22 Reacties

één jaar geleden

Ik begrijp je punt over geen discussie willen voeren maar puur ervaringen delen. Ik weet dat er onderzoek naar gedaan wordt maar ik herken het zelf niet en ook niet in mijn omgeving. Mijn menstruatie is niet veranderd en ik ben snel voor de 2de keer zwanger geworden. Veel vriendinnen zijn ook op dit moment zwanger, dus daar zie ik het ook niet. Ik hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt over je klachten en dat ze overgaan.

één jaar geleden

ik herken het ook niet. ook na mijn vaccinaties is mijn menstruatie regelmatig gebleven. deze zwangerschap was ook geen probleem! er zijn heel veel factoren die dit kunnen veroorzaken bij je. wel fijn dat ze het verder bij je willen onderzoeken! hoop dat er iets uitkomt waar je iets mee kan! in de tussentijd niet te veel lezen, zodra je gaat zoeken vind je altijd horrorverhalen.

één jaar geleden

Mijn menstruatie was verandert na de vaccinatie. Nog wel net zo regelmatig als daarvoor, maar met veel meer bloedverlies. Maar echt meer, met stollingen ed. Gelukkig werkte ik thuis, want de hoeveelheid bloed dat ik verloor was echt niet normaal. Ik ben er ook voor naar de huisarts geweest en toen Ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Deze afspraak heb ik afgezegd want ik bleek zwanger. Helaas is dit uitgelopen op een miskraam na 8 weken. Hierna direct weer zwanger en nu Al 30 weken. Ik ben benieuwd na mijn zwangerschap of mijn menstruatie weer normaal wordt.

één jaar geleden

Geen idee of het iets met de vaccinatie te maken heeft. Maar mij is gezegd dat ik vervroegd in de overgang ben. Had vrijwel geen menstruaties meer en hierdoor heel weinig kans op een spontane zwangerschap. Uiteindelijk zwanger geworden door een gedoneerd eitje van mijn zus. 6 weken na de bevalling werd ik ongesteld ondanks borstvoeding (die ik nog steeds geef). En sinds dien ineens elke maand een menstruatie. Ik vind dit heel vreemd zeker ook omdat er in het ziekenhuis gezegd is dat mijn eicelvoorraad nihil was. Of het door de hormonen komt die ik moest slikken en inbrengen om mijn baarmoeder voor te bereiden of door de vaccinatie. Of omdat de overgang toch een periode is waar het blijkbaar normaal is ineens toch weer regelmatig ongesteld te worden. Het is voor mij een raadsel.

één jaar geleden

Ik herken het niet. Ik was feb 2021 bevallen. Mei 2021 gevaccineerd en juni 2021 opnieuw zwanger geraakt. Mijn menstruatie was die maand niet veranderd ook😊

één jaar geleden

Hier ook geen herkenning. Na de bevalling twee keer corona gehad, een keer gevaccineerd en afgelopen november zwanger geraakt van de tweede na 4 maanden proberen (de eerste was in een keer raak)

één jaar geleden

Ik ben zelf niet gevaccineerd, maar 3 vriendinnen van mij wel. Alle 3 enorm last van onregelmatige menstruatie terwijl daarvoor het gewoon normaal was. Als ze dan ongesteld werden was het ineens enorm heftig. Wel is 1 van de meiden spontaan zwanger geworden.

één jaar geleden

Ik heb 1 volledige cyclus na m’n tweede vaccinatie gehad die helemaal normaal was. Bij de tweede cyclus ben ik zwanger geworden (dus ongeveer 2 maanden na m’n tweede vaccinatie een positieve test) en nu sta ik op punt te bevallen van ons eerste kindje :) Ik hoop dat jouw cyclus ook snel wat regelmatiger wordt en de onderzoeken je bespaart blijven! Kan me voorstellen dat de zorgen erom ook niet helpen :(

één jaar geleden

Ik herken het niet. 3 vaccinaties gehad. Corona gehad. Maar ben nog zo stipt als altijd. Overigens heb ik ook geen andere klachten.

één jaar geleden

Vaccinatie 1 gekregen op 1 juli 2021, cyclus met 2 dagen verlengd. 4 weken later vaccinatie 2 gehad en daarna spontaan zwanger geworden van een tweeling. Dus nee geen problemen!

één jaar geleden

Corona gehad met nog steeds long covid Vaccinatie gehad 2 maanden na vaccinatie gestopt met de pil, gelijk na 3 weken ongesteld geworden en regelmatig. 3 maanden later zwanger

één jaar geleden

Ps ik heb al altijd stipt geweest. Behalve toen ik mentale problemen had. depressief, overspannen en ptss dit was 2017/ 2018. Toen was ik ook heel onregelmatig ongesteld toen dacht ik dat ook dat lichamelijk van alles mankeerde. Maargoed dat was bij mij. Ik wil natuurlijk niets aanpraten of vergelijken. Maar mentaal kan ook veel invloed hebben op je lichaam, heb ik ondervonden.

één jaar geleden

Ik ben in juni 2021 gevaccineerd met janssen en in oktober/november zijn we begonnen met 'proberen' voor onze eerste. Dit was eigenlijk meteen raak. Ik heb geen invloed gemerkt van de vaccinatie, maar dat kan natuurlijk bij jou wel het geval zijn. Het kan ook dat je menstruatie van slag is door de ziekte zelf, net als dat na een heftige griep of bijv blaasontsteking van slag kan zijn. Daarnaast zijn natuurlijk ook heel veel andere mogelijke 'oorzaken', alsin je wordt ouder, eet misschien anders, bent meer of minder gaan sporten, gestopt met anticonceptie, enz enz.

één jaar geleden

Het is wel bekend hoor dat door vaccinaties (ook andere vaccinaties dan corona) je hormoonstelsel van slag kan raken, dus ook je cyclus. Maar wel fijn dat ze het willen onderzoeken! Wat hij is wel erg ontregeld idd en je wilt ook andere dingen uitsluiten.

één jaar geleden

Ik heb ook niet echt invloed gemerkt door de vaccinatie. Heb de spiraal (kyleena) gehad tot eind oktober en de volgende ronde meteen raak.

één jaar geleden

Bevallen feb 2021. 1e vaccinatie juni 2021 alleen daarna was mijn menstruatie opeens heel vroeg. Bij andere vaccinaties geen veranderingen. Nu zwanger van nr 2. Ging dit keer sneller dan bij de 1e..

één jaar geleden

Ik heb laatst gelezen (sorry bron niet bij de hand) dat langdurig onderzoek heeft aangetoond dat er geen relatie is tussen vaccinatie en de onregelmatige menstruatie. Denk dat we ook vaak dingen aan elkaar willen linken zodat we ergens een uitleg voor hebben. Zou maar even de onderzoeken afwachten. Mbt de vruchtbaarheid, al mijn familie/vrienden zijn gevaccineerd en binnen enkele keren raak, denk dat de onvruchtbaarheid verhalen hier natuurlijk wel veel worden gedeeld en dat deze ook meer indruk maken en dus meer blijven hangen. Als je je zorgen maakt zou ik dat niet doen!

één jaar geleden

Ik vind dit een hele interessante (Engelstalige) podcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/body-stuff-with-dr-jen-gunter/id1566425638?i=1000566806863 De maakster is gynaecoloog en legt samen met andere specialisten steeds een onderwerp uit, met bovenstaande specifieke aflevering over Corona en vaccineren en vruchtbaarheid. Het luisteren waard, voor uitgebreide uitleg op basis van wetenschap.

één jaar geleden

Ik vind Hanna Vreugdehil op instagram. Zij had ook last van gezeik na vaccinatie en menstruatie. Zijn adviseerde laatst nog accupunctuur. Die van haar weet ik niet zo uit mijn hoofd maar wellicht dat je dat kan terug vinden.

één jaar geleden

Hier in januari 2020 gestopt met de pil. November 2020 zwanger na 11 maanden. Juni/juli 2021 vaccinatie. Augustus 2021 bevallen. Februari 2022 weer zwanger zonder tellen en bijhouden van cyclus en ook na de bevalling al snel een normale cyclus gekregen. Dus eigenlijk midden in alle Corona perikelen 2x zwanger en een goede cyclus.