1009 Reacties

2 jaar geleden

Mijn schoonmama gaat niet meer babysitten op donderdag als ik terug ga werken, joooeeepiiiieee! Al mijn frustratie in één klap weg want begon er zo tegenop te zien 🙈 .. Krijg nu wel vaak sms'jes met de vraag hoe het met ons zoontje is en dat we hem een dikke kus moeten geven blablablabla .. Bij iedereen zitten stoefen met ons kind en de fiere oma uithangen, maar eens langskomen is er teveel aan. Duurde 2 weken en dan hebben we nog zowat moeten smeken. Mevrouw verwachtte dat ik 1 week na de bevalling met de kleine wel naar haar ging komen en we daar gezellig een hele avond bleven om te eten. Vond ze nagenoeg geen onrealistische verwachting toen ik vroeg of ze dat normaal vond 🙄 ..

2 jaar geleden

Mijn schoonfamilie is helemaal niet geïnteresseerd in de baby. Tijdens de zwangerschap geen gefeliciteerd of wat dan ook en hij is nu 7mnd en nog niemand van de schoonfamilie heeft hem gezien. Wij gaan ook niet en mijn man heeft heel erg duidelijk gemaakt dat het niet aan ons ligt maar alsnog verwijten ze mij van alles.

2 jaar geleden

Reactie op Nouckk

Mijn schoonmama gaat niet meer babysitten op donderdag als ik terug ga werk ...
Klinkt bekend... Toen m'n schoonouders nog werkten (hadden een eigen kroeg in Weesp) was het overal en nergens trots opa en oma spelen, maar een keer langs komen was teveel gevraagd... En dan wel boos worden dat ze geen foto's krijgen om mee te pronken naar hun vrienden... Ja, rot even lekker op. Wel pronken maar niet even hoi komen zeggen? Had daarvoor ook het verwijt gekregen dat ze zich door mij niet gewenst voelden want schijnbaar was dubbele borstontsteking met 40 graden koorts en een veels te snelle hartslag wat resulteerde in een ziekenhuisopname geen goede reden om het kraambezoek even uit te stellen 🙄😑 Gelukkig zijn ze echt 180 graden bijgedraaid sinds ze de kroeg verkocht hebben 😅 zijn nu een lieve opa en oma die vaker langs komen en interesse en begrip tonen. Zelfs excuses gehad voor hun gedrag en opmerkingen in de kraamweek 😂

2 jaar geleden

Mijn schoonouders hadden toen ik in verwachting was van de eerste allerlei spullen afgeschaft, wipper, box, bedje etc. Ze zouden oppassen als ik weer aan het werk zou gaan dus vond het heel lief van ze. Twee weken na mijn bevalling gingen we even wat brengen (weet niet eens meer wat) dus terwijl we uit de auto stappen zei mn schoonvader; laat hem maar hier hoor, dan kunnen jullie een dagje samen op pad, lekker uit eten ofzo. Waarop ik zeg; lief! Bedankt voor het aanbod, maar we willen hem nog lekker bij ons houden. Hij is net 2 weken en ik geef borstvoeding dus niet echt handig om nu een dag op pad te gaan. Dezelfde avond stonden alle spullen te koop op Facebook en hebben ze alles weggedaan. Toen mijn man belde om te vragen waarom ze het te koop hadden werd er gezegd; We mogen toch NOOIT oppassen van HAAR. Sidenote: mn schoonvader is niet eens op kraambezoek geweest, die keer was dus de eerste keer dat hij hem zag.

2 jaar geleden

Reactie op MiMA18

Mijn schoonouders hadden toen ik in verwachting was van de eerste allerlei ...
Wtf.... sowieso... wtf!!!! Alsof je spontaan ff je 2 weken oude baby achterlaat? Zonder overleg ofzo. En sowieso,,, 2 weken oud! Hun sporen echt niet hoor Ook heel kinderachtig dat ze alles op fb te koop zetten. Zegt ook genoeg, was ik mooi klaar mee geweest.

2 jaar geleden

Reactie op MiMA18

Mijn schoonouders hadden toen ik in verwachting was van de eerste allerlei ...
Wauw....wooww ..WTF!!?. Heb het 2x vol verbazing gelezen...heb er geen woorden voor. Wat een idioten, en dan ben jij gelijk de schuldige...zo kansloos hé..

2 jaar geleden

Reactie op MiMA18

Mijn schoonouders hadden toen ik in verwachting was van de eerste allerlei ...
😳 Die zijn gek.. verder echt geen woorden voor.. 😕

2 jaar geleden

Ik heb me eigen kind vanochtend om 8uur voor het laatst aangeraakt 🙄 want ik heb het zo druk, moet mijn rust nemen. Zij doen alles wel 🤷🏽‍♀️

2 jaar geleden

Reactie op MiMA18

Mijn schoonouders hadden toen ik in verwachting was van de eerste allerlei ...
.......😶. Inderdaad.. wtf.

2 jaar geleden

Reactie op MiMA18

Mijn schoonouders hadden toen ik in verwachting was van de eerste allerlei ...
Wat een freaks zeg, zijn echt niet goed bij hun hoofd. Sowieso bloedirritant dat wij als schoondochters vaak overal de schuld van krijgen. HALLO hier gaat alles gewoon in goed overleg. Ben je het ergens niet mee eens, spreek je zoon er eens op aan. Die heeft ook een mond gekregen hè

2 jaar geleden

Oh hier ga ik even mee lezen 😑

2 jaar geleden

Hier trouwens mijn eigen moeder en zus: Als mijn zoontje erg overstuur/aan het huilen is pakken ze hem en willen ze hem helemaal troosten. Ik steek mijn armen uit (zeg soms aahw kom maar) en ze geven hem gewoon niet aan mij??? WAAROM willen anderen per se MIJN kind troosten die overstuur is? Vraag me af of meer moeders dit zelf gewoon willen doen.. maar ik voel nogal disrespect als ik mijn kind terug wil en ik krijg hem niet? Mijn zus is 27 ofzo, houd nog van zuipen en uitgaan en vindt kinderen "normaal" helemaal niks. Probeert zich ineens ook te bemoeien als mijn zoontje iets "niet" mag volgens haar? Zoals eten op de grond laten vallen "NEE niet doen, dat mag niet he!!" Joh, zo lang ik er niks van zeg waarom moet zij het doen om iets kleins? Ook zat hij pas (zag ik dus niet) aan een knoopje van een stoel. Zegt mn zus heel overdreven "dat mag niet he, dan word oma HEEL boos hoor als je dat doet!!! Niet doen" Was letterlijk niks aan de hand, hij kon he t niet slopen ofzo, maar zeg dan (als ik iets niet zie) van "doe maar niet, kom maar" of haal hem daar weg. Tis een kind van 11 maanden man. Achterlijke gedoe

2 jaar geleden

Hoewel veel verhalen een hoog WTF-gehalte hebben en ik het oprecht heel triest vindt hoe bepaalde situaties gaan, geniet ik intens van alle verhalen in dit topic en is het een feest der herkenning betreft afgrijselijke communicatie met schoonouders. Bedankt voor alle bevestiging dat ik niet de enige met dit soort struggles 🙏🏻🥳

2 jaar geleden

Hier trouwens mijn eigen moeder en zus: Als mijn zoontje erg overstuur/aan ...
Dit heb ik ook 1 keer meegemaakt. Toen m’n baby huilde zei m’n moeder gelijk “geef maar aan mij” uit reactie heb ik haar aan m’n moeder gegeven. Gelukkig is ze in goede handen, maar achteraf vatte ik het toch op als “geef maar aan mij ik krijg haar wel stil”. De volgende keer zeg ik dat het niet hoeft en dat ik haar zelf troost.

2 jaar geleden

Dit heb ik ook 1 keer meegemaakt. Toen m’n baby huilde zei m’n moeder gelij ...
Ja wtf! Ook zoiets raars. Alsof jij -de moeder- niet je eigen kind kan troosten. Ik snap dit dus ook echt niet. Vooral: waar haal je het lef vandaan om hem niet terug te geven als ik dat zeg? Ik vind het sowieso niet fijn om anderen hem te zien troosten als hij huilt, geef hem gewoon terug🥴 Een keer heb ik hem letterlijk uit mijn zus dr handen getrokken, omdat ze hem gewoon echt niet wilde geven terwijl hij overstuur bleef. Wie denk je dat je bent dan..

2 jaar geleden

Hier trouwens mijn eigen moeder en zus: Als mijn zoontje erg overstuur/aan ...
Niet raar hoor... Mijn ouders hebben er ook een handje van... Ze passen 1 dag in de week op en vinden daardoor dat ze mijn dochters beter kennen dan ik. Gelukkig zijn ze 2 en 4 jaar en kunnen heel duidelijk aangeven naar wie ze willen voor troosten en dat is mamma. Krijg dan vaak pissige blikken van m'n ouders, maar ik vind het prachtig 🤭 Ze proberen ook steeds in mijn huis te vertellen wat m'n meiden wel en niet mogen, maar beide niet op hun bekkie gevallen dus zeggen blij "van mamma mag het" 😂😂😂

2 jaar geleden

Dit heb ik ook 1 keer meegemaakt. Toen m’n baby huilde zei m’n moeder gelij ...
Jaa ik ook! Maar in mijn geval zei mijn buurvrouw dat, die mijn dochter niet eens kent 🤨.

2 jaar geleden

Ja wtf! Ook zoiets raars. Alsof jij -de moeder- niet je eigen kind kan tro ...
M’n maag draait gewoon om als ik dit lees. Zo naar om dit mee te maken!

2 jaar geleden

Reactie op Mariko Akera

Niet raar hoor... Mijn ouders hebben er ook een handje van... Ze passen 1 d ...
Oh zo'n stiefmoeder heb ik ook met haar eigen dochter. "Het zijn toch ook een beetje haar kinderen" zegt ze dan. Brrrr. Gelukkig dat jouw meiden al kunnen praten en aangeven, lijkt me zo lekker haha! Heerlijk dat ze zo zijn. Ik ga vanaf nu ook maar harder zijn. Dan ben ik maar gemeen/aansteller oid. En dan hoop ik dat mijn zoontje het alleen maar over kan nemen van mij.

2 jaar geleden

Genoeg verhalen over me schoonouders maar dit gaat over me "vader" omdat mijn vader niet van zijn dochters kan afblijven hebben mijn zusje en ik het contact verbroken. Ik heb nu 2 zonen en dat weet hij van familie. Maar gaat bij iedereen die maar wil horen zielig doen dat hij opa is en ik hem bij zijn kleinkinderen weg houd. Hij wil een rechtzaak tegen mij aanspannen om zijn kleinkinderen te kunnen zien. Heb hem verteld dat ze 3 oma's en 1 opa hebben en dat hij nergens recht op heeft en het recht heeft verspilt toen hij ze klauwen niet kon thuis houden. Nu krijg ik een dochter en knijp hem toch wel dat hij echt een rechtzaak aan gaat spannen.