22 Reacties

4 jaar geleden

Niet in hetzelfde dilemma, ik weet 100% dat ik voor borstvoeding ga. Bij mijn 1e heb ik 9 maanden fulltime gekolfd, dat was wel heftig. Maar mijn kleine is nauwelijks ziek geweest terwijl zijn neefje op kunstvoeding om de haverklap ziek was. Borstvoeding groeit ook met je baby mee en je hebt het altijd bij de hand. Ook als jij ziek wordt zitten er in borstvoeding jouw antistoffen wat je baby ook weer meekrijgt. Ik zou alleen al om het praktische ervoor gaan. Je kan ook wel eens een flesje afkolven als je wilt dat je vriend een keer de fles geeft. Maar dat is mijn mening! (Absoluut niks tegen de mama's die voor kunstvoeding kiezen, ieder mag doen wat ze wilt ❤)

4 jaar geleden

Ik had hetzelfde dilemma, toch gekozen om proberen bv te geven zodat hij een betere weerstand heeft :), maar wie weet hoe het loopt. Heb altijd nog kv in huis klaar staan.

4 jaar geleden

Borstvoeding is het beste wat kan geven aan je kind als het je gegund is. Je kindje krijgt alle voedingsstoffen en antistoffen binnen die het nodig heeft. En als jouw kindje ziek wordt maak jij extra antistoffen aan om je kindje te ondersteunen. Inderdaad geen aanval voor moeders die voor flesvoeding kiezen. Jouw kind, jouw keuze. Maar als het je gegund is zou ik het doen, zeker in deze periode.

4 jaar geleden

Negatieve ervaringen van vriendinnen zeggen niks over hoe je het zelf ervaart. Ieder mens is anders. Dus gewoon na de geboorte zelf proberen.. en lukt het niet of vind je het niks kan je altijd nog stoppen, na week of na maand of whatever. En bevalt het je goed. Gewoon lekker doorgaan met borstvoeding geven

4 jaar geleden

Borstvoeding is beter, zeker in deze tijden. Ik zat zo in dubio. Heb borstvoeding geprobeerd, vond het helemaal niks. Direct overgegaan op flesvoeding. Standaard van Albert Hein. 6.50 per bus per week zegmaar. Kind alleen ziek bij de vaccinaties ( tot nu toe dan, hopen dat het zo blijft). Ze is nu 5.5 maand oud en groeit als kool.

4 jaar geleden

Juist wil je je kindje toch het allerbeste geven? Zoveel mogelijk antistoffen geven. Zou geen moeilijke keuze moeten zijn, indien je de mogelijkheid hebt. Je hebt geen zekerheid dat de bv lukt.

4 jaar geleden

Wat jammer dat de groep mensen om je heen je niet steunt om juist borstvoeding te gaan geven. Hoezo ziet je partner niet niet zitten? Het enige wat hij hoeft te doen ouds jou aanmoedigen en vertrouwen op jouw moeder Instinct. Je hebt alles paraat wat nodig is om borstvoeding te geven en mocht je tegen dingen aanlopen schakel dan gelijk een lactatiedeskundige in. En ga het in ieder geval proberen. Voor jezelf en voor de baby😊

4 jaar geleden

Als je Netflix hebt, is de serie baby erg aan te raden. Ze vertellen daar heel mooi over borstvoeding. Een van de dingen die ik geleerd heb is dat het zelfs anders is als je een zoon of dochter krijgt omdat die andere behoeftes nodig hebben. Echt, het is zo gaaf hoe een lichaam werkt!

4 jaar geleden

Reactie op Maeve266

Als je Netflix hebt, is de serie baby erg aan te raden. Ze vertellen daar h ...
En nog veel meer trouwens. Niet alleen over borstvoeding.

4 jaar geleden

Reactie op Jufbo

Wat jammer dat de groep mensen om je heen je niet steunt om juist borstvoed ...
De groep om me heen steunt me in welke keuze ik ook wil maken, ik had mijn keuze gebaseerd op de ellende die mijn vriendinnen hebben doorgaan, helaas is het bij geen van de 6 gelukt met veel stress en verdriet in de eerste periode. Mijn partner en ik hadden besloten dat wij wat dat betreft een relaxtere kraamtijd zouden willen. Wij zijn beiden met de fles grootgebracht en zijn beide gewoon gezond, alleen nu met Corona vind ik zelf de situatie anders vooral omdat we beide in de zorg werken en de kans dat mijn partner tijdens de kraamtijd wat (lees Corona) mee naar huis neemt zeker reëel is (als we het niet in de tussentijd krijgen) aangezien hij hier dagelijks mee te maken krijgt.

4 jaar geleden

Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Het is jouw kindje en jouw lichaam. Proberen kan altijd... Overigens vind ik dat je kind minder allergieën en zo zou krijgen door borstvoeding best heel erg overdreven. Ik heb in m’n naaste omgeving gezien dat dat echt geen verschil maakt. Kindjes zijn bij kunst voeding echt niet ineens veel meer ziek. Nogmaals kies waar jij je goed bij voelt 😘

4 jaar geleden

Ik weet niet of ik je juist begrijp, maar als je bang bent dat je kindje meer ziek zal zijn zonder borstvoeding: dat klopt niet, mijn zoon heeft nooit borstvoeding gehad en is echt amper ziek (nu 3j) terwijl ik ook iemand ken die wel bv gaf en steeds een ziek kindje heeft. Dat ligt niet enkel daar aan. Borstvoeding is uiteraard wel gewoon heel gezond voor je kindje en als je er zelf echt graag voor gaat, waarom niet? Leg uit aan je naasten waarom je het graag wil en dat je graag steun wil als je deze keuze maakt, want denk dat je die wel kan gebruiken! Zowel van borst-als flesvoeding worden kindjes groot! En denk eraan, als je begint met borst, kan je overschakelen naar flesjes, andersom is vaak moeilijker. Of ben je eerder bang dat er te weinig flesvoeding beschikbaar zal zijn? Hopelijk heb je hier wat aan :)

4 jaar geleden

Reactie op flippertje88

De groep om me heen steunt me in welke keuze ik ook wil maken, ik had mijn ...
Precies om die reden van een relaxtere kraamtijd, gaan wij nu flesvoeding geven. Bij de eerste is borstvoeding niet gelukt en t gaf me zoveel stress om te denken dat k nu weer borstvoeding zou moeten geven, dat we hebben besloten om flesvoeding te geven.. heerlijk! Geen gezeur en het idee dat ons 2e zoontje verzadigd is bij de voeding geeft mij al rust. Dat kindjes van borstvoeding minder ziek zouden zijn klopt niet.. we hebben een gezond zoontje van bijna 2 jaar en hij is nauwelijks ziek, terwijl hij normaal gesproken 3 dagen in de week naar de kinderopvang gaat. Ons eerste zoontje bleek dus bijna geen melk van mij te krijgen, waardoor hij constant aan het huilen was.. kolven lukte niet en we hebben hierdoor geen fijne kraamtijd gehad bij de eerste. Nu kiezen wij dus bewust voor een fijne kraamtijd zonder te moeten aanmodderen met borstvoeding. Daarnaast vind ik het heel fijn om een ritme te krijgen met de voedingen en ons eerste zoontje ook de aandacht te geven die hij nodig heeft, zo kan hij ook ‘helpen’ met de fles. K zie er al naar uit.. 😊 Als jij de borstvoeding eerst wil proberen, lekker doen.. 😉 Misschien gaat dat wel supergoed en ben je blij dat je dat eerst geprobeerd hebt! Mocht het na een paar dagen niet lukken, lekker flesvoeding geven. Niets is zo stressvol als het niet lukken van borstvoeding geven, als ik voor mezelf spreek.

VRIEND

4 jaar geleden

Hey, ik zou het inderdaad niet van ervaringen van vriendinnen af laten hangen, maar je hart volgen. Ik geef nu 11 dagen borstvoeding en toegegeven: het is wel een ding dat je moet leren, maar niemand heeft het denk ik 123 onder de knie. Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en ik word goed bijgestaan door mijn verloskundige, en daardoor gaat het nu best goed. Het zou jammer zijn als je ervan afzag vanwege angst dat het mislukt...

4 jaar geleden

Ik heb nu 3 dagen borstvoeding geprobeerd, ook omdat de angst er was met Corona en ik hem toch zo beter bescherm maar ik kon het niet aan. Mijn tepels waren te pijnlijk, zagen volledig blauw. Ik ben er heel gevoelig aan... dan geprobeerd met kolven enz maar vandaag kwam de vroedvrouw binnen en zag me wenend kolven en heeft toen zelf gezegd liever een gelukkige mama die haar zoontje kunstvoeding geeft dan een ongelukkige mama met borstvoeding. Ze heeft me dan volledig gerustgesteld en ben ik toch omgeschakeld. Ik moet zeggen, ik ben zo opgelucht en geniet zoveel meer van mijn kraamtijd.

4 jaar geleden

Reactie op kimb1990

Ik heb nu 3 dagen borstvoeding geprobeerd, ook omdat de angst er was met Co ...
Heel begrijpelijk! Maar hé, je hebt het wel geprobeerd!

4 jaar geleden

Reactie op kimb1990

Ik heb nu 3 dagen borstvoeding geprobeerd, ook omdat de angst er was met Co ...
Inderdaad, je hebt geprobeerd! Gelukkige mama = gelukkige baby!

4 jaar geleden

Mijn eerste 4 weken waren door borstvoeding extreem zwaar en pijnlijk. Nu mijn dochter 17weken is ben ik heel erg blij dat ik heb doorgezet. In tijden van Corona ben ik blij dat ik borstvoeding geef. Het is zo'n vies virus..

VRIEND

4 jaar geleden

Reactie op kimb1990

Ik heb nu 3 dagen borstvoeding geprobeerd, ook omdat de angst er was met Co ...
Elke borstvoeding die je hebt kunnen geven is er toch eentje, die 3 dagen heeft je baby’tje toch maar gehad he, de eerste zijn de belangrijkste. En zeker liever een gelukkige mama die kunstvoeding geeft. Je hebt het goed gedaan!

4 jaar geleden

Hier zelfde dilemma! Na traumatische bevalling en slechte Bv ervaring bij de eerste wil ik nu geen Bv geven( mede door mijn chronische ziekte) .. toch ga ik nu ook twijfelen of het niet beter is of aan de andere kant, je juist je baby sneller besmet als je zelf wel Ziek zal worden? Lastig hè..lees even mee en ga het nog is met de Gyn bespreken.