11 Reacties

2 maanden geleden

Hoi! Hier precies hetzelfde gehad na mijn bevalling in april. Ook eerst een snelle schildklier en nu een trage schildklier. Bij mij is ook echt de ziekte van Hashimoto vastgesteld. Dit kunnen ze vaststellen door je anti-tpo waarde te prikken. Hebben ze dat bij jou getest? Ik heb er ook enorm veel last van gehad en dan met name de vermoeidheid en aankomen. Ook is mijn stem lager gaan klinken. Nu slik ik al een aantal maanden medicijnen en die zijn nu op de juiste dosis en dat is al een hele verademing! Ben jij ookal met medicatie gestart? Dat gaat echt helpen! Wat mij verder enorm heeft geholpen is een andere leefstijl. Geen suikers, gluten en lactose. Hierdoor voel ik me veel beter. (is online veel info over te vinden). Dat is natuurlijk wel een hele verandering en misschien ook helemaal niet nodig in jouw geval.

2 maanden geleden

Ik had ook eerst een te snel werkende schildklier en moet in maart opnieuw prikken om te checken of hij nu niet te traag werkt. Huisarts had nav de snel werkende schildklier (was nov/dec) overlegd met de internist die aangaf af te wachten en in maart te checken of waarden genormaliseerd waren of door zouden schieten de andere kant op. Dat laatste komt blijkbaar vaker voor na een zwangerschap, eerst te snel en daarna te traag.

2 maanden geleden

Reactie op AVerD

Hoi! Hier precies hetzelfde gehad na mijn bevalling in april. Ook eerst ee ...
Hoi, dankjewel voor je reactie. Vervelend zeg al die symptomen, ben je heel veel aangekomen? Fijn dat de medicatie aanslaat. Bij mij is dat volgens mij niet getest dus dit ga ik maandag meteen vragen.

2 maanden geleden

Reactie op Nly

Ik had ook eerst een te snel werkende schildklier en moet in maart opnieuw ...
Hoop dat ze stabiliseren! Wat merk jij aan symptomen?

2 maanden geleden

Reactie op LZZYY

Hoi, dankjewel voor je reactie. Vervelend zeg al die symptomen, ben je heel ...
Ja helaas zeker wel 10 kilo

één maand geleden

Hoi! Ik heb hier vermoedelijk ook last van. Einde van de week worden mijn waardes besproken. Wat is jullie TSH en FT4?

15 dagen geleden

Hej hej ik heb n maand geleden tsh gemeten die was 0.91. Dus goed. Nu maand later heb ik afgelopen 5 dagen constant hartoverslagen, gister naar huisarts post de arts zei ga terug naar je eigen om evt opnieuw de schildklier te checken t klinkt als n postpartum thyreoiditis. Vanmiddag afspraak bij de huisarts. Iemand deze nare ervaring ook zo met hartkloppingen? T is nu 4 maanden geleden dat ik ben bevallen

13 dagen geleden

Ik heb er ook last van. TSH ging van 0.2 naar 32 in 3 weken tijd, maand later zelfs nog doorgestegen naar 53. Voel me ook compleet uitgeput en heel duizelig. Zit momenteel ook ziek thuis en zelfs dat kost me allemaal teveel moeite. Is het bij jullie weer gestabiliseerd en zo ja, hoelang duurde dat?

12 dagen geleden

Reactie op Lilouri

Ik heb er ook last van. TSH ging van 0.2 naar 32 in 3 weken tijd, maand lat ...
Bij mij was er ook zo'n snelle stijging in een maand tijd. Ik ben direct gestart met levothyroxine. Eerst 75 mg en toen opgehoogd naar 125. Zit nu op 137,5mg en ben stabiel. Dit heeft ongeveer een half jaar geduurd. Ik had ook last van jouw symptonen, maar die zijn helemaal verdwenen!

12 dagen geleden

Reactie op AVerD

Bij mij was er ook zo'n snelle stijging in een maand tijd. Ik ben direct ge ...
Bedankt voor je reactie en wat fijn dat je je weer beter voelt! Geeft hoop, voelt nu best uitzichtloos zo. Had jij ook dagen waarop het prima ging en dat het de dag erna drama kon zijn? Het is bij mij geen stijgende lijn omhoog.

8 dagen geleden

Reactie op Lilouri

Bedankt voor je reactie en wat fijn dat je je weer beter voelt! Geeft hoop, ...
Klopt inderdaad! De vermoeidheid was wel continue. Maar de duizeligheid heel wisselend bijvoorbeeld