5 Reacties

4 jaar geleden

Die 6 maanden is geen harde grens natuurlijk, maar laat het duidelijk zijn dat je het niet moet onderschatten. Het kan zijn dat jij er met 3 maanden weer klaar voor bent, maar dat hangt dus van 101 dingen af. Mijn tip; laat je sowieso eerst checken door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Ik weet dat wachten, voor je gevoel, eindeloos duurt, maar je bent verder van huis als je een verkeerde start hebt. Ik spreek helaas uit ervaring :)

4 jaar geleden

Ik sta ook te popelen! Maar durf ook niet eerder te starten dan 3 maanden. Afgelopen zondag 400m geprobeerd tijdens de CrossFit en dat ging op zich wel maar ik voelde nog teveel waardoor ik toch nog even wacht. Daarna ga ik gewoon tijdens het wandelen een stukje proberen te joggen en dan (de dag) daarna kijken hoe het voelt.

4 jaar geleden

De bekkentherapeut die zwangerfit geeft adviseert om 9 maanden te wachten. Ze heeft inmiddels halve dagen gevuld met mensen die na 6 maanden alweer aan hardlopen of bootcamp deden. En dan weer incontinentie ervaren of bekkenpijn. Nog geen 5% van haar pati毛nten is voor 9 maanden weer begonnen. Meer dan de helft! Is vroeger begonnen dan dan. De rest had al voor de bevalling of door complicaties hulp nodig.

4 jaar geleden

Misschien beginnen met in het water hardlopen? zeker als je nu helemaal niet sport kan ik me voorstellen dat je staat te popelen. Ik zou eerst op een laag impact niveau je lichaam voorbereiden op het oppakken van hardlopen. Of het onder begeleiding van iemand oppakken...