27 Reacties

4 jaar geleden

Meestal zetten ze de spiraal met 12 weken na de geboorte. Hier zet de verloskundige hem bij ons dus ik heb er de vorige keer eigenlijk zo goed als niks van gevoeld. (daarna echo of ie goed zit) en dan heb je nog 2 dunne touwtjes in je vagina hangen. En als ze deze goed afknippen heeft je partner daar geen last van. En dan heb je ook nog de verschillen tussen een koperspiraal en hormoonspiraal. De meeste koperspiralen kunnen 10 jaar blijven zitten en is verder hormoonloos, je blijft ook je gewone cyclus houden dus er veranderd niks. (Behalve dat de koper de spermacellen uitschakelen voordat ze in de baarmoeder terecht komen) De meeste hormoonspiralen kunnen 5 jr blijven zitten en scheiden een hormoon af waardoor je niet zwanger wordt. Hierbij heb je grote kans dat je weinig of geen menstruatie meer krijgt. Dus de keuze is aan jezelf om te kijken of je wel of geen hormonen wilt enz. Ik zelf heb ze beiden gehad. Het is dat bij mij de koperspiraal mijn hormonen heel erg versterkt anders zou ik die het liefst weer willen na mijn zwangerschap ivm geen hormonen. Dus daarom gaat voor nu mijn keuze toch naar hormoonspiraal. Maarja die kunnen net zo goed klachten geven. Misschien eens op internet kijken waar je jezelf het fijnste bij voelt qua hormoon of koperspiraal. Succes met de keuze maken!

4 jaar geleden

Thanks ja.. uk twijfel heel erg ik heb 5 kids... en vindt het goed zo. Vandaar dat ik een apiraal wil. Ik zal zeker. Kijken met mijn genacoloog. Thanks voor het asvies.

4 jaar geleden

Ik heb 2x een mirena spiraal gehad (in totaal 9 jaar lang) en vond het fantastisch!!! 9 jaar lang, niet ongesteld! Eerste keer zetten bij de huisarts, voelde ik wel maar was goed te doen. Ik zat toen dezelfde avond nog bij spinning les. Tweede keer bij andere arts, deed veel meer pijn.. Maar die pijn valt voor mij in het niet bij de voordelen van het spiraal. Ervaring met koperspiraal: beste vriendin had er 2 jaar een en kreeg een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Is nu 1 eileider kwijt.. :(

4 jaar geleden

Dus je mag een een spiraal pas plaatsen 12 weken na een bevalling. Niet na 6 weken?? Mijn nacontrole is pas eind november. Dan is de baby alweer 10 weken oud!!

4 jaar geleden

Ik heb 4 jaar lang de mirena spiraal gehad en ben er zo blij mee geweest. Sinds spiraaltje wel elke maand duidelijk mijn eisprong gevoeld maar ik voelde me er top bij. In het begin wel een maand of 2 licht bloedverlies gehad maar daarna zelden nog een echte menstruatie gehad. Kan het je van harte aanbevelen!

4 jaar geleden

Ik heb 2 keer een mirena spiraal gehad 1e keer geen problemen mee gehad niet ongesteld geweest 2e keer regelmatige ongesteldheid maar ook veel bloedverlies ertussen door, en continu buikpijnen enz. Dus niet zo'n succes! Achteraf was deze dus mijn baarmoeder ingeschoten en daar soort van gaan zweven (dit kon geen kwaad gebeurd schijnbaar wel vaker) Dus 2 totaal verschillende verhalen ik persoonlijk zou denk ik niet zo snel weer voor een spiraal kiezen. Hij kan 5 jaar blijven zitten.

4 jaar geleden

Ik heb de mirena 3,5 jaar gehad, inbrengen was gevoelig maar fractie van een paar seconde, altijd wel regelmatig ongesteld geweest met de spiraal maar wel altijd met hevige buikkrampen, helaas was het verwijderen een ramp (in totaal 3 pogingen gedaan) omdat ze de draadjes niet meer konden terug vinden. Laatste poging zijn ze met een camera naar binnen gegaan om te kijken waar de spiraal zat en hebben ze het kunnen verwijderen. Voor mij geen spiraal meer

4 jaar geleden

Reactie op smmg

Ik heb de mirena 3,5 jaar gehad, inbrengen was gevoelig maar fractie van ee ...
Oh wat erg he dat heb ik hier dus ook precies zo gehad 3 pogingen en uiteindelijk ook in het zkh met camera'tje. Drama 🤦‍♀️

4 jaar geleden

Ik heb een mirena gehad. Zetten was echt geen pretje maar was uiteindelijk zo gepiept. Ik heb m na een jaar alweer laten verwijderen omdat ik tussentijdse bloedingen hield. Ik blijk overgevoelig voor alle hormonale anticonceptie dus ben wat dat betreft niet de beste reclame. Verder deed ie goed z’n werk want werd niet zwanger in die periode ;-) bij t verwijderen bleken de touwtjes kwijt, huisarts heeft me toen doorverwezen en de gyn had ze zo te pakken. Verwijderen was zo gepiept en helemaal niet pijnlijk ofzo. Als ik tegen hormonale anticonceptie kon zou ik er na mijn zwangerschap zo weer een laten zetten. Het zetten is even echt onprettig maar het feit dat je niet elke dag aan een pil hoeft te denken en zorgeloos beschermd bent vind ik heerlijk.

4 jaar geleden

Ik heb 5 jaar + 1 jaar een Mirena gehad, omdat ik hele heftige menstruatieklachten kreeg. Ik ben niet meer ongesteld geweest en vond het heel prettig. Het zetten kan iets pijnlijker zijn, maar ik vind dat het dat zeker waard is. Eruit halen is even hoesten en hij is er weer uit.

4 jaar geleden

Ik laat volgende week de kyleena spiraal inbrengen.. Ik twijfelde tussen een hormoonspiraal (Mirena) en koperspiraal. Nu gaf de verloskundige aan dat de Kyleena spiraal een hormoonspiraal is maar wel minder hormonen dan de Mirena en ook stukje kleiner😉

4 jaar geleden

Ik heb 7 jaar koperen spiraal gehad en nooit last gehad. Vond het ideaal! Inbrengen is goed te doen en eruit halen voelde ik nog minder van.

4 jaar geleden

Ik heb sinds augustus 2018 een spiraaltje. Toen ze het plaatsten (niet om je te doen schrikken!) had ik super veel krampen en pijn. Je moet dit namelijk laten plaatsen wanneer je je maandstonden hebt. Ik vond dit wat ongemakkelijk maar was er snel over. Ze deden dit met een eendenbek en dan met een staafje erin. Ik moest mijn spiraaltje zelf gaan halen naar de apotheek. Je hebt verschillende soorten. Koper of hormoon. Ik heb mirena een hormoonspiraaltje. Geen klachten hierover. Maar er word veel gezegd dat je geen maandstonden meer hebt dit is geen waar. Je hebt ze bijna zelden maar je kan ze soms wel hebben. Ik voel dit meestal aankomen. Hopelijk heeft dit je wat geholpen?!

4 jaar geleden

Ik heb sinds augustus 2018 een spiraaltje. Toen ze het plaatsten (niet om j ...
Dank je voor de reactie en je ervaring

4 jaar geleden

Reactie op Souad30

Dank je voor de reactie en je ervaring
Graag gedaan hoor als ik je nog anders ergens mee kan helpen mag je het gerust vragen 🙃

4 jaar geleden

Reactie op Souad30

Dank je voor de reactie en je ervaring
Straks laat ik hel verwijderen ik hou je up to date 😁

4 jaar geleden

Oh wat erg he dat heb ik hier dus ook precies zo gehad 3 pogingen en uitein ...
Was dit dan 3 keer na elkaar op de zelfde visite of verschillende data ? Ik moet straks gaan ik heb wat schrik nu 😦

4 jaar geleden

Was dit dan 3 keer na elkaar op de zelfde visite of verschillende data ? Ik ...
Nee 3 keer andere dag 1e bij huisarts 2e bij gynaecoloog 3e in ziekenhuis. Maar maak je niet te druk hoor toen ik 1e keer spiraal had niks geen problemen gehad. Heel veel succes straks 😘

4 jaar geleden

Nee 3 keer andere dag 1e bij huisarts 2e bij gynaecoloog 3e in ziekenhuis. ...
Danku 😅 had u krampen nadat u de spiraal verwijderde ? Ik neem express iemand mee om te voorkomen dat ik last zou krijgen tijdens het rijden.

4 jaar geleden

Het plaatsen van een spiraal is voor iedere vrouw heel verschillend. Ik ken vriendinnen die dezelfde dag nog vrolijk naar de Efteling gingen. Zelf had ik 3 paracetamol en ibuprofen ingenomen (advies huisarts) mijn huisarts is zeer ervaren in het plaatsen van spiraaltjes en gaf aan dat het van “2 keer zuchten en hij zit er in” tot “help ik ga dood” kan gaan. Helaas behoorde ik tot de laatste categorie en heb ik meer dan een uur in de behandelkamer plat gelegen, overgegeven, bijna flauw gevallen en 2 injecties in mijn bil tegen de pijn later kon mijn vriend me naar huis dragen. Daar ooo nog 2 dagen plat gelegen... Hoop voor je dat jij tot de groep behoort die dezelfde dag een ritje in een achtbaan kan maken ;-) laat het gewoon gebeuren en plan alvast in dat je 1 dag niet kan werken. Succes!