31 Reacties

2 jaar geleden

Ach wat rot zeg. Toevallig zelf ook last van, wel in mindere mate. Ik merk dat ik door zeep last krijg. Maar kan ook niet zonder. Heb zelf ureum crème van de Etos Maar werkt soms beter dan anders. Oja en de crème van drs. Leenarts heb ik gekocht. Mijn kindje heeft er helaas ook last van op haar benen en dit helpt wel tegen jeuk. Even uitproberen of het ook bij mij helpt. Sorry geen wondermiddel. Sterkte!

2 jaar geleden

Wat bij mij helpt om de psoriasis onder controle te houden, geen suikers, weinig tot geen zeep of andere huidproducten gebruiken en als je deze wel gebruikt dat alleen op natuurlijke basis. Sinds ik dat doe heb ik geen hormoonzalf en chemische teershampoo meer nodig. Duurt wel even voordat je resultaat merkt. Het is geen snelle oplossing. Als het psoriasis is werkt zon nog het snelste dus hopen op een mooie dag en dan ff een uurtje met je handen in de zon. Dan zou je de dag erna al verbetering moeten zien.

2 jaar geleden

Heb je een keer dosis antibiotica gekregen? Kan ook zo zijn dat die ook de goede bacterieen in je darmen kapot gemaakt hebben en je nu een schimmel in je darmen heb zitten, waardoor je nu eczeem krijgt. Heb namelijk een goede vriendin van mij die precies hetzelfde heeft Die moet nu op een suikervrij dieet, zodat de schimmel uit haar darmen gaat. Zou kunnen dat dit het bij jou ook is

2 jaar geleden

Reactie op IenR

Heb je een keer dosis antibiotica gekregen? Kan ook zo zijn dat die ook de ...
Ik heb denk ik me laatste antibiotica kuur 5 jaar geleden gehad 😂 ik kan me ook niet meer herinneren hoe me handen precies begonnen zijn. Het begon met de bovenste 2 vingerkootjes van me wijsvinger aan mijn rechterhand en is nu inmiddels verspreid over me beide handen. Ik zat ook al te denken aan misschien een voedselallergie wat zich op deze manier uit, maar de dermatoloog wil eerst zalf tegen eczeem en psoriasis testen en dan pas verder onderzoeken🥲 gelukkig willen ze maandag gaan kijken naar een biopt.

2 jaar geleden

Reactie op MuppetNoor

Wat bij mij helpt om de psoriasis onder controle te houden, geen suikers, w ...
Zou iets als een zonnebank ook werken? Of alleen echt de zon zelf, anders zou ik me handen ff in een zonnebank kunnen doen😅 dankjewel voor je tips! Het blok teerzeep werkt bij mij tot nu toe het ‘beste’ maar het jeukt nogsteeds en doet nog pijn. Is teerzeep chemisch ja?😨 ik heb gewoon een blok teerzeep uit Oostenrijk.

2 jaar geleden

Ik heb eczeem (geen psoriasis) en mocht bij uitbraken wel cortisonezalf gebruiken, kortstondig. Het gebeurt vaker dat in de bijsluiter staat dat iets niet mag tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Je kan ook om een 2nd opinion vragen bij een andere dermatoloog. Ik gebruikte de zalf wel nooit zo lang als mijn dermatoloog zei dat ik dat moest doen. Van zodra het onder controle was smeren smeren smeren met (goede) lotion en dan blijft het weg

2 jaar geleden

Tjonge, wat ziet dat er naar uit! Kan begrijpen dat je daar radeloos van wordt! Ik zou stoppen met suiker. Aloe Vera drank gaan drinken en een paar maanden aan de probiotica….

2 jaar geleden

Reactie op 11102021

Ik heb eczeem (geen psoriasis) en mocht bij uitbraken wel cortisonezalf geb ...
Ik heb van de dermatoloog de zwaarste zalf gekregen die er is, alle andere cortisonezalfjes werkten niet. Deze moet ik 3 dagen gebruiken en dan 2 dagen rust en dat moet ik zo 4 weken doen. Bij gebruik langer dan 2 weken moet de baby extra groei echo’s en na de geboorte gecontroleerd worden of de nieren werken zoals ze horen te werken. Normale cortisone zalf wekt helaas niet bij mij, het word eventjes iets minder en dan komt het gewoon weer net zo erg terug. Maar weg gaat het niet.

2 jaar geleden

Reactie op 💙m💗

Ik heb van de dermatoloog de zwaarste zalf gekregen die er is, alle andere ...
Oei vervelend zeg. Ja dat risico zou ik precies ook niet nemen dan...

2 jaar geleden

Ik heb met terugkerende regelmaat last van psoriasis guttata (druppel psoriasis over de hele huid). Wat hier enorm goed bij helpt is lichttherapie. Daarnaast goed vet houden met vaseline ofzo. Nu weet ik ook dat ze dit niet adviseren bij zwangerschap. Gelukkig heb ik er vanwege de zwangerschap minder last van, omdat het het immuunsysteem onderdrukt. Misschien kun je eens kijken of er een soort lichttherapie bestaat voor alleen je handen? En anders maar helemaal eronder en rest van je lichaam bedekken.

2 jaar geleden

Reactie op 💙m💗

Zou iets als een zonnebank ook werken? Of alleen echt de zon zelf, anders z ...
Nee zonnebank helpt niet. Zonnebank heeft UvA straling en je hebt juist uvb nodig, of net andersom... Van de lichttherapie die je kan krijgen voor psoriasis wordt je ook niet bruin zoals je van de zonnebank wel wordt. Maar de zon heeft natuurlijk UvA en uvb dus die werkt altijd. 😉 Nee de koolteershampoo die ik heb mag niet tijdens de zwangerschap en kreeg geen vervanger van de dermatoloog. Ik heb denorex. Ik weet niet of dat hetzelfde is als koolteerzeep uit Oostenrijk.

2 jaar geleden

Ik heb psoriasis en inderdaad veel hormoonzalfjes worden afgeraden. Vooral goed vet houden (cetomacrogol) en misschien is lichttherapie iets wat kan werken voor jou? Ik loop momenteel bij het dermatologisch dagcentrum en krijg ook apart lichttherapie voor m'n handen en voeten (naast algehele lichttherapie en zalf)

2 jaar geleden

Reactie op MuppetNoor

Nee zonnebank helpt niet. Zonnebank heeft UvA straling en je hebt juist uvb ...
Ik werd poepiebruin (en zo rood als een kreeft 😛) van de lichttherapie hoor! Maar idd ander soort straling.

2 jaar geleden

Geef je borstvoeding? Zo ja, kun je zalf maken met je eigen melk.. dit zou je laagdrempelig nog kunnen proberen

2 jaar geleden

Reactie op Liesxx

Geef je borstvoeding? Zo ja, kun je zalf maken met je eigen melk.. dit zou ...
Ze is nog zwanger hè 😉

2 jaar geleden

Reactie op prinsesbelle

Ze is nog zwanger hè 😉
Sorry! 🙈

2 jaar geleden

Reactie op Liesxx

Geef je borstvoeding? Zo ja, kun je zalf maken met je eigen melk.. dit zou ...
Hahaha ik ben op dit moment nog zwanger en ga helaas geen borstvoeding geven ivm medicijnen die ik gebruik voor epilepsie.

2 jaar geleden

Reactie op prinsesbelle

Ik werd poepiebruin (en zo rood als een kreeft 😛) van de lichttherapie hoo ...
Hahaaah win-winsituatie bruin worden en minder jeuk

2 jaar geleden

Ik heb sinds de zwangerschap juist minder last van psoriai, maar dingen die mij hielpen (deels ook al genoemd): vet houden, gewoon nivea of als je natuurlijk wilt iets als sheaboter, je kunt s nachts ook een dikke laag opsmeren en dan katoenen handschoentjes aan doen. Stress vermijden (dit is mijn wonder middel, maar in de praktijk niet altijd even makkelijk), zonnebank, max 10 minuten, geen alcohol drinken (maar dat deed je neem ik aan al niet), en zwemmen in zee, na te bootsen door een bad met veel zout.

2 jaar geleden

Ik heb hetzelfde, zwangerschap was drama maar ik heb het maar even gelaten. Na de zwangerschap weer gaan smeren met protopic zalf en het was heel snel weer weg!! Ik zou zeggen even doorbijten, geen risico voor de baby nemen en na de zwangerschap flink gaan smeren. Protopic is echt een wondermiddel voor mij! En geen hormonen dus je huid wordt er ook minder snel dun van 🤗