40 Reacties

8 maanden geleden

Pff wat een eikel. Sorry hoor. Ik zou echt even een hartig woordje met hem gaan spreken. Je bent beide ouders. Heeft hij daar geen zin in dan zou het voor mij heel duidelijk zijn, dan gaat ie maar lekker (evt tijdelijk) ergens anders slapen tot hij bedacht heeft wat hij wil. Sterkte!

8 maanden geleden

Het wordt tijd dat jij wat minder gaat doen. Plan lekker wat voor jezelf zodat hij tijd met z’n dochter heeft. En stop met tijdens je werkdag dingen over te nemen. Hij voelt zo de noodzaak ook niet als jij het zelfs tijdens je werk overneemt. Wat ik trouwens ook niet erg netjes vindt tegenover je werkgever.

8 maanden geleden

Ik zou hem ook niet meer aantrekkelijk vinden.... wat een 🤡 zeg.. 30 uurtjes werken... thuis vertikken om te helpen..

8 maanden geleden

En stop met woensdag thuiswerken... ga desnoods naar een koffie bar of ga naar kantoor. Maar zo leert hij het nooit.

8 maanden geleden

Valt me op dat hij aangeeft zo opgebrand te zijn na 30 uur werk. Wat doet hij dan met zijn vrije tijd? Hangt hij alleen op de bank? Gaat hij nergens naartoe, doet hij geen sporten of langs bij vrienden? Want als dat zo is dan zou het kunnen dat het bij hem psychisch niet zo lekker gaat. Hoe is het op zijn werk, heeft hij het er naar zijn zin? Wat doen jullie 's avonds, doen jullie wel eens iets samen als je dochter op bed ligt of kost hem dat ook al te veel energie? Ik zou eens een openhartig gesprek voeren hoe hij zelf vindt dat het met hem gaat en hoe hij het nieuwe ouderschap ziet.

8 maanden geleden

Sowieso het gesprek aan gaan, zonder te oordelen maar om aan te geven dat je het soms heel zwaar vind. En dan misschien es op je vrije dag de deur uit (naar de sauna, zoiets) zodat hij echt een dagje alleen is met jullie dochter en hopelijk in ziet hoeveel je doet!

8 maanden geleden

Dank jullie wel voor de reacties dames, hier heb ik erg veel aan.🤍

8 maanden geleden

Laat hem naar boven gaan als het hem stoort. Jouw dochter en jij hebben ook het recht om beneden te blijven en niet weggestuurd te worden. Papadag is een dag om papa te zijn en geen papa's vrije dag. Jij heb ook recht op weekend. Wel de lusten en niet de lasten. Is dat met alles zo? Doet hij nog ergens moeite voor jou zonder een eis/verwachting te vragen aan jou?

8 maanden geleden

Wow🤯 ik volg even. Ney of ik mezelf lees zo. Zit in dezelfde situatie

8 maanden geleden

Dit was bij mij ook, uiteindelijk heb echt even hard aangesproken meerdere keren en nu is het eindelijk dat het beter gaat, dus probeer even met hem goed te gaan praten en wees super duidelijk, hij is wel de papa dus hij moet er ook voor gaan zorgen ook al huilt ze ook al heeft hij de hele week gewerkt hij koos ook voor zijn dochtertje, dan moet hij ook zijn verantwoordelijkheid nemen en voor de zorgen no matter what. Ik laat in de weekend mijn vriend af en toe wel zijn dingen doen hoor, ik werk maar 3 dagen in de week en hij 5 dagen maar dat hij vrij is betekent het niet dat hij maar niets hoef te doen. Mijn weekend bestaat ook nog en ik wil ook wel eens af en toe mijn dingen kunnen doen. Gewoon hard wezen af en toe !

8 maanden geleden

Ik zou dr gauw klaar mee zijn. Volgens mij heeft hij niet helemaal in de gaten dat hij vader is en geen spermadonor. Tijd voor een pittig keukentafelgesprek over wederzijdse verwachtingen. Hebben jullie het voor/tijdens de zwangerschap niet gehad over dit soort dingen? Komt zijn gedrag helemaal uit de lucht vallen?

8 maanden geleden

Ik herken het deels, overdag helpt mijn partner wel met mijn zoontje en hij mag ook gewoon huilen beneden (hij wilt hem vaak ook troosten). Maar ik ben indd ook degene die al 5 maanden niet uitgeslapen heeft omdat hij uit wilt slapen in het weekend🫠 En op de dag dat mijn partner ouderschapsverlof opneemt, ben ik ook vrij en neem ik uiteindelijk 90% van de zorg op mij van ons zoontje en heeft hij een lekkere vrije dag🤦🏻‍♀️ Hier heeft praten praten en praten geholpen, langzaamaan begint hij in te zien dat hij óók ouder is geworden en het best pittig is als ik alles alleen doe🥲

8 maanden geleden

Woensdags thuis werken buien de deur (kan tegenwoordig overal je laptop etc aansluiten desnoods ga je in een McD zitten) dan kan die het ook echt leren ipv makkelijk jou roepen en dat je het toch wek overneemt... plan daarnaast in het weekend ook eens een keer een dag voor jezelf. De hele dag de deur uut. Winkelen. Ergens koffie drinken wat dan ook. Hij moet het leren. hij werkt zelfs maar 30 uur, genoeg vrije tijd om ook eens bij te komen.. klinkt haast eerder dat die zelfs een beetje te lui is en jou alles maar laat doen omdat je van niks doen nog luier wordt. Even streng op je strepen staan want zo worden de verschuivingen alleen maar groter met alle gevokgen van doen. Nu kun je nog actie ondernemen en gooi het op tafel. Zo werkt het niet voor jou hij moet zijn aandeel ook leveren. Laat het hem inzien

8 maanden geleden

Ik ben bang dat je zijn gedrag in stand houd door zoveel van hem over te nemen. Hij komt er nu eenmaal makkelijk mee weg, dus waarom zou hij meer gaan doen? Ik zou inderdaad ook (als een haperende grammofoonplaat) blijven communiceren, momenten buitenshuis plannen (woensdag buitenshuis werken), en het probleem niet alleen gaan oplossen (wij hebben een probleem, wij willen allebei weekend, wij willen allebei weleens uitslapen, hoe lossen WIJ dit op) en niet vragen of hij per gratie iets wil doen.

8 maanden geleden

Je zal gewoon een keer, al is het een dag, op z’n vrije dag de deur dicht moeten trekken en hem moeten laten merken dat het menens is. Zelfs al zou hij 40 uur werken en jij 16 dan nog hoort er steun te zijn. Onvoorwaardelijk. Wederzijds, uiteraard. Mijn vriendin haar kleine is van aug 22 en zei me laatst; let dit jaar op X (vriend), in jaar 1 laat je partner z’n ware aard zien en zal je leren wat je hebt aan hem in mindere tijden. Succes ❤️

8 maanden geleden

Reactie op MeerieVonk

Ik zou dr gauw klaar mee zijn. Volgens mij heeft hij niet helemaal in de ga ...
Ik zou hier ook behoorlijk snel klaar mee zijn. Wat een vent.😒

8 maanden geleden

Hi, we lezen hier natuurlijk alleen jouw kant van het verhaal en hoe jij de situatie ervaart. Ik zou kijken of jullie wat hulp kunnen krijgen in de vorm van therapie, iemand die even onafhankelijk van jullie beide kan helpen met dit. Het kan zijn dat hij opgebrand is door werken + ouderschap, of nog niet echt een band ervaart met jullie dochtertje (mannen ontwikkelen dat vaak wat later pas echt), niet goed weet hoe hij dingen moet doen op zijn manier omdat het van jou bijv. anders moet. Ik noem maar wat mogelijke dingen he, is absoluut geen wijzende vinger, maar er zijn twee kanten en zou in dit geval ook benieuwd zijn naar hoe hij het ziet. Daar ligt denk ik ook de eerste stap. En....ik zou ook werken aan jullie eigen relatie onderling, want kan me helemaal voorstellen dat dat nu niet helemaal top is aangezien je daar ook dingen over schrijft!

8 maanden geleden

Heftig maar er lijkt hier meer aan de hand, want 30 uur werken valt best mee, maar wat voor baan heeft hij? Het kan zijn dat hij vreselijk zwaar werk doet waardoor hij erg moe is, dan nog mag hij niet zo doen, maar dan snap ik de moeheid.

8 maanden geleden

Ik zou je dit boek aanraden. Klinkt alsof je in de (ongewenste) rol van hoofd-gezin bent gerold. Dit boek heeft ons erg geholpen om het gesprek aan te gaan over de verdeling van zorg en huishoudelijke taken. Jullie werken (betaald) ongeveer evenveel, dus onbetaald werk zou ook ongeveer evenveel moeten zijn. Dit is ook een leuke test om gesprek mee te openen; het huishouden, wie doet er meer? https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2019/huishoudbattle/#/

8 maanden geleden

Maak het bespreekbaar, misschien zit er veel meer achter dan dat je zelf denkt. En het is een man, dus waarschijnlijk moet je eerst goed boos worden voordat hij eindelijk verteld wat er echt aan de hand is. Hier heb ik alle zorg op me genomen tot ik ging werken. En daarna is alles netjes verdeeld. De grote meid is inmiddels bijna 3 en nu is het zelfs zo dat hij meer voor haar zorgt dan dat ik dat doe. Niet omdat ik lui ben, maar als papa er is mag mama niks meer. Dus nu lijkt het soms alsof ik die luie vriend ben. En even voor de beeldvorming. Ik werk momenteel 38uur en mijn man meer dan 40uur door eigen onderneming. Hij heeft 1 papa dag doordeweeks en moet weekenden vaak halve dagen of zelfs hele dagen werken. Waardoor de weekenden echt voor mij zijn.