31 Reacties

één maand geleden

Huisarts wil trouwens wel een verwijzing schrijven, maar zei dat ziekenhuizen vaak een jaar aanhouden.

één maand geleden

Ik heb besloten dat ik niemand laat vertellen wat mijn man of ik doen met ons lijf, en als zij ons niet willen helpen omdat ZIJ beter denken te weten of wij klaar zijn met kinderen we gewoon niet naar het ziekenhuis gaan. Er bestaan ook sterilisatie klinieken en daar hebben er nu voor gekozen en ervaren nul problemen (afspraak staat gepland). Misschien is dat wat voor je? Onze ochter is 7 maanden en heb dezelfde gedachte als jij wat betreft pil en spiraal dus om nu tot 1 jaar te wachten vind ik onzin. Die paar maanden gaan denk ik het verschil niet maken🤪

één maand geleden

Nou gek hoor. Hier totaal geen last van. Wij hebben 3 kids nu, mss maakt dat uit? Wij gaan naar de Gelderse Vallei in Ede.

één maand geleden

Reactie op Besje87

Nou gek hoor. Hier totaal geen last van. Wij hebben 3 kids nu, mss maakt da ...
Assistente zei wel: het maakt ook uit of je 1 of 4 kinderen hebt. Oke, wie ben jij om dat te bepalen?! Maarja zij bedenkt die regels ook niet. Tussen de regels door zei ze wel dat ze ook mannen binnen het jaar helpen, maar dan krijg je eerst een gesprek of je het wel "echt wilt". Privékliniek is ook een idee! Hoe lang was de wachttijd bij jullie?

één maand geleden

Mijn man is naar een praktijk geweest waar enkel urologen zitten, dus niet via het ziekenhuis. Daar moest ook wel even een gesprek, gewoon om te horen wat je situatie is, waarom je het graag wilt en ook zodat zij de ingreep helemaal kunnen uitleggen. Dat lijkt me ook maar logisch. Heeft gebeld voor een afspraak toen onze jongste 9 maanden was. Had enkele weken later de afspraak voor het gesprek en nog enkel weken later zijn vasectomie. Is dus gebeurd voordat de jongste 11 maanden was. Wel België hier, dat maakt misschien verschil? Wij moeten ook geen doorverwijzing via de huisarts.

één maand geleden

Andros Clinics, mijn man kon binnen 6 weken terecht 👌

één maand geleden

Ik lees even mee want onze tweede is net geboren en altijd al zeker geweest dat we het bij twee houden. Dus mijn vriend wil ook de knip erin 😄 ik wist helemaal niet dat ziekenhuizen daar zo’n “regel” voor hadden joh…

één maand geleden

Wij hoefden niet zolang te wachten. Kregen gewoon direct de verwijzing. Huisarts heeft wel even doorgevraagd of mijn man het echt zeker wist.

één maand geleden

Hoi, ik werk in een huisartsenpraktijk; er zijn bij mijn weten geen vaste regels maar zowel de arts als de patiënt moeten en samen achter staan. Je doel als zorgverlener moet in mijn beleving zijn dat de patiënt een weloverwogen keuze maakt. Dit is subjectief. Ik heb een keer een doorverwijzing niet willen maken voor een man die alleen kwam wiens vrouw zwanger was, en hem gevraagd of hij nog even wilde denken en het met zijn vrouw bespreken, en daarvan zei een collega ook dat hij die verwijzing wel zou hebben gemaakt als hij in mijn schoenen had gestaan. Voor die priveklinieken heb je niet eens een verwijzing nodig. Als je er beiden achter staat zou ik dan weer geen wachttijd instellen. Succes!

één maand geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat mijn man de huisarts maar even moet bellen, zij stond er wel achter. Met het verhaal vanuit ziekenhuis (die er dus omheen draaide, maar waar het wel op neer kwam dat het misschien eventueel opzich wel zou moeten kunnen..) denk ik dat het wel moet lukken.

één maand geleden

Mijn man is bij een privé kliniek geweest en was even duur als ziekenhuis. En daar hebben ze nooit moeilijk over gedaan. Wij hebben het zelfs tijdens mijn laatste zwangerschap al gedaan 🤓

één maand geleden

Het is volgens mij echt aan de arts om het wel of niet te doen. Snap de logica ook ergens wel, want het eerste jaar na het krijgen van een baby is vaak mega druk, dan zit je niet te wachten op nog een zwangerschap. Dus ze willen niet het risico lopen dat het een overhaaste keuze was. Een vriendin van ons is huisarts en ik weet van haar dat ze daarom ook het liefst een bepaalde leeftijd van jongste kind aanhoud. Maar er zullen vast ook artsen zijn die het eerder doen. Hoop ik trouwens ook, want mijn man wilt er ook voor gaan. Ben nu 36 weken zwanger van de 2e en heb voor de tweede keer de hele zwangerschap last van hg. Dus nooit meer voor ons🫣

één maand geleden

Oh gek, mijn verloskundige zei na de bevalling van onze 2e inderdaad: geef jezelf een paar maanden om er goed over na te denken. Als het dan nog steeds goed voelt, kun je een afspraak maken. Mijn man heeft een knip laten zetten toen mijn jongste 5 maanden was. In Groene Hart ziekenhuis Gouda. Hij kon snel terecht en geen arts heeft er moeilijk over gedaan of vragen gesteld.

één maand geleden

Ik vind het best heftig eigenlijk! Waarom bepalen zij dit voor de man en mag je als vrouw gelijk aan de pil en andere rommel zonder enige toelichting over alle bijwerkingen????? Niet ok dit! Mijn man heeft gewoon een knip gehad hoor 4m ofzo na m'n laatste... bepalen we toch zeker zelf wel?!

één maand geleden

Reactie op mmo

Oh gek, mijn verloskundige zei na de bevalling van onze 2e inderdaad: geef ...
Zelfde ziekenhuis hier indd

één maand geleden

Mijn partner heeft zich drie maanden na de geboorte van ons eerste kindje laten steriliseren. We hadden geen kinderwens, dus we waren (en zijn) er zeker van dat we het bij één houden. Hij is toen zonder gedoe geholpen.

één maand geleden

Ik lees even mee! Hoe zit het met de kosten? Altijd zelf betalen?

één maand geleden

Ik vind dit bizar. Je moet dit toch zelf kunnen bepalen. Zeker als je ermee een abortus zou kunnen voorkomen. Geen ervaring, maar succes gewenst!

één maand geleden

Reactie op Ccc18

Ik lees even mee! Hoe zit het met de kosten? Altijd zelf betalen?
Ligt aan hoe je partner is verzekerd

één maand geleden

Mijn man is er ook mee bezig. Wij vinden 4 voldoende, en hebben al een afspraak in het ziekenhuis gehad. Inmiddels ook de intake met een afspraak 3 maanden na geboorte, maar binnen 2 dagen zijn we gebeld dat ze een fout hadden gemaakt. Ze houden namelijk 6 maanden aan ivm de wiegendood. Wel kregen wij het telefoonnummer van een andere kliniek als we eventueel wel snel geholpen wouden worden. Het ligt er echt aan waar je geholpen wordt en wie je spreekt.