14 Reacties

één jaar geleden

Wat vervelend! Slaapt je kindje nog op jouw kamer? Ik ging beter slapen toen ons zoontje verhuisde naar zijn eigen kamer. Voor die tijd had ik dat "alerte" ook en sliep ik erg slecht.

één jaar geleden

Reactie op Sesame

Wat vervelend! Slaapt je kindje nog op jouw kamer? Ik ging beter slapen toe ...
Dit had ik ook. Daarnaast ging ik pas beter slapen bij 7.5 maand. Ervoor ook slapeloosheid gehad (ook in de zwangerschap), ik denk dat ik (jij misschien ook) wat gevoeliger bent voor hormonen. Hopelijk slaap je ook snel wat beter!

één jaar geleden

Hi! Ik heb dit ook 6 maanden gekregen na de geboorte van mijn zoontje. Dit heet hyperalertheid. Je bent wel moe maar je hoofd vind geen rust waardoor je hoofd dus niet kan mee ontspannen met de rest van je lichaam. Ik beschreef het altijd als een soort elektrisch seintje/schokken en dan met name voelde ik die bij mn hart, wat ervoor zorgde dat ik weer in 1 keer helemaal aan stond. Ik kon 3 oxazepam slikken en ik viel nog niet in slaap. Komt omdat je hersenen dat niet toelaten waardoor je kan slikken wat je wilt maar het niet word doorgelaten waardoor het medicijn zijn werk niet kan doen. Ik zelf heb op een gegeven moment een negatieve associatie gekregen met het slapen. Ik was al bang om te gaan slapen omdat het toch niet lukte, waardoor de spanning alweer van te voren werd opgebouwd. Ik dacht eerst ook dat dit met hormonen te maken had tot ik 3 dagen achter elkaar dag en nacht wakker was. Ik ben nu 4 maanden verder sinds de eerste keer dat ik dit ervaarde en heb momenteel gesprekken met een psycholoog die mij hierbij helpt. Soms slaap ik een paar dagen goed en dan heb ik weer een terug val.

één jaar geleden

Ja heel herkenbaar. Heeft bij mij een jaar geduurd en meditatie overdag was uiteindelijk de oplossing. Hierdoor kwam mijn hoofd weer in een soort ruststand.

één jaar geleden

Hi! Ik heb dit ook 6 maanden gekregen na de geboorte van mijn zoontje. Dit ...
Wat heftig dat je 3 nachten achter elkaar niet hebt geslapen! Voelde je je niet enorm hopeloos? Heb je geen medicatie genomen om te slapen? Ik herken de negatieve associatie met slaap want die heb ik inmiddels ook ontwikkeld. Ik ben echt de ganse dag met slaap bezig en heb een heuse angst ontwikkeld. Slaap je nu al wat beter of heb je nog steeds dat je 3 dagen wakker bent? Ik vind 1 nacht niet slapen al mega heftig!! En ik voel me dan overdag onwijs gespannen en somber, door het niet kunnen slapen.

één jaar geleden

Reactie op Beverdonk

Ja heel herkenbaar. Heeft bij mij een jaar geduurd en meditatie overdag was ...
Heb je daarnaast geen medicatie genomen? Ik zit zelf in twijfel om tijdelijk maar weer slaap medicatie te nemen.

één jaar geleden

Herkenning; na medicatie werd het bij mij pas beter..

één jaar geleden

Reactie op Cheyennebd

Wat heftig dat je 3 nachten achter elkaar niet hebt geslapen! Voelde je je ...
Ik heb alle benzo’s gehad en mirtazipine (is een anti depressiva). Niks hielp want was zo ver in mijn hoofd dat de medicatie dus geen kans had. Ik ben er toen dus ook mee gestopt, want waarom medicatie in mijn lichaam gooien die even slecht werkt als dat ik het niet neem en ook niet slaap haha! Van de omeprazol werd ik de eerste keer slaperig en na 10 minuten kreeg ik weer een schok waardoor ik weer aanstond. Huisarts is gestopt met medicatie geven omdat het geen zin had. Moest het probleem bij de kern aanpakken en dat was toch echt praten met een psychiater. Ik was toen erg in paniek toen ik het meemaakte. de eerste keer was met oudjaarsdag 2021. Toen 3 dagen wakker geweest. En 3 weken later op vakantie dat ik bijna niet sliep. Dacht echt dat er iets in mijn hoofd zat wat niet goed was. Ik voelde ook geen vermoeidheid, voelde me een robot die maar doorging. Het gebeurde ook op de een of andere dag, ik kon mijn vinger er niet opleggen of er iets gebeurd was waardoor ik ineens zo alert was of niet kon ontspannen. Ik had immers die 6 maanden dat mijn zoontje er al was prima geslapen. Het heeft mij geholpen dat de psychiater me vertelde dat slapen mag en niet moet. Je lichaam pakt uiteindelijk wat het nodig heeft dus geef je eraan over en ga niet nog meer in de stress raken omdat je niet kan slapen. Ook niet op de klok kijken. En vroeger was ik letterlijk ziek als ik maar 3 uur geslapen had. Nu functioneer ik gewoon op die 3 uur slaap. Dus die stress van het eventueel niet kunnen funtioneren door weinig slaap heb ik ook naast me neer kunnen leggen. Ik heb af en toe dat ik nog een nacht ervaar waarin ik niet meer in slaap kan komen of schokken heb. Ik ga je echt aanraden om professionele hulp te zoeken want medicatie alleen is niet de oplossing (en helpt dus niet altijd) . Bij mij is het denk ik geweest dat ik al die maanden maar door ben gegaan en veel stress heb ervaren (onbewust) terwijl ik zelf helemaal niet zo stressbestendig ben. Ik denk dat de borstvoeding een last van je schouders is(dit bedoel ik niet negatief maar probeer het uit te leggen) waardoor je dus nu in een soort ‘ontspanning’ komt maar waardoor de alertheid/spanning/stress (kan ook onbewust) van de afgelopen tijd nu aanwezig is dus je geen ontspanning in je hoofd vind. Het is al fijn dat je weet wanneer dit begonnen is dus misschien dat je daarover kan praten!

één jaar geleden

Reactie op Cheyennebd

Heb je daarnaast geen medicatie genomen? Ik zit zelf in twijfel om tijdelij ...
Jawel, maar dat deed alleen iets op korte termijn. Op gegeven moment deed dat niet zoveel meer. Je kan daarmee mss even weer wat lucht krijgen, maar lost probleem niet op. Moet wel zeggen dat ik het fijn vond om het altijd in huis te hebben. Vooral voor momenten dat je echt helemaal op bent.

één jaar geleden

Herkenning; na medicatie werd het bij mij pas beter..
En na welke medicatie werd het beter? Ben erg benieuwd

één jaar geleden

Hi, herkenbaar. Ik sliep direct na mijn bevalling niet. Op 1 uurtje overdag na, maar in de nacht niet. Ik ben terug naar het ziekenhuis gegaan om daar met medicatie te slapen. Ik heb een hele hoge medicatie gehad en deze mee naar huis genomen. Dit heb ik helemaal afgebouwd, maar toen begon het weer. Ik slik een anti depressiva ( die heb ik biet afgebouwd ) een anti psychotica ( ik was , ondanks het niet slapen, niet in de war. Maar dit is echt voor de rust in je kop ) en oxazepam. Voor het slapen gebruik ik nu : olanzapine ( anti psychotica) 2.5 mg en oxazepam 2.5 mg ( in het ziekenhuis was dit 7.5 mg om 50 mg ) Overdag doe ik een meditatie oefening, s avonds ga ik altijd rond de zelfde tijd naar bed, s ochtends sta ik rond dezelfde tijd op en de kleine ligt in de co sleeper bij mijn man. Ik slaap zelf in een andere kamer. Voor ons werkt dit. Zo kan ik overdag van alles doen met de kleine, zonder dat ik helemaal gesloopt ben.

één jaar geleden

Reactie op Cheyennebd

En na welke medicatie werd het beter? Ben erg benieuwd
Mirtazepine

één jaar geleden

Mirtazepine
Ja daar heb ik wel van gehoord, hoe veel neem je daarvan?

één jaar geleden

Reactie op Mijnnaamis

Hi, herkenbaar. Ik sliep direct na mijn bevalling niet. Op 1 uurtje overdag ...
Hoe oud is jouw kleine? Naar is het hè… welke anti depressiva gebruik jij?