20 Reacties
4 maanden geleden
Glas!
Enig nadeel is dat het stuk kan vallen. Maar is wel hygiënisch schoon te maken
4 maanden geleden
Ik lees even mee. Wij zijn ook toe aan nieuwe snijplanken en onze plastic snijplanken bevallen niet helemaal. Een glazen snijplank begin ik ook niet meer aan sinds er eentje spontaan in een miljoen stukjes brak precies toen ik hem in de vaatwasser zette.
4 maanden geleden
Ik heb een grote en kleine houten snijplank waar ik 95% op snij. Dat onderhoud valt reuze mee hoor. Alleen ze mogen niet in de vaatwasser. En je kunt ze af en toe in de olie zetten maar dat doe ik eigenlijk vrijwel nooit.
Voor vlees of vis gebruik ik een plastic snijplank. Kan ook op hout maar voelt minder hygiënisch.
Ik wil zelf geen plastic snijplank voor alles omdat je dan echt veel microplastics in je eten krijgt (kijk maar hoe die slijten…). En glas is inderdaad heel slecht voor je messen en ik haat het geluid zelf ook.
4 maanden geleden
Hihi, ik deel dit topic net met mijn man omdat we het er gisteren toevallig ook over hadden. Hij is helemaal van de mooie gadgets en kwam hiermee, voor wie geld over heeft: https://www.meesterslijpers.nl/hasegawa
4 maanden geleden
Hihi, ik deel dit topic net met mijn man omdat we het er gisteren toevallig ...
Ook plastic, dus ik zou bang zijn voor microplastics in mijn eten
4 maanden geleden
Wij hebben snijplanken van papier compost, nu zo'n 3 jaar en zijn echt heel tevreden. Blijven echt mooi. Wij doen ze niet in de vaatwasser maar wassen ze wel altijd even met de hand af. Ik raad het echt iedereen aan! Niet goedkoop alleen maar ik wilde idd ook geen microplastics meer.














