Ik maak een omelet, bij het omdraaien breekt ie, dan bedenk ik : dit wordt scambled egg en dan gewoon alles kapot maken, kruiden erdoor en met spatel alles blijven bewegen tot het gaar is
Op gevoel: ik klop van te voren wat eieren met een beetje melk. Pan op het vuur, geen boter. Zodra het ei in de pan ligt kruiden toevoegen (meestal bieslook en peper) en is daarna scramblen als een malle met een spatel 😅. Ik doe het vuur uit als het ei nog een klein beetje nat is om het ei goed luchtig te houden. Crème fraiche ipv melk is ook lekker.
Boter in de pan (veel! Dit is mijn geheime truc 😇) en dan de geklutste eieren in de pan en blijven roeren maar!
En vooral niet te lang door blijven garen/bakken. Dan wordt het zo droog en blijft er niks van over.
Succes gegarandeerd.
Roomboter smelten in de pan, eitjes eerst klutsen met wat room of crème fraiche erdoor, en peper en zout. Dan in de pan, laag vuur, zachtjes laten garen, roeren met chopsticks. En dan zo gaat laten worden als je wilt. Het liefst op een geroosterde boterham met wat bieslook erover 😊
Boter in de pan (veel! Dit is mijn geheime truc 😇) en dan de geklutste eie ...
Haha, ik was ervan overtuigd dat het zonder boter beter was. Als ik jou zo over je geheime truc hoor, ben ik geneigd om de volgende keer flink wat boter toe te voegen om te proeven wat ik al die jaren wat misgelopen ben 😋.
Jawel als je hem helemaal gaar bakt geen probleem maar ik heb het liever smeuïg ipv helemaal gaar. Daarom dus… Is maar net hoe je het klaarmaakt natuurlijk