23 Reacties

11 dagen geleden

Ik ben met 34 weken zwanger nog op rally door Nederland geweest. In tent geslapen en al 😂. Als je denkt dat het kan; lekker doen. Je kunt altijd weer in etappes terug naar huis en je hoeft echt niet veel te doen om lekker te relaxen. Mocht je kleine zich daar aankondigen dan heb je het nummer van je verloskundige bij de hand en vast ook een ziekenhuis in de buurt 😊.

11 dagen geleden

In Nederland zou ik het wel aandurven, ook omdat je overal wel een ziekenhuis kunt vinden. Met week 38 wilde ik zelf graag in mijn eigen bubbel/huis blijven, maar sommige mensen blijven tot aan de bevalling eropuit gaan! En je vakantie erop instellen dat het een 'chill' vakantie gaat worden ipv allerlei uitjes. Dan valt het ook niet tegen als je niet zo actief kan zijn. Het autorijden zou ik meer tegenop zien, maar dat zul je zelf moeten aanvoelen.

11 dagen geleden

Wij hadden nét twee weken voordat ik zwanger bleek onze zomervakantieweek geboekt. Zolang het goed gaat zit ik met 35 weken een weekje in Overijssel. Ik vind 1.5 uur van huis (ook vanuit het Noorden) wel de maximale afstand. Daarnaast stelt iedereen die meegaat (familie) zich in op een rustige vakantie waarbij ze mij zullen ontlasten in de zorg voor onze oudste.

11 dagen geleden

Het termijn dat je zwanger bent zou ik me niet zo'n zorgen over maken als je in NL blijft maar het stukje wat je zegt over al niet zo fit meer zijn en per se zelf auto moeten rijden lijkt me meer een dingetje. Ik weet niet of ik daar zelf gerust op zou zijn. Is het geen optie het toch wat dichter bij huis te zoeken? Dat je wat minder hoeft te rijden maar er wel nog ff lekker tussenuit bent. Zelfs al doe je niet veel meer dan is verandering van omgeving alsnog altijd wel fijn vind ik

11 dagen geleden

Ik zou zeggen ‘gewoon doen!’. M’n 2e zwangerschap, vorig jaar, zijn we met 35 weken nog heerlijk een week op vakantie geweest naar België, ruim 3 uur rijden. We zaten dicht bij de grens zodat we meteen in Nederland konden zijn als er iets zou gebeuren. Uiteindelijk pas bevallen met 41+5! 😂

11 dagen geleden

Bij dochterlief met 34 weken nog een midweekje weggeweest en we gaan nu met 31 wkn nog een weekje weg (incluus 2 kinderen) Opa en oma zitten in het huisje naast ons, zodat de man en ik ook een avondje lekker met zn 2 erop uit kunnen 🥳 En ook ik heb goede bekkenklachten, maar gewoon lekker rustig aan doen en geen volle planning 👌🏻 Vanaf week 38 blijf ik rondom eigen huis en in mn bubbeltje en ga ik niet meer dan max een kwartier/half uur rijden van huis.

11 dagen geleden

Heerlijk om er even met z’n 2en uit te gaan!!! Is het misschien een idee om de trein te nemen? Ikzelf ben nu bijna 32 weken zwanger maar tgv snel harde buiken, bekkenpijn en indalingspijn lukt het mij niet meer goed om auto te rijden (Max 20-30 min) en gaat lopen moeizaam. We zijn met 28-29 weken naar Duitsland gegaan en dit ging prima (m’n man heeft wel alles gereden) en verder alles heeeel rustig aan gedaan. Was erg fijn er even uit te zijn, dus zou zeker eventjes weggaan met z’n tweeen:)

11 dagen geleden

Jahoor lekker doen! Wij vliegen bijna naar Spanje voor 1.5 week. Ik ben dan 32 weken. Rustig aan doen en een siësta klinkt (zeker zwanger) als een prima vakantieplan😇

11 dagen geleden

Reactie op Foodie11

Jahoor lekker doen! Wij vliegen bijna naar Spanje voor 1.5 week. Ik ben da ...
Ik ga dit ook doen maar dan naar Portugal! Zelfde termijn dan :)

11 dagen geleden

Wij zitten heerlijk in Spanje met ruim 27 weken en komen met (net) 29 weken ongeveer weer terug. Ik heb dit bij m’n eerste niet gedaan maar zou dat zeker echt veranderen als ik terug kon gaan in de tijd 😉. Qua autorijden, als het écht niet zou gaan, kan iemand jullie dan terug rijden? Dus uiterste noodscenario en alleen just in case. Dan zou ik zeker even gaan, heerlijk! O Ja en de eerder aangehaalde siësta, prima plan! Echt! Ik ben helaas nog altijd aan het revalideren van ernstige bekkenklachten maar voor mij is dit ook prima te doen op deze manier. En je zou eventueel een bekkenband kunnen kopen maar dan wel even uitleg aan een bekkenfysio vragen zodat het goed zit en wanneer het nodig is voor jou. Ik moet hellingen/bergen lopen beperken, ook trappenlopen een beetje beperken en hetzelfde geldt voor het strand, doe ik dat dan is het echt goed te doen gelukkig ☺️. Fijne vakantie 😎

11 dagen geleden

Doen!!❤️

11 dagen geleden

Vooral doen, zeker als je in Nederland blijft! Zo ver autorijden zou ik dan weer niet doen als jij de enige bent die mag rijden. Dan toch wat dichter bij huis blijven?

11 dagen geleden

Wij gaan waarschijnlijk ook voor een midweek eind mei nog even eruit. Nog niks geboekt, maar kan lekker last minute en afhankelijk van het weer. Blijven wel in Nederland en in de buurt. Ik moet op dinsdag nog naar het zkh voor een echo en afspraak gynaecoloog. Dus of ik rijdt op en neer of we gaan dinsdag na de afspraak t/m vrijdag. Ook veel lichamelijke klachten, maar verandering van omgeving is al fijn. Ook nog even fijn voor onze dochter er samen met ons uit te gaan. Broertje komt in (eind) juli na haar 4e verjaardag dus de rest vd zomer zijn we wat meer aan huis gebonden voor ze start op school

11 dagen geleden

Reactie op Baby22072020

Wij gaan waarschijnlijk ook voor een midweek eind mei nog even eruit. Nog ...
Ik ben dan 31/32 weken trouwens

11 dagen geleden

Ik zou het doen! Alleen miaschien iets dichterbij aangezien jij diegene bent die moet rijden? Hier had ik (al erg vroeg, met 12 weken) ook last van bekkeninstabiliteit en daardoor volledig in de ziektewet. Wij zijn toen ik 31 weken ben, nog een paar nachtjes weggegaan. Juist omdat ik er helemaal doorheen zat thuis en we dachten dat een andere omgeving misschien goed zou doen. En dat deed het zeker! Bewust wel gekozen voor een hotel, zodat als het slecht ging, we alles binnen het gebouw hadden. Vooral het zwembad was hier een groot succes icm mijn bekken! Maar op momenten dat het goed ging, zijn we er lekker uitgegaan. Ik had alleen niet meer het zelf kunnen rijden. Vandaar dat ik zeg wellicht iets dichterbij kijken?

11 dagen geleden

Ik zou het lekker doen hoor! Zo lang het nog gaat, waarom niet. En je zou in etappes kunnen rijden. Misschien dat je alleen niet helemaal naar het zuiden hoeft, maar een beetje in het midden kan blijven hangen. Zelf woon ik in Gouda en vlakbij ons is een park van Landal, de Reeuwijkse plassen. Dan heb je een beetje mix van alles, want er is veel groen en een surfplas waar gezwommen zou kunnen worden. Mocht je toch een dagje naar het strand willen, sta je vanaf hier in 30 minuten op Kijkduin of het strand van Monster. Verder ben ik een keer op het Roompot park in Kijkduin geweest, ook dat is een mooi/leuk vakantiepark 😊

11 dagen geleden

Heb met 32 weken nog in de Alpen rondgelopen, dus zou gerust dan nog een uitje plannen, zeker als je in NL blijft. Mss voor je eigen geruststelling iets boeken wat evt ook met ov te doen is, mocht zelf autorijden dan niet fijn zijn.

11 dagen geleden

Als je je goed voelt, waarom niet ! Ik zou voor de zekerheid wel een klein vluchtkoffertje meenemen. Gewoon voor je-weet-maar-nooit.

11 dagen geleden

Reactie op Eefje_92

Heerlijk om er even met z’n 2en uit te gaan!!! Is het misschien een idee om ...
Hmmm voor de heen en terugreis zou de trein kunnen maar dan zitten we daar zo aan het park gekluisterd, dat vind ik minder. Juist omdat rijden me juist beter afgaat dan wandelen lijkt het me wel lekker om daar dan wat rond te kunnen touren en leuke plekjes op te zoeken 🥰 ik denk als we alles rustig aan doen en wat pauzes inlassen dat het wel goed komt!

11 dagen geleden

Reactie op Marshaa91

Als je je goed voelt, waarom niet ! Ik zou voor de zekerheid wel een klei ...
Hier had ik nog niet eens bij stilgestaan. Wel een goeie, ook al is het maar voor m’n gevoel. Thanks!😊