11 Reacties

4 jaar geleden

Oh, ik heb net hetzelfde! Dan wil ik wakker worden, maar krijg ik mijn ogen gewoon niet open. Ik droom dan ook heel realistische dingen (bv dat mijn man binnenkomt), zodat ik achteraf niet weet wat er wel en niet echt is gebeurd. Heel eng inderdaad! Heet dat slaapverlamming? Ik had er nog nooit van gehoord...

4 jaar geleden

Heel herkenbaar. Helaas heb ik dit ook als ik niet zwanger ben. Ontzettend naar gevoel is dat. Soms is het echt wachten totdat je goed wakker bent. Echt een oplossing heb ik er niet voor! Ik probeer altijd wel om mezelf te bewegen of een arm op te tillen etc, maar dat lukt dan niet.

4 jaar geleden

Reactie op S85

Oh, ik heb net hetzelfde! Dan wil ik wakker worden, maar krijg ik mijn ogen ...
Ja precies! Ik heb altijd weer dat er dan mensen in ons huis zijn, geluiden, kinderen, mijn man is er dan altijd bij. Dan besef ik dat ik opgesloten zit in mijn eigen gedachtes, wakker worden lukt dan niet. Ik denk er overdag nog aan, voelt niet prettig...

4 jaar geleden

Reactie op Kiele86

Heel herkenbaar. Helaas heb ik dit ook als ik niet zwanger ben. Ontzettend ...
Ik heb het wel eens gehad hiervoor inderdaad, maar niet zo vaak als dat ik het nu heb... het is echt met de zwangerschap zo erg toegenomen

4 jaar geleden

Hoi ik heb dit al vanaf jongs af aan helaas en ben er mee bekent. Dit kan en is vaak heel angstig. Ik kan zelf daarna nooit die nacht meer in slaap komen. Sommige periodes heb ik er wel last van meer dan andere. Ik probeer als ik er veel last van heb ontspannen te gaan slapen dus even mediteren ( of iets doen wat voor jou werkt) Je kan ook Google eens kijken daar staan nog veel meer tips voor slaapverlamming. Je moet jezelf gaan uitproberen wat bij je werkt en past.

4 jaar geleden

Jeetje heel vervelend! Ik heb geen last van slaapverlamming, maar wel weer last van slaapwandelen! En dat heb ik sinds mijn kindertijd niet meer gedaan. Gelukkig word ik tot nu toe altijd wakker. En denk ik jeetje wat ben ik nu weer aan het doen. Tot nu toe heel onschuldige dingen gelukkig. En kan dan relativeren dat ik terug naar bed moet om te slapen. Maar ik merk wel als ik er wakker van word een paniek gevoel heb. Super harde hartslag en beetje beduusd.

4 jaar geleden

Reactie op Shaddix

Jeetje heel vervelend! Ik heb geen last van slaapverlamming, maar wel weer ...
Ja ook zoiets geks!! Hoor vaker over slaapstoornissen tijdens de zwangerschap, snap dat je schrikt, wel bizar wat er dan met je lijf en psyche gebeurd.

4 jaar geleden

Ik heb dit ook, komt wel vaker voor als je wat meer stress ervaart zeggen ze. Nu ik een kindje heb, heb ik het wel vaker 😔 dan lukt het wakker worden maar niet terwijl ik haar dan wil voeden of iets. En voor mij lijkt de tijd dan eeuwig terwijl het maar een minuut is in werkelijkheid.

4 jaar geleden

Ik heb ook een paar keer zo'n slaapverlamming gehad, ongerelateerd aan zwangerschap. De ene keer echt iets engs, dat er een vreemde man in de slaapkamer loopt ofzo, de andere keer iets onschuldigs, mijn man die thuiskomt er ik kan geen hoi zeggen. Maar ik altijd naar, vorige keer werd ik schreeuwend wakker. Wat bij de meeste slaapstoornissen helpt is om voor het slapen minstens een half uur iets ontspannends te doen (zonder beeldscherm). Bijvoorbeeld een legpuzzel of een haak werkje. Dit kan ook helpen als je wakker bent geworden om weer rustig te worden zodat je weer kan slapen.

één maand geleden

Ik voel met je mee! Ik zit nu in mijn 2e zwangerschap en het is zojuist sinds vanacht weer begonnen. Ik heb dit dan ook alleen als ik zwanger ben. Het komt grotendeels ook omdat als je op je rug slaapt of inslaap valt het sneller optreedt. En als je zwanger ben doe je dat natuurlijk eerder. Vanacht leek het weer alsof ik gewoon wakker was en iemand pal voor mijn neus in onze kamer liep. Iemand met een capuchon op en diegene was zichzelf aant krabben. Ik dacht dat het mijn man was. Maar ik hoorde hem naast mij ademen dus wist dat hij het niet was. Toen ineens keerde diegene richting mij en voelde ik een druk op mijn borst. Ik had dit keer het geluk dat ik ineens mijn nachtlampje kon aan doen. Mijn vorige zwangerschap was dit allemaal zo heftig dat ik dagen niet sliep, ik was veel alleen en had zoveel angsten dat ik naar een psycholoog moest gaan ☹️

één maand geleden

Niet sinds de zwangerschap, heb slaapverlamming al sinds vroeger In de zwangerschap wel extra last van, door het gebrek aan slaap erdoor Geen tips, weet dus wel hoe naar het is!