Spiraal na zwangerschap

TmaarB
2 jaar geleden
Volgen
Na de geboorte van mijn prachtige zoontje heb ik nu voor het eerst een spiraal geplaats iets meer dan een week geleden en merk dat ik best wat vloei. Als bijna een menstruatie. Hebben jullie ervaring met een spiraal en of dit normaal is? Dit is mijn eerste namelijk. Ze gaven aan dat spotting normaal was maar dit is wel wat heftiger dan dat.
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
moontje_mona
2 jaar geleden
Ik ben toen bijna 4 maanden ongesteld geweest.. komt vaker voor. Er zijn ook vrouwen die als het lichaam eenmaal gewend is aan de spiraal helemaal niet meer ongesteld worden tijdens die 5 jaar (als je hormoon spiraal hebt tenminste) ik werd het gewoon iedere maand. Ieder lichaam reageert er anders op.
Miertje
2 jaar geleden
Ik heb ook een spiraal laten plaatsen en ook ik bloede best wel. Mijn lichaam moest hieraan wennen. En net dat het wat rustiger werd, werd ik ineens ongesteld. Nu ben ik elke keer netjes een maand. Heb hem nu bijna 2 maanden erin zitten. Je lichaam moet er even aan wennen. Ik heb trouwens de koperen spiraal
LindaSss
2 jaar geleden
Ik heb 9 mnd gevloeid na de spiraal. Gynaecoloog gaf aan dat dat waarschijnlijk dan ook zou blijven en raadde aan hem eruit e halen. Toch nog gewacht en vanaf een jaar geen bloedverlies en menstruaties meer gehad. Eerste jaar was ruk maar erna echt ideaal!
TmaarB
2 jaar geleden
Inderdaad even afwachten. Ik heb inderdaad een hormoon spiraal en elke lichaam is anders dus het zal mij benieuwen. Is de eerste keer.
Charlotte
2 jaar geleden
Mijn gynaecoloog zei dat (los van een spiraaltje, maar toch misschien heeft het ermee te maken) de eerste menstruatie na je zwangerschap meestal wat heftiger is, en dat ze daarna weer “normaal” worden. Heb zelf voor mijn zwangerschap jaren een hormoon spiraaltje gehad (Mirena) en vond het ideaal: ik was altijd best heftig ongesteld en door de Mirena werd ik helemaal niet meer ongesteld! Voor het eerst in mijn leven een normaal Hb haha! Hoop dat het bij jou ook snel beter gaat!