me tot zoverre zeker meegevallen, ik heb geen tot weinig pijn ervaren, slechts wat ongemak. Ik denk echter niet dat ze je in zwangere staat graag onder narcose brengen voor deze operatie. Maar je kunt het altijd overleggen natuurlijk.