14 Reacties

2 jaar geleden

Die zes weken worden met een reden geadviseerd. Je hebt een flinke wond in je baarmoeder waar de placenta zat en je lijf is nog aan het herstellen. Natuurlijk moet je het zelf weten, maar zes of twee weken is wel echt een groot verschil. Ik zou persoonlijk een beetje voorzichtig doen.

2 jaar geleden

Ik zou wachten de kans op een infectie is groot. In je baarmoeder zit nog een grote wond op de plek waar de placenta heeft gezeten je voelt daar niks van maar die wond zit er zeker wel. Dit duurt echt 6 weken voordat die genezen is. Ik zelf zou persoonlijk wachten en geen risico willen nemen. Als je een infectie krijgt heb je een groter probleem.

2 jaar geleden

Bij mij kwam met 3,5 week de verloskundige langs en die gaf groenlicht ik was wel al gestopt met bloeden misschien dat je het aan je verloskundige kan na vragen?

2 jaar geleden

Wij hebben wel echt gewacht tot het bloeden in ieder geval over was. Zoals al eerder is vermeld, de kans op infectie is heel groot. Dan gaat gezondheid toch echt voor, hoe erg je het ook mist 😜 en dat begrijp ik heel goed.

2 jaar geleden

Ik heb begrepen dat zo lang je nog bloedverlies hebt je moet oppassen voor infectie en je dus beter geen seks kan hebben/in bad gaan/tampon gebruiken enzovoort. Zodra het bloedverlies over is mag dit allemaal gewoon weer. Ik heb het expliciet aan mijn verloskundige gevraagd en zij gaf aan dat het zonder risico kon zodra bloedverlies was gestopt en dat je verder vooral zelf moet kijken wanneer je er aan toe bent. Wij hebben ook niet gewacht tot 6 weken😉

2 jaar geleden

Ik deel altijd onderstaande. Het is de uitleg van een pathologe die ik al enige tijd volg op sociale media. Ze raden echt niet zomaar aan om zeker 6 weken te wachten. Er gebeurt nog meer in je lichaam dan je denkt, ook al is het bloeden gestopt.

2 jaar geleden

Deel 2.

2 jaar geleden

Wachten tot 6 weken ivm infectiegevaar. Vloeien heeft hier niks mee te maken. Jullie hebben toch beiden 2 handen en een mond? 🙂 daar kan je ook creatief mee zijn!

2 jaar geleden

Ben het eens met de dames boven mij hoor, maar ik kreeg met amper 3 weken groen licht van de verloskundige en wij hebben dan ook (veilig) gevreeen. Het voelde bij ons gewoon al vrij snel goed, en ik was écht wel goed “gescheurd” daar beneden. Je kan voor je eigen gevoel contact opnemen met je VK voor extra bevestiging maar bij mij gaf ze aan dat het vooral ging om wanneer wij er weer klaar voor waren en bloedverlies al voor het grootste deel gestopt was.

2 jaar geleden

Hier ook na 3 weken groen licht van de verloskundige. Misschien aan haar vragen? Ze adviseerde ons ook een condoom te gebruiken ivm minder bacterie etc.

2 jaar geleden

Wij hebben het na 4 weken geprobeerd met condoom en heel veel glijmiddel. Ik vond het vreselijk en zijn er na 2 seconden mee opgehouden. Eigenlijk was het pas na 3 maanden weer normaal. Ik zou wachten. Het is echt nog niet fijn hoor, buiten het infectie gevaar om.

2 jaar geleden

Wij hebben het na 4 weken geprobeerd met condoom en heel veel glijmiddel. I ...
Ja bij het zelfde hoor ik vond het ook vreselijk en dood eng had ook hechtingen binnen in en inderdaad pas na 3 maanden voelde het weer fijn Maarja bij iedereen is het anders want hoorde van een vriendin van mij dat zij seks had gehad na 5 weken en die was uitgescheurd van der vagina tot der anus en zij vond het niet eng en wel fijn

2 jaar geleden

Wacht in iedergeval tot je stopt met vloeien. Daarna zou ik tot 6 weken gewoon niet penetreren. Geef je lichaam de rust in even bij te komen van 9 maanden werk om daarna nog even en topprestatie te leveren.

2 jaar geleden

Hier ook naar 4 weken groen licht gehad. Ze zei als het goed voelt moet je dat doen. Maar houd inderdaad wel rekening met eventueel een infectie. Je weet niet hoe het er van binnen uit ziet, ondanks dat je je goed voelt.