66 Reacties

3 jaar geleden

Onze kindjes gaan op dinsdag en woensdag naar de opvang, dat zijn drukke avonden. Daarom koken wij altijd op zondag en maandag een extra portie zodat we op dinsdag en woensdag niet hoeven te koken. Dat geeft zoveel rust!

3 jaar geleden

Wat een leuk topic! Ik had altijd een kant en klaar lijstje wat er in de luiertas moest, zodat ik elke week gewoon dat lijstje kon afwerken en niet nog telkens moest nadenken of ik iets vergat.

3 jaar geleden

iRobot Roomba en een poetsvrouw. Op drukke dagen doen we ovengerechten, die kopen we al zo in de winkel. Bijvoorbeeld een bakje groenten, een bakje kip en een bakje aardappelgratin. Gezond en gemakkelijk.

3 jaar geleden

Leuk topic! Ik ben erachter gekomen dat ik er een stuk leuker uit zie als ik mijn outfit voor de volgende dag alvast uitkies in de avond. Als ik sochtends moet bepalen wat ik draag is dat net geen huispak 😅!

3 jaar geleden

Reactie op Blauweregen

Leuk topic! Ik ben erachter gekomen dat ik er een stuk leuker uit zie als i ...
Dat ik daar zelf niet op ben gekomen 😅 Loop al weken in dezelfde truien. Echt een goede tip, zo simpel maar zo handig

3 jaar geleden

Reactie op Niva

Wat een leuk topic! Ik had altijd een kant en klaar lijstje wat er in de lu ...
Ook handiger! ik doe een soort gelijk iets maar ik heb meerdere tasjes en dan doe ik al die tasjes gewoon zondag al inpakken met kleertjes, luiers en voedingtorens

3 jaar geleden

- Kindje(s) in een wasmand laten spelen als je de was vouwt. - Kindje(s) bij het koken aan het aanrecht zetten en alles laten zien/vertellen en als ze wat groter zijn kleine taakjes mee doen. - Een schone luier open leggen onder de billen voor je de vieze opendoet en er tussenuit haalt; dat scheelt je gegarandeerd een x aankleedkussen en alles verschonen ;) - en de saaiste: routine/ritme/regelmaat. Als je dingen op de automatische piloot kan gaan doen zoals elke woensdagochtend familiebezoek en elke dinsdag is badkamer poetsen en elke zaterdag lasagne eten (ik zeg maar wat), dan hoef je er niet meer over na te denken. Past totaal niet bij mijn impulsieve karakter maar in deze tropenjaren red dat me echt!! En natuurlijk kun je spontaan afwijken van je ritme, maar een basis is echt fijn.

3 jaar geleden

Reactie op mamavan3meiden

- Kindje(s) in een wasmand laten spelen als je de was vouwt. - Kindje(s) b ...
Regelmaat is ook een hele belangrijke inderdaad. Moeten wij hier helaas nog wat aan werken haha. Die van de wasmand vind ik ook een leuke, zelf nog nooit gedaan, toch maar proberen

3 jaar geleden

Bedenk net nog eentje; op de meeste wasmachines kan je instellen wanneer de was klaar moet zijn. S avonds de was erin doen, programma aanzetten dat ie 12 uur later gaat draaien en dan in de ochtend heb je gelijk al een schone was klaar

3 jaar geleden

Ik doe het huishouden zoveel mogelijk als mijn dochter (halfjaar) wakker is. Als ik ook bezig ben vermaakt ze zichzelf veel beter. Natuurlijk lukt dat niet de hele wakkertijd en dat is ook helemaal niet de bedoeling, maar ik kan dan mooi even de badkamer doen en stofzuigen oid. En zij zit in de wipper lekker te spelen of ze ligt in de box. Voordelen: - kind is langer zoet - schoonmaken is gezelliger - als je kindje op bed ligt heb je tijd voor andere dingen

3 jaar geleden

Boodschappen via picnic👌🏻 vind ze ook totaal niet duur vergeleken supermarkten..

3 jaar geleden

Ohja... de draadloze stofzuiger🙌🏻

3 jaar geleden

Oh ik heb er nog eentje.... en bak met ‘geen speelgoed’. Als ik echt echt echt even iets moet doen, bijvoorbeeld een telefoontje plegen. Dan geef ik mijn dochter van 1 jaar een bak met spullen die ze normaal niet mag. Sleutels, afstandbediening, pakje zakdoekjes, Make up kwast, oplader. Uiteraard wel onder toezicht. Maar ze is dan altijd super zoet omdat ze dat normaal niet mag, dus kan ik precies even dat belangrijke doen wat nodig is. Het komt misschien 1x in de 3 weken voor dat ze daar 10 minuten mee speelt, daardoor blijft t interessant en een uitzondering haha.

VRIEND

3 jaar geleden

De beste tip die ik kan geven: een goede planning & afspraken met je partner maken. Niet mama die alles maar moet doen en regelen, papa's kunnen het ook! 💪 M'n man en ik werken allebei 4 dagen, beide drukke banen. We doen t alsvolgt: Maandag kinderdagverblijfdag, de ene brengt, de andere haalt. We wisselen deze taak om. We eten vaak iets wat we extra in t weekend hebben gekookt. Dinsdag, baby bij schoonouders, m'n man gaat daar dan werken. Ik heb dan t huis voor mezelf, ga dan uitgebreid douchen, doe wasjes in m'n pauze e.d. ik kook s avonds. Woensdag is mijn vrije dag, ga lekker ff alles kopen wat ik niet online bestel qua eten bij bakker, slager enz. Vaak s middags afspreken met vriendin. Ik kook s avonds. Donderdag werk ik bij m'n ouders en passen zij op. Mn man kookt dan altijd. Vrijdag, vrije dag van m'n man, hij kookt. In t weekend alle tijd om samen te koken, quality time, vrienden te zien, nagels te lakken en alles waar ik zin in heb. Scheelt dat we familie door de weeks hebben gezien :) Moet zeggen dat huishouden ook in t weekend moet. Merk dat ik dat wel zonde vind van mn tijd dus ga opzoek naar goede schoonmaakster. Boodschappen bestel ik zoveel mogelijk. Oja en wat wij erg fijn vinden. Baby gezellig in bed voeden s morgens, een gaat eruit om ff fles te maken, andere verschoont de baby en dan met z'n drieën in bed, ff flesje geven. Is echt ons geluksmomentje elke dag ❤ Oja en qua sporten / bewegen spreek ik gewoon af met m'n man, ik ga vanavond ff fietsen of wandelen en andersom. Werkt voor ons prima 😊 hoop dat je er iets aan hebt!

3 jaar geleden

Reactie op Niva

Oh ik heb er nog eentje.... en bak met ‘geen speelgoed’. Als ik echt echt e ...
Geniaal 💡

3 jaar geleden

Boodschappen bezorgen inderdaad! En dan vooral ook pampers, voeding, Billendoekjes en dat soort geneuzel.. heerlijk! Wanneer ik werk (2 dagen) is man thuis en die kookt dan. De test van de tijd door de week kook ik. Boodschappen bestel ik voor een week dus per week plan ik op zondag wat ik ga eten. Zodat iedereen weet wat we die dag eten en we het beide dus kunnen klaar maken. Huishouden doe ik vaak wanneer dochter op bed ligt overdag. Enne tja dat is een stuk minder dan toen we met z'n 2en waren.. ach boeiend dat stof en die enorme bult met was. 'Het loopt niet weg' zegt mn man dan🤣 Flessen maak ik van te voren klaar. Dus even opwarmen en klaar. Tegenwoordig kan ze zelf haar flesje drinken wanneer ze in de autostoel ligt. Werkt echt top! Tijdens het koken zit dochter vaak in de kinderstoel in de keuken. Ze vermaakt zich met het kijken wat mama allemaal doet. (Ondertussen slaat ze keihard met een lepel op dr kinderstoelblad) Oh ja en een kant en klare tas met beddengoed en spullen in de Luiertas. Wanneer ik een keer weg wil dat ik niet gelijk een halve verhuizing moet doen om alles te verzinnen (want ik vergeet altijd wel wat). Haha en de allerbeste tip is; een robot stofzuiger👍🤣🙈

3 jaar geleden

Reactie op Niva

Oh ik heb er nog eentje.... en bak met ‘geen speelgoed’. Als ik echt echt e ...
Goeie! Ga ik ook zeker proberen !

3 jaar geleden

Ik geef bij het ophangen van de natte was altijd een ding uit de mand aan mijn dochter, ze is zo gefascineerd dat het klam is dat ze zich een hele tijd met een sok ofzo kan vermaken :) En ze zit bovenop de was in de wasmand zodat ik maar 1x de trap op moet :)

3 jaar geleden

Reactie op pip30

Ohja... de draadloze stofzuiger🙌🏻
Deze! Zo een gemak!

3 jaar geleden

Reactie op Dopje

iRobot Roomba en een poetsvrouw. Op drukke dagen doen we ovengerechten, die ...
Dat doen wij ook, die ovengerechten. En in de tussentijd, allemaal andere dingen doen. Tegenwoordig maak ik ook wel wat wat niet al kant en klaar voor de oven is. Gister bijv bospeentjes (al voorgeschild) over een bakplaat leggen, 1 ui in kwarten, 2 tenen knoflook on gepeld erbij en dan 30 min 180° en dan zet ik er vlees bij die ook op 180 moet en dan stoomaardappelen (kan en klaar zakje van AH). Maar filteren op snel, makkelijk en oven bij de ah recepten doen we ook vaak. En is altijd vers.