37 Reacties

één jaar geleden

Dit is normaal. Had ik ook. Diabetes verpleegkundige zei dat ik de laagste waarde aan mocht houden. Maar zei ook dat alleen als het lijkt dat de meting echt niet klopt je weer opnieuw moest prikken. Want anders blijf je prikken omdat het steeds kan verschillen.

één jaar geleden

Ik zou sowieso een geijkt apparaatje halen. Weet je zeker dat het goed zit. Als je niet gegeten hebt en wel in beweging bent kan mogelijk wel dat hij zakt. Voelde je ook klachten (toenemen?)

één jaar geleden

Reactie op JovL1988

Dit is normaal. Had ik ook. Diabetes verpleegkundige zei dat ik de laagste ...
Ah oke. Ja ik vond 5,3 nuchter erg hoog (en heb ik nooit) dus dacht even handen opnieuw wassen en nog een keer. Heb ook geen zwangerschapsssuiker of diabetes zover ik weet en wilde dat graag zo houden dus schrok even😂 dankje!

één jaar geleden

Reactie op Maloe1991

Ik zou sowieso een geijkt apparaatje halen. Weet je zeker dat het goed zit. ...
Nee ik zat echt, alleen 3x opgestaan om mijn handen te wassen. Heb je tips voor geijkt apparaatje? Ik ben echt een leek

één jaar geleden

Dit kan wel variëren idd, vind de verschillen niet zo heel schokkend. Ik prik regelmatig suikers voor mn werk en dan zie je ook dat het varieert.

één jaar geleden

Een vingerprik is nou eenmaal wat minder betrouwbaar dan bijv een bloedafname of een sensor. Je hebt geen diabetes zeg je dus geen zorgen maken.

één jaar geleden

Ah oke. Ja ik vond 5,3 nuchter erg hoog (en heb ik nooit) dus dacht even ha ...
Is helemaal normaal hoor. Ik had zwangerschapsdiabetes en kreeg een apparaatje. Toen deze bij elke vinger wel wat anders zei en steeds na handen wassen ook anders was belde ik de diabetes verpleegkundige en die zei dat dat normaal was. Maar dat ik moest stoppen me lek te prikken🤣 Vond het wel eens handig als ik net op het randje zat van te veel of niet dat je bij een andere vinger of na nog eens handen wassen dan wel goed bleek. Bij ieder ziekenhuis word trouwens een andere waarde als goed gezien. Bij mij was nuchter onder 6 en na eten onder 7 gewoon goed. Terwijl het ergens anders als te hoog word gezien.

één jaar geleden

Nee ik zat echt, alleen 3x opgestaan om mijn handen te wassen. Heb je tips ...
Dat is een nieuw apparaat regelen. die zijn gecontroleerd of hij idd correct meet. (=geijkt) Maar wat bloemetjesgordijn zegt de metingen schommelen niet enorm en zijn passend voor moment van meten. Dus zou niet te veel zorgen hebben over deze metingen. 😊 wat is de reden dat je bent gaan meten (en meerdere keren achter elkaar?)

één jaar geleden

Nee ik zat echt, alleen 3x opgestaan om mijn handen te wassen. Heb je tips ...
Ook een geijkt apparaatje heeft die afwijkingen. De thuis apparaten zijn helaas niet zo goed dat ze het op de komma nauwkeurig kunnen meten. Zelfs met dezelfde druppel bloed kan er een afwijking zijn van 0.5. Vond dit zelf super vervelend want ik zat altijd dicht tegen de rand van wat nog mocht en dan zat je net goed of er net boven. Je kunt wel van die testvloestof halen om te kijken of je apparaat goed is afgesteld, maar ook daar gaat het om een range en niet om een specifieke waarde. Je nuchtere waarde is trouwens prima. Pas als je struktureel boven de 5.3 test hoef je je zorgen te maken.

één jaar geleden

Reactie op Maloe1991

Dat is een nieuw apparaat regelen. die zijn gecontroleerd of hij idd correc ...
Omdat ik weer een zwangerschap heb met een kindje met een “te groot buikje”. En een verloskundige die dit nogal groots maakt, het is al zo vanaf de 13 weken echo. Vorige zwangerschap ook, mijn suikers waren toen perfect en kind kern gezond. Dus nu weer kwestie van uitsluiten. Suikertest in het ziekenhuis wil ik niet (aub geen discussie, heb m’n redenen🥹) dus doe ik gewoon dagcurves 2x per week voor een tijdje. Maar wil me er dan wel goed bij voelen dat ik het goed doe dus begon enorm te twijfelen. 5x prikken doe ik normaal niet hoor😂 was nu even panisch haha

één jaar geleden

Omdat ik weer een zwangerschap heb met een kindje met een “te groot buikje” ...
Aah vandaar. Ow ik ga geen discussie aan ik wil die test ook niet doen🤣 valt net randje risicogroep met bmi maar krijg daarvoor extra groeiechos en als daaruit komt dat het moet zien we dan weer. Helemaal prima dat je dan toch dagcurves prikt! Je waarden zien er netjes uit en zoals anderen zeggen het kan wat verschillen per plek. Lekker dagcurve vervolgen vandaag... heb je mooi bewijs dat alles goed is💪💪💪

één jaar geleden

Reactie op Maloe1991

Aah vandaar. Ow ik ga geen discussie aan ik wil die test ook niet doen🤣 va ...
Oh gelukkig haha! Hoe zijn je groeiecho’s tot nu toe? Of heb je nog niet gehad? Ik prik nu uur na ontbijt weer 7,3 en met de prikjes erna 6,0/6,0 en 5,9….. snap er echt niks van 🫣 denk dat ik toch een nieuw apparaatje haal dan is die twijfel maar weg want zo maak ik mezelf gek

één jaar geleden

Die moet ik nog hebben. Met 20 weken echo was er gelukkig nog geen indicatie voor diabetes. Vruchtwater was normaal en kindje normale curve. Dus hopelijk zet dat door. Ik let ook wel wat meer op m'n eten. Vorige zwangerschap was dit ook maar was m'n zoontje juist wat aan de kleinere kant en ook geen indicaties verder. Dus hopelijk blijft het deze keer ook goed 🤞

één jaar geleden

Heb je je handen goed gewassen en gedroogd voor het prikken? Ik testte eens nuchter 9.8, schrok me rot! Toen bedacht ik dat ik mijn handen niet gewassen had, en net brood had staan smeren voor de kleine🤭 Dus handen gewassen, betreffende vinger goed nagedroogd met keukenpapier en geprikt, 4.4. Omdat ik twijfelde nog 2x gedaan, 4.3 en 4.4.

één jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Heb je je handen goed gewassen en gedroogd voor het prikken? Ik testte een ...
Bijzonder hè, hier gaven ze juist het advies om handen niet te wassen maar eerste druppel weg te vegen.

één jaar geleden

Een vingerprik is nou eenmaal wat minder betrouwbaar dan bijv een bloedafna ...
Bij dagcurve voor evt zwangerschapsdiabetes vinden veel professionals 5,3 te hoog. Nuchter moet het daaronder zitten. Ik snap de vraag van ts dus wel

één jaar geleden

Reactie op MeisjeEmmen1986

Bijzonder hè, hier gaven ze juist het advies om handen niet te wassen maar ...
Adviezen verschillen nogal. Mijn moeder heeft diabetes, en die heeft ook het advies gehad handen te wassen, vandaar dat ik het ook trouw doe voor het prikken.

één jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Adviezen verschillen nogal. Mijn moeder heeft diabetes, en die heeft ook he ...
Mijn vader ook, maar die hoeft ook geen handen te wassen. In ziekenhuis na de bevalling werd ik ook gewoon geprikt zonder handen te wassen.

één jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Bij dagcurve voor evt zwangerschapsdiabetes vinden veel professionals 5,3 t ...
Bij mij moest met zwangerschapsdiabetes nuchter het onder 6 zitten en uur na het eten onder 7 van de diabetesverpleegkundige. Wel apart hoe erg het kan verschillen tussen ziekenhuizen.

één jaar geleden

Ik prikte bij mijn 3e zwangerschap nuchter om te checken, met de spullen die ik nog had van de 2e zwangerschap. Schrok me helemaal wild, flink hoge nuchtere suiker.. teststripjes bleken over de datum, suiker was prima 😅😅.check dus vooral even of je testmateriaal nog goed was