41 Reacties

4 jaar geleden

Mijn eerste heeft hardnekkig tot het einde in stuit gelegen.. baalde ik enorm van, heb toen gekozen voor een keizersnede die prima is verlopen. Nu weer zwanger, 30 weken en ook deze ligt nu in stuit. Al draait deze wel meer als de eerste.. maar nu sinds 2 weken dus in stuit.. baal wederom enorm, maar blijf hoop houden..

4 jaar geleden

Mijn dochter was op 34 weken in stuit gaan liggen! 2x extern door gynea laten draaien..was goed voor 15min. 1 zachte behandeling bij osteopaat gehad rond 36 of 38 weken en ze was dezelfde avond nog spontaan gedraaid en blijven liggen tot aan de bevalling馃榾 zonder complicaties. Vaak draaien ze omdat ze ergens teveel druk of spanning ondervinden. Osteo kan hier zacht op inwerken waardoor je kindje terug meer comfort krijgt en spontaan terugdraait. Zoek wel naar een gespecialiseerde osteo in zwangerschappen

4 jaar geleden

Ik ben 29 weken. En bij mij ligt de baby tijdens controle ook telkens in stuit. Ik weet dat het nu nog "mag" maar ben ook erg bang dat het zo blijft liggen. Ik lees dus even mee馃槈 Moet een stuit bevalling altijd in het zk en met knip??馃檲馃檲馃檲 auw (dat las ik ergens)

4 jaar geleden

34 weken hier, ook zij ligt al de hele zwangerschap in dezelfde positie, hoofd en voetjes boven. Volgende week liggingsecho maar ze ligt gewoon nog hetzelfde. Draaien en keizersnede is ook al besproken... blijf toch nog een beetje hopen dat ze draait 馃槄 het is mijn eerste kindje dus dan schijnen de kansen dat ze haar kunnen draaien ook weer lager te zijn begreep ik..

4 jaar geleden

Reactie op Ria Van Laar

Ik ben 29 weken. En bij mij ligt de baby tijdens controle ook telkens in st ...
Hier hetzelfde ook. Ik ben 30 weken zwanger en ons meisje heeft nog bij elke echo in dezelfde positie gelegen.. In stuit dus. Ze is super beweeglijk (tot vervelens toe馃槄), maar ze draait nooit op z'n kop. Ik weet dat het in principe nog alle kanten op kan, maar ben er ook van overtuigd dat ze lekker eigenwijs zo gaat blijven zitten. Ik lees ook even mee!

4 jaar geleden

Ik lees mee hier bijna 33 weken en ook nogsteeds zelfde houding mijn tweede zwangerschap. Ik herken jullie gevoelens. En hoop ook nog steeds dat ze draait vanmiddag Moxatherapie wie weet...馃檹馃檹馃檹 Ze ligt niet voor niks zo de hele tijd denk ik... Zal vast een reden hebben toch?!

4 jaar geleden

Bij mijn vorige zwangerschap een meisje-eigenwijsje die slechts 茅茅n echo goed heeft gelegen, de rest lag ze altijd in stuit. Met 36 weken geprobeerd om haar te draaien, dit lukte helaas niet omdat ze al een stuk ingedaald was en ze haar niet uit mijn bekken 'gewipt' kregen. Diezelfde week voorlichtingen gehad over keizersnede en stuitbevalling. Besloten om voor een geplande keizersnede te gaan. Uiteindelijk werd het een ongeplande keizersnede, want met 37+1 begonnen de wee毛n! (Ergens denken wij nog steeds dat dit komt door de draaipoging. Hele zwangerschap voelde ik me goed, de week na de draaipoging tot de wee毛n begonnen ineens constant last gehad van zeurderige buikpijn ..)

4 jaar geleden

Hier hebben we het zelfde meegemaakt. Ook een uitwendige versie laten doen wat helaas niet gelukt is. We hebben gekozen voor een geplande keizersnede en hebben daar nooit geen spijt van gehad. Nu een gezonde zoon van 18 maand 馃槉

4 jaar geleden

Ik ben 38+1 week van ons eerste kindje, een eigenwijze stuitbaby. 馃槀 Met 36+1 een versie gehad, maar ze was al te ver ingedaald. Vorige week een gesprek gehad met de gynaecoloog en besloten om een stuitbevalling te proberen, omdat alle omstandigheden heel gunstig zijn. Momenteel dus aan het wachten de bevalling begint. 鈽猴笍

4 jaar geleden

Wij kwamen er bij mijn zoontje met 36 weken achter dat hij in stuit lag. Hij lag ook al weken hetzelfde, en blijkbaar dus al weken verkeerd. Draai poging gehad, maar helaas niet succesvol. Toen de keuze gemaakt voor een geplande keizersnede en dat is ons goed bevallen. Nu 23 weken zwanger van nummer 2. Ben heel benieuwd of zij wel goed gaat liggen of niet.

4 jaar geleden

Reactie op Dhelia

Ik ben 38+1 week van ons eerste kindje, een eigenwijze stuitbaby. 馃槀 Met 36 ...
Wordt dat een zh bevalling?? Of mag je ook gewoon thuis bevallen met je eigen verloskundige???

4 jaar geleden

Reactie op Ria Van Laar

Wordt dat een zh bevalling?? Of mag je ook gewoon thuis bevallen met je eig ...
Thuis bevallen mag niet meer, dus het wordt nu een ziekenhuis bevalling. Mijn zwangerschap is nu medisch geworden door de stuitligging, en ik ben volledig over gedragen aan de gynaecoloog.

4 jaar geleden

Reactie op Ria Van Laar

Ik ben 29 weken. En bij mij ligt de baby tijdens controle ook telkens in st ...
Knip kan je ook krijgen zonder stuit en het viel bij mij echt mee ;)

4 jaar geleden

Bij mijn eerste zwangerschap lag mijn zoontje tot week 34 in stuit.. daarna heeft die zich uit zichzelf omgedraaid in de nacht.. pfoe dat was niet misselijk of juist wel 馃槄.. nummer 2 heeft tot aan de bevalling in stuit gelegen maar dat werd dus een geplande keizersnede

4 jaar geleden

Reactie op Dhelia

Thuis bevallen mag niet meer, dus het wordt nu een ziekenhuis bevalling. Mi ...
Ok茅 jammer. Zelf zou ik liever thuis bevallen met eigen verloskundige. Bij de eerste ben ik ook in het zh bevallen en bij de 2de thuis. En thuis was voor mij zoooo veeeel fijner. Maar het kan nog alle kanten op.

4 jaar geleden

Reactie op AdH

Knip kan je ook krijgen zonder stuit en het viel bij mij echt mee ;)
Lijkt mij echt niet fijn. Gelukkig is de 2de bevalling heel voorspoedig gegaan, dus ik hoop dat een knip sowieso niet nodig is.

4 jaar geleden

Bij mijn zoon had ik ook een geplande keizersnede omwille van stuit. Ik heb hier geen leuke herinneringen aan overgehouden dus nu zet ik alles op alles om het dit keer te voorkomen. Volgende week start ik met chiropractie, ik heb iemand gevonden die enkel en alleen pre en postnataal behandelt + babies na een stressvolle geboorte. Ze gebruikt de webster techniek. Ik hoop vurig dat dit gaat helpen. Op 32 weken start ik ook met acupunctuur icm moxa therapie. Ik wil z贸 ontzettend graag natuurlijk dit keer..

4 jaar geleden

Reactie op Ria Van Laar

Ok茅 jammer. Zelf zou ik liever thuis bevallen met eigen verloskundige. Bij ...
Dit is mijn eerste kindje, dus geen ervaring met bevallingen nog. Voor ik wist dat ze in stuit lag was het plan ook om thuis te bevallen. Dat lijkt me ontzettend prettig, zo in je eigen veilige cocon. Ik heb er ook even flink van gebaald dat alles anders gaat dan ik in gedachten had. Maar thuis bevallen is in dit geval niet verantwoord, en uiteindelijk is het het belangrijkste dat ze gezond ter wereld komt. 鈽猴笍

4 jaar geleden

Ik lees ook mee. Hier een stuitligging al vanaf 20 weken echo. Vk zei telkens dat ze gewoon genoeg ruimte heeft om te draaien maar ik zei let maar op die blijft zo liggen. En ja hoor nu 31 weken zwanger en mevrouw ligt met haar hoofdje onder m鈥檔 ribben. Soms zakt ze wat en voel ik haar billetjes schuin onder zelfs uitsteken en haar hooofdje achter in m鈥檔 zij tegen de rugkant. Ik ben benieuwd want de eerste lag gewoon goed en ben ik bevallen met 34.5 omdat mijn vliezen spontaan braken. Omdat mevrouw nu natuurlijk nog niet ingedaald is vind ik dit wel spannend omdat ik dan accuut moet gaan liggen als dit weer gebeurd ivm de navelstreng die eronder kan zakken. Ik ga niet voor een draaipoging als ze zo blijft liggen en wil dan gewoon een geplande keizersnede ( en misschien dan wel ongepland als de vliezen weer vroegtijdig breken)

4 jaar geleden

Komende donderdag gaan ze de kleine proberen te draaien.. bij jullie ook nogsteeds stuitligging? 馃槄