4 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb de keuze om het te doen vanwege mijn werk, maar ik durf het gewoonweg nog niet aan... Vanwege het strenge afraden in het begin en gezien hoe ziek collega’s werden na een spuit te hebben gehaald. Meerdere dagen koorts etc. Misschien niet bij iedereen zo, maar durf het niet zo goed.

2 jaar geleden

Ik heb toevallig net de afspraak gemaakt. Ik twijfelde heel erg maar heb ook vrij veel contact met mensen tijdens mijn werk. Er zijn nu ook steeds meer berichten dat Corona tijdens je zwangerschap wel degelijk gevaarlijk kans zijn en de kans op vroeggeboorte toeneemt. Die kans is bij mij door omstandigheden al verhoogd. Heb de verloskundige gebeld en die adviseert ook sterk om het wel te doen. Het blijft natuurlijk lastig omdat je niet weet wat de gevolgen op lange termijn zijn, maar dat weet je ook niet wanneer je Corona krijgt. Het geeft me wel meer rust als ik straks gevaccineerd ben denk ik, helemaal rond de bevalling en in de kraamweek.

2 jaar geleden

Ik zit met hetzelfde dilemma. In belgie mogen we (zwangere) nu met voorrang worden gevaccineerd. Werk op de IC dus extra risico. Ik ben bang dat ik spijt krijg als ik het doe en bang dat ik spijt krijg als ik het niet doe 🤪. Heb zelf ook vrouwen op de IC gehad die rond hun bevalling covid hadden opgelopen. Die doen het respiratoir niet zo lekker. Als je zwanger bent kan je niet op je buik beademd worden... dus dat zijn mijn overwegingen om het wel te doen. Maar de lange termijn effecten van het vaccin vind ik dan weer moeilijk... ga maandag nog eens in overleg met mijn gyn

2 jaar geleden

Ik werk in het ziekenhuis en kreeg heb vorig weekend het vaccin Janssen gekregen. Ik heb overleg gehad met onze (vaccinatie)verantwoordelijke internist en hij gaf toestemming. Ik heb daarnaast literatuur gelezen waarin blijkt dat de gevolgen van corona zwaarder zijn en de vaccinatie geen gevolgen (lijkt) te hebben op zwangerschap/kinderwens/vruchtbaarheid. We proberen het al een tijdje (vanaf sept) en kon pas deze week testen. Nu blijk ik zwanger te zijn, en heb geen spijt van mijn vaccinatie!