44 Reacties

één jaar geleden

Wat vind je vriend van die uitspraken van zijn ouders.

één jaar geleden

Ach wat vervelend voor jullie dat zijn ouders zo reageren en doen tegen jou. Als dit stress oplevert voor jou, dan is dat niet goed voor de baby. Als jij het echt niet ziet zitten om met zijn ouders uit eten te gaan. Ga dan niet mee, maar ga een keertje romantisch met hem alleen uit eten.

één jaar geleden

Reactie op Brmstr

Wat vind je vriend van die uitspraken van zijn ouders.
Niet netjes maar ik heb voor me zelf de keuze genomen dat ik het wil houden zonder twijfel dus ook niet overlegd met hem .. wat miss niet netjes is van mij maar ik ben tegen abortus zegmaar maar neemt niet weg dat dit niet kan

één jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap!💕 Nou ik kan me heeeel goed voorstellen dat dit heel rauw op je dak valt☹️ wat vind je vriend hier allemaal van? Dit zijn nogal heftige uitspraken, ik begrijp dat het een emotionele gebeurtenis is, en het misschien niet verwacht werd, maar woow… voel je je nog veilig bij ze in de buurt nu er zulke “plannen” met pillen en alles uitgesproken zijn?

één jaar geleden

Gefeliciteerd Ik zou is een flink gesprek voeren met je vriend want als hij dit accepteert is er iets mis !! Succes

één jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! 🥰 Wat super vervelend dat ze zulke opmerkingen maken, gaat best ver. Zou zeker een gesprek aangaan met je vriend en proberen om met hem op 1 lijn te zitten, dat is ten slotte het belangrijkste, als jullie op 1 lijn zitten kan je het er misschien overhebben dat die het op een volwassen manier opneemt voor jou tegenover zijn ouders? Ik snap je frustratie echt heeeel goed, mijn man heeft mede door dit soort redenen besloten om het contact met zijn moeder te breken omdat zij mij nooit geaccepteerd heeft en ze ging van kwaad tot erger met haar opmerkingen totdat mijn man er zooo klaar mee was. Succes! 🍀

één jaar geleden

Reactie op brittjem

Niet netjes maar ik heb voor me zelf de keuze genomen dat ik het wil houden ...
Nouja… the way I see it was hij er zelf bij toch..? Hij hoeft natuurlijk niet perse een vader te zijn als hij dit niet wil, maar het klinkt alsof hij de situatie heeft geaccepteerd en verantwoordelijkheid wil nemen? Of neem ik dat verkeerd aan?

één jaar geleden

Ik zou echt niet fijn samen je vriend zijn verjaardag gaan vieren met je schoonouders erbij. Ten 1e is het jullie keuze wat jullie doen en hebben ze er niets over te zeggen. Misschien kunnen ze schrikken maar je mag gerust een excuus verwachten met zulke opmerkingen. Ik zou echt denken " flikker maar op straks ook niet komen als het kind er is" Goede zwangerschap gewenst. Het komt wel goed.

één jaar geleden

Wat een rot situatie zeg.. ik zou denk ik helemaal niet gezellig gaan eten met die ouders na zulke uitspraken. Sowieso zou ik niet met een gerust hart naar de wc durven gaan uit angst ze 'die pil' in mijn drinken of eten zouden gooien. (Ik heb dit wel eens in de flair of vriendin ofzo😅 gelezen en zou er niet aan moeten denken dat me dat zou overkomen) Je bent 7 weken zwanger 😃 en je vriend is bijna jarig. Ik zou lekker samen uit eten gaan, gezellig en ontspannen!

één jaar geleden

Gefeliciteerd met de zwangerschap! Heftig, ik zou het zeker met je vriend bespreken. Ik hoop voor je dat zijn ouders bij trekken. Is toch een keuze van jullie samen geweest? Zelf zou ik niet deelnemen aan het etentje, niet zonder er met hun over gesproken te hebben. Sterkte!

één jaar geleden

Lieverd, ik snap helemaal dat jij je heel rot voelt. Ten eerste omdat je zelf gelukkig bent met het nieuws dat je gaat vertellen en je schoonouders zo rot op je reageren. Ten tweede, je hebt samen een kind gemaakt en degene met wie je dat hebt gedaan neemt het niet voor je op. Ik zou allereerst eens een goed gesprek met je vriend hebben. Hem vertellen dat je begrijpt dat hij het lastig vind. Het is niet niks dat je samen een kind krijgt en al helemaal niet als het niet gepland is. Maar dat je ook heel erg gekwetst bent door de uitspraken van zijn ouders. Dat ze ervan schrikken is oke, dat ze het liever anders zien is oke. Maar dat ze zo tegen je spreken is NIET oke. Jij hebt jouw leven en jij maakt de keuzes over jouw lichaam. Hij zou het ook niet accepteren als jij je schoonmoeder een kutwijf zou noemen. En als hij dan nog het probleem bij jou ligt, zou ik niet mee gaan met het etentje. Jij hoeft je niet zo te laten behandelen. Veel sterkte en gefeliciteerd met jouw zwangerschap.

één jaar geleden

Als jij je er niet fijn bij voelt om uit eten te gaan met ze, dan zou ik dat niet doen. Je bent niks verplicht en al helemaal niet na zulke lelijke uitspraken. Dat gezegd hebbende schrik ik echt van de uitspraken, kan me voorstellen dat dit heel pijnlijk js😫. Het is uiteindelijk toch ook hun kleinkind. Moeten ze dalijk ook niet het kind gaan claimen als die er is. Ik wil je heel veel succes wensen met deze zwangerschap en laat niemand je gek maken. Jij hebt je keuze gemaakt om voor de kleine te gaan en dat is het enige wat telt❤.

één jaar geleden

dit zijn toch reacties die vragen om een onmiddellijk breken met die ouders? wat zijn dat voor mensen joh? spoort niet hoor. ik zou daar nooit meer komen en excuses verwachten

één jaar geleden

Getver wat een akelige mensen. Ook voor de toekomst zijn dit geen uitspraken die je makkelijk vergeet 😓 Hoe reageert je vriend hierop dan? Komt hij in elk geval wel duidelijk voor jou op? Want dát is ook heel belangrijk voor de toekomst als jullie die samen zien 😰

één jaar geleden

Dat is echt niet normaal. Zou bij die mensen uit de buurt blijven totdat ze eens goed hun excuses aanbieden.

één jaar geleden

Jeetje wat een heftige uitspraken! Dit vind ik geen normale teksten. En helemaal logisch als je geen zin hebt om deze mensen nu te zien. Wat vind je vriend hiervan? Is het in zijn familie gebruikelijk om dit soort heftige uitspraken te doen? Klinkt ook niet als een fijne omgeving voor een klein kindje. Ik zou proberen hier een rustig en goed gesprek met je vriend over proberen te voeren; hoe voelt hij zich hieronder? Hoe wil hij verder met hun na dit gesprek?

één jaar geleden

Huh? Waarom hebben jullie überhaupt nog contact met zijn ouders??

één jaar geleden

Reactie op brittjem

Niet netjes maar ik heb voor me zelf de keuze genomen dat ik het wil houden ...
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Het was dus niet gepland neem ik aan? Staat je vriend nu wel achter de zwangerschap en wil hij er samen met jou voor gaan? In dat geval zou jou vriend in zo'n situatie echt aan jou kant moeten staan en eens goed in gesprek gaan met zijn ouders, dat dit soort uitspraken echt niet kunnen. Als hij nog twijfelt zou ik eerst eens een gesprek voeren over hoe jullie de toekomst zien. Neemt natuurlijk niet weg dat ook dan dat soort uitspraken niet oké zijn. En je moet helemaal niets, met dat soort mensen zou ik echt niet gezellig uit eten gaan als het nog niet is uitgepraat. Dan zou ik lekker alleen met je vriend gaan.

één jaar geleden

Ik zou niet uit eten gaan met mensen die suggereren om stiekem een pil te geven zodat ‘het weg is’. Ik zou me daar niet veilig bij voelen. Dat zou ik ook aangeven bij je vriend. Sowieso zou ik zelf even geen contact willen totdat je zelf helemaal duidelijk hebt hoe je hierin verder wilt en tot zij zich kunnen excuseren. Daarnaast zou ik dit met je ouders bespreken en ook met je verloskundige. Ik kan me voorstellen dat dit je veel stress oplevert gedurende de zwangerschap. Door je ouders en vk te informeren heb je een luisterend oor en hopelijk kunnen je ouders ook een extra paar ogen en oren voor je zijn. Ontzettend naar voor jullie. Hoop dat je toch kunt genieten van je zwangerschap 🥰

één jaar geleden

Update : ik heb hun in de ochtend geappt om te feliciteren met hun zoon krijg ik van zn moeder terug : dank. Ik dacht whuuuuttt??? Niet eens jij ook? Maar goed eenmaal daar aan gekomen te zijn deed ze heel normaal “ schijnheilig “ mn vriend was erg blij dat ze normaal deed maarja. Ik ook maar t blijft gewoon door mn hoofd spoken wat ze allemaal gezegd hebben ..