20 Reacties

4 maanden geleden

Glas! Enig nadeel is dat het stuk kan vallen. Maar is wel hygiënisch schoon te maken

4 maanden geleden

Reactie op Hannelore13

Glas! Enig nadeel is dat het stuk kan vallen. Maar is wel hygiënisch scho ...
En dat het niet het meest beste is voor je messen

4 maanden geleden

Ik kan je niet echt helpen helaas maar ik weet wel dat je glas echt niet moet doen. Allemaal botte messen kreeg ik ervan dus ik heb alles de deur weer uitgedaan en ben weer teruggegaan op plastic snijplanken.

4 maanden geleden

Er bestaan ook RVS snijplanken, nog niet geprobeerd maar schijnt ook goed te werken. Enige nadeel is dat je ook daarvan botte messen kan krijgen, maar een messenslijper is het dan wellicht wel waard

4 maanden geleden

Ik lees even mee. Wij zijn ook toe aan nieuwe snijplanken en onze plastic snijplanken bevallen niet helemaal. Een glazen snijplank begin ik ook niet meer aan sinds er eentje spontaan in een miljoen stukjes brak precies toen ik hem in de vaatwasser zette.

4 maanden geleden

Die van sterkindekeuken!

4 maanden geleden

Ik vind de snijplanken van Joseph Joseph fijn. Dat is een set en met een afbeelding staat aangegeven welke plank waarvoor bedoeld is: groente, vis, vlees, hete dingen. Heb ze al jaren en ze blijven mooi

4 maanden geleden

Reactie op Bysaa

Die van sterkindekeuken!
Deze hebben wij ook, erg fijn. Daarnaast ook een rvs snijplank, zal idd niet al te best zijn voor je messen, maar zulke bijzondere messen hebben wij nou ook weer niet.

4 maanden geleden

Reactie op Pluim

Ik vind de snijplanken van Joseph Joseph fijn. Dat is een set en met een af ...
Ik heb deze ook, maar ik denk dat dit wel bronnetjes van microplastic zijn.

4 maanden geleden

Ik heb een grote en kleine houten snijplank waar ik 95% op snij. Dat onderhoud valt reuze mee hoor. Alleen ze mogen niet in de vaatwasser. En je kunt ze af en toe in de olie zetten maar dat doe ik eigenlijk vrijwel nooit. Voor vlees of vis gebruik ik een plastic snijplank. Kan ook op hout maar voelt minder hygiënisch. Ik wil zelf geen plastic snijplank voor alles omdat je dan echt veel microplastics in je eten krijgt (kijk maar hoe die slijten…). En glas is inderdaad heel slecht voor je messen en ik haat het geluid zelf ook.

4 maanden geleden

Hihi, ik deel dit topic net met mijn man omdat we het er gisteren toevallig ook over hadden. Hij is helemaal van de mooie gadgets en kwam hiermee, voor wie geld over heeft: https://www.meesterslijpers.nl/hasegawa

4 maanden geleden

Hihi, ik deel dit topic net met mijn man omdat we het er gisteren toevallig ...
Wouh. Goedkoop is anders 🫣

4 maanden geleden

Hihi, ik deel dit topic net met mijn man omdat we het er gisteren toevallig ...
Ook plastic, dus ik zou bang zijn voor microplastics in mijn eten

4 maanden geleden

Reactie op Bysaa

Die van sterkindekeuken!
Die zijn qua materiaal vergelijkbaar met papiercomposiet. Zien er kwalitatief goed uit ook dankjewel voor de tip

4 maanden geleden

Reactie op sophie127538

Ik heb een grote en kleine houten snijplank waar ik 95% op snij. Dat onderh ...
Jaa ik vind op hout vlees snijden dus ook niet zo hygiënisch.. maar liever geen plastic 😩

4 maanden geleden

Wij hebben snijplanken van papier compost, nu zo'n 3 jaar en zijn echt heel tevreden. Blijven echt mooi. Wij doen ze niet in de vaatwasser maar wassen ze wel altijd even met de hand af. Ik raad het echt iedereen aan! Niet goedkoop alleen maar ik wilde idd ook geen microplastics meer.

4 maanden geleden

En ook wel anders dan hout met vlees want veel minder soort van groeven komen erin!

4 maanden geleden

Compost =composiet

4 maanden geleden

Epicurean