10 Reacties

één jaar geleden

Kinderopvang wordt voor 2e kind heel ruim vergoed. Ruimer dan voor de eerste. Dus dat kan meevallen. Verder hier net een baby van 4 weken. Het is hier een soort luier wahalla en een echt moeder leven 🤣 maar haar broer geniet erg van haar, dus ook heel leuk!

één jaar geleden

Leuk maar ook mega zwaar. Er is altijd wel een kind die aandacht wil. Is de een stil, huilt de ander. Met 1 kindje kon mijn man vaak wel even mer haar weg zodat ik even de rust had. Met twee is dat toch meteen een hele onderneming. Ook als je even weg wilt, met twee duurt alles langer. Nu nemen we beide vaak 1 kind op ons en hierdoor eigenlijk 0.0 tijd meer voor jezelf. Waar je dat met 1 kind nog wel goed kon inbouwen lukt ons dat echt niet meer nu. Opvang valt reuze mee voor de tweede. Daar zou ik me niet zo druk om maken. Oppas is inderdaad een flink stuk lastiger. Merken wij ook. Klinkt heel negatief zo maar het is wel leuk maar o zo pittig!

één jaar geleden

Wat ik ook heel moeilijk vond was dat ik mijn aandacht opeens moest verdelen en mijn oudste niet meer de volle aandacht kon geven. Ik miste haar heel erg wat we waren heel hecht. Ik heb dat wel echt als heel zwaar ervaren. Was er mega emotioneel over. Had dat wel echt onderschat.

één jaar geleden

Ik was even aan het meelezen omdat mijn tweede kindje eind augustus geboren zal worden als alles goed loopt. Ik begin al te denken "oei wat hebben we onszelf aangedaan, ga ik dit wel kunnen"

één jaar geleden

De tweede komt hier in november dus ik kan er nog niet over meepraten! Ja er zullen momenten zwaar zijn. Opvangkosten zijn klote. Maar ik verwacht dat het veel makkelijker is van 1 naar 2 dan van 0 naar 1. Simpelweg omdat je leven al op kinderen is ingericht. Het eerste jaar vond / vind ik sowieso aanpoten met een kleintje. Ik kijk er eigenlijk mega naar uit! Voor een groot deel is het ook mindset.

één jaar geleden

Ik vind dat echt heel erg meevallen hoor. Inmiddels is de 3e hier al 5 weekies. Met 2 kindjes is het nog prima te doen hoor. Je moet je aandacht wat meer verdele maar in het begin slaap die kleine nog heel veel en dan ken je je tijd aan de oudste besteden. De dingen die je noemt ervaar ik niet als moeilijk. Oppas voor 2 is ook net zo goed makkelijk. Vakantie, ja je moet meer opletten allebei maar het voordeel is ook dat ze elkaar straks kennen vermaken. Kinderopvang weet ik niet. Mijn kinderen gaan maar 1 daggie en dat is prima te betalen

één jaar geleden

Ik vind het enorm leuk! De oudste was nog net geen 1 toen de tweede werd geboren. Ik vond eigenlijk helemaal niet dat zij minder aandacht kreeg/krijgt want we betrokken haar overal mee en ze mocht helpen waar ze kon. Dus in principe nog net zoveel aandacht, alleen deden we andere dingen. Nu zijn ze bijna 2 en bijna 1 en ze hebben samen de grootste lol. Mijn gouden tip is om te zorgen dat je het middagslaapje tegelijk doet (kost even tijd om dit voor elkaar te krijgen) want dan heb je altijd 1.5/2 uur me-time.

één jaar geleden

- Oppas: net even wat vaker geregel. Bijvoorbeeld als je iets met de 1 gaat doen, zwemmen ofzo, zal je voor de ander wat moeten regelen. Verder breng je ze gewoon tegelijk naar dezelfde oppas, alleen iets meer gedoe met het huis uit komen. - Vakanties. Hoezo rennen? Die snap ik even niet. Het is wel wat drukker ja, net als thuis minder rustmomenten voor jezelf. - Kinderopvang. Krijg je toeslag voor, ook voor de tweede. - Aandacht verdelen. Zal ff wennen zijn voor de oudste, maar als ze makkelijk is scheelt al hoor. Mijn oudste is nooit jaloers geweest én een stuk zelfstandiger geworden. De jongste weet niet beter dan dat ze soms even moet wachten. Wat mij positief is opgevallen; (dochters zijn 1 en 3 nu) Ze vermaken elkaar, communiceren vanaf het begin al supercute. De zelfstandigheid van de oudste ineens. Wat de jongste van de oudste leert, nadoet. Ze houden elkaar snachts niet wakker. De moeilijke dingen; je draai vinden de eerste weken/maanden. Zodra de jongste over is op 2 vaste slaapjes wordt het stukken makelijker. Daarvoor, chaos. Het huishouden of zelf even tot rust komen. Je gaat door, door, door. Na 6 maand tot een jaar wordt dat ook beter.

één jaar geleden

Opvang: twee keer zo veel kans dat er een ziek is en je iets met werk moet regelen;). Ik vind het ook gruwelijk duur, hangt van je inkomen af natuurlijk. Bij veel opvangen krijg je iets korting op je tweede kind. Oppassers vond ik ook niet makkelijk. Hangt van je omgeving af, in mijn omgeving weinig kinderen of ervaring mee. Dan merk je wel dat ze minder happig zijn om op 2 op te passen. Leuk: samen spelen, ze leren veel van elkaar, dubbel zoveel liefde voelen. Tweede is echt goedkoper, want dingen doorgeven:).

één jaar geleden

Oh en voor ik het vergeet: gefeliciteerd! Wat een bijzonder verhaal!