20 Reacties

4 jaar geleden

Ik ben een paar weken geleden ook uit geweest met harde muziek (live band). Was toen 14/15 weken. Heb achter in de zaal gestaan en had zelf geen last van de harde muziek. Dus de kleine ook niet denk ik dan 😊 Ligt eraan hoe je je er zelf bij voelt.

4 jaar geleden

Ik wilde ook naar een concert tijdens mn zwangerschap. Heb dit besproken met de verloskundige. Volgens haar kon dit geen kwaad omdat je baby veilig zit en het geluid niet zo hard binnenkomt als dat wij dat horen. Wel gaf ze het advies om de volgende dag even een rustdagje te houden.

4 jaar geleden

Ik ben met 18 weken naar mijn dorpsfeest geweest. Vond het helemaal niet fijn om in een volle ruimte te staan, bang dat ik een stoot in mn buik zou krijgen. Vriendlief blij, want ik was snel weer thuis haha!

4 jaar geleden

Ik ben naar een paar concerten geweest de laatste maanden. Ik ben nu 30wkn zwanger. Vorige week was ik in Paradiso en alles was OK, ook een beetje aan het dansen🤗 ik heb geen last van muziek. Maar, als ik ga naar de bios, de Imax, denk ik dat de baby niet blij is. Het geluid is echt hard en onverwacht, ik ga naar de normale bios de komende tijd!

4 jaar geleden

Ik ging tijdens mijn eerste zwangerschap gewoon naar, jawel, hardstyle feestjes 😬 Ik heb toen van vk wel advies gekregen niet te dicht bij boxen te gaan staan (deed ik toch al niet). En inderdaad er komt een moment dat het voor jezelf ook niet meer leuk is. Ik had dat vanaf een week of 30. Buik te groot, vermoeiend, lang staan gaat eigenlijk niet meer etc etc.

4 jaar geleden

Reactie op Iske

Ik ging tijdens mijn eerste zwangerschap gewoon naar, jawel, hardstyle fees ...
Dankjewel voor je reactie, erg geruststellend! Ik ga gewoon ernaar toe. Ik lees op internet ook genoeg reacties dat een baby er juist aan went:)

4 jaar geleden

Ik heb wel eens schoppen gekregen omdat het te luid was bij concerten. Wel verder in de zwangerschap, natuurlijk. Inderdaad niet bij de boxen hangen en naar je lichaam luisteren.

4 jaar geleden

niet te dicht bij de boxen😋 ik ben 2 weken geleden nog gewoon naar oktoberfest geweest... nou en was toen 35 weken en dat ging hardstikke g0ed... ben niet te dicht bij de boxen gaan staan...een beetje achteraf.. nou en dat was ook hardstikke gezellig hoor.. als ik eenmaal wat dichterbij kwan en het te hard ging dan begon ze aardig te schoppen... dus je kindje en lichaam geven echt wel aan of het kan ofniet😊

4 jaar geleden

Ik was net naar Zumba en daar stond de muziek zo hard dat ik het constant in mijn buik voelde. Ik draag zelf altijd oordoppen tijdens de les, maar daar heeft de baby natuurlijk niets aan. Zou dit kwaad kunnen?

4 jaar geleden

Volgens mij kan het geen kwaad hoor. Toen ik 8 weken was ben ik naar Harmony of hardcore geweest (moest alleen een week bijkomen want qua vermoeidheid is het wel pittig haha) maar verder kan het voor die kleine geen kwaad. Ze zitten veilig in een flinke lading vruchtwater en daaroverheen zit nog jouw huid etc. Volgens mij horen ze ook pas geluiden vanaf 18-20 weken en dan is het vergelijkbaar met wat wij horen als we onder water in een zwembad ofzo zitten. Luister vooral naar je gevoel en doe het lekker rustig aan!!

4 jaar geleden

Ik zag op een vlog dat er in Het Zwangerschapsboek van de makers van Oei, ik groei! staat dat baby's in de buik al gehoorbeschadiging kunnen oplopen door concerten etc.😅 Heb geen verdere info mbt aantal weken enzo, maar het is wel blijven hangen.. Was zelf erg verbaasd!!😱

4 jaar geleden

Ik ben vorige week zaterdag naar het oktoberfest geweest hier in het dorp ik was toen 37+1 mensen keken me wat raar en afkeurend aan maar als jij je goed genoeg voelt moet je je niet tegen laten houden hoor ! Als jij vind dat de muziek te hard staat of je voelt je er niet meer prettig kun je altijd nog terug naar huis gaan !

4 jaar geleden

Iedere verloskundige denkt er anders over. Volg vooral je eigen gevoel. Ik had 2 verloskundige. De één verklaarde mij voor gek dat ik ging skieen en de ander zei dat de frisse lucht mij goed zou doen.

4 jaar geleden

Ja, nu kan het nog! Zou ik zeker gaan! Voor mijn hobby werd mij afgeraden om na 16 weken door te gaan, de knallen die het produceert, die zijn plots en schadelijk voor het gehoor. Daarmee zou er gehoor beschadiging kunnen ontstaan. Toen ik dit wist, Met 12 weken, vond ik het opeens wel minder prettig, ik ben daarna nog 2 keer gegaan en er toen mee gestopt. Het voelde gewoon niet fijn meer. Zelf schrok ik opeens ook meer van de knallen. Maar muziek is niet zo plots, dus zou ik me daar minder zorgen om maken. Met 20 weken is het gehoor echt werkzaam, dan zou ik voorzichtig zijn. Maar zou me zeker niet tegen houden, nu nog even genieten! Het duurt echt even voordat je weer zoiets kan doen. Je kan altijd eerder naar huis gaan!!

4 jaar geleden

Afgelopen weekend naar ADE geweest. Moet zeggen dat ik het vooral vermoeiend vond en wel echt een verkrampte buik had. Maar de daarop volgende 2 dagen rustig aan en het gaat weer goed. Zolang je jezelf er prettig bij voelt komt het volgens mij wel goed met de kleine.

4 jaar geleden

Ik ben 19 weken en wilde graag a.s. zaterdag naar Thunderdome. Ik had besloten om het toch maar niet te doen maar er blijft een beetje twijfel. Ik wil zoooo graag gaan maar ben idd ook bang voor gehoorschade of andere "bijwerkingen". Ik volg eventjes haha.

4 jaar geleden

Reactie op Lin 93

Ik ben 19 weken en wilde graag a.s. zaterdag naar Thunderdome. Ik had beslo ...
Ik heb het net bij de arts nagevraagd. (Ik ben in het ziekenhuis onder behandeling). Het kan prima en zelfs na 20 weken horen de baby's het alsof je onder water zit dus veel minder. Bij deze ben ik gerustgesteld en ga ik zaterdag nog lekker dansje doen :)

4 jaar geleden

De meningen zijn wat verdeeld geloof ik! De trillingen van echt harde feestjes kunnen misschien wat stressvol zijn voor de vrucht (er is een reden dat je niet op een trilplaat mag). De buik dempt wat lawaai, maar maar 5 decibel. Verder kan je nog eens een ledemaat van iemand in je buik krijgen. Mijn vriend heeft daarom liever niet meer dat ik naar (techno)feestjes ga, terwijl ikzelf wel erg veel zin heb :) vrienden van me hebben het wel gedaan (naar festivals gegaan enzo), maar altijd aan de periferie gestaan, op een punt dat je zelf nog geen oordopjes nodig hebt en je je nog comfortabel en veilig voelt.

4 jaar geleden

Ik had het ook mijn gyn gevraagd en ze zei dat de baby goed beschermd is en ik me geen zorgen hoef te maken. Ze waarschuwde alleen dat ikzelf er mss wel last van zou hebben omdat je zo lang staat en ik nu al best 'n buikje heb en dan snel last van mn rug kan krijgen en daarnaast best last heb van de vermoeidheid. Maar voor de muziek zou ze 't niet afraden zei ze..

VRIEND

4 jaar geleden

Ik ben zelfs nog naar Kamping kitsch geweest 🤭 lag al super lang vast en ik keek er al het hele jaar naar uit. Bus was besteld en betaald en ik voelde mij superfit. was toen 16w zwanger. Wel op mijn eigen tempo, niet vooraan maar achteraan of buiten waar er genoeg ruimte is, op tijd eens gaan zitten, .. Gezond verstand gebruiken en komt helemaal goed 💋