16 Reacties

3 jaar geleden

Snap dat het vreselijk moeilijk is voor hem om te stoppen. Dat is de verslaving die aan het werk is. Jij kan helaas niets doen behalve hem blijven steunen. Hij moet aan de bel trekken voor hulp. De eerste stap is de huisarts ❤️

3 jaar geleden

Heeft hij het wel geprobeerd? Dat haal ik niet uit je verhaal, dus volgens mij heeft hij het nog niet eens geprobeerd. Iemand die niet wíl stoppen, gaat ook niet stoppen. Als je niet wil stoppen met iets, is elke poging al mislukt. En iemand die niet wil stoppen, kan je ook niet helpen om te stoppen. Mijn vriend is een aantal jaar geleden na 15 jaar blowen, zo op de 1 of andere dag gestopt. Dit is hem gelukt, omdat hij er écht klaar mee was en écht wou stoppen.

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Heeft hij het wel geprobeerd? Dat haal ik niet uit je verhaal, dus volgens ...
En iets proberen is iets anders dan 'het willen'. Als hij het nog nooit echt heeft geprobeerd, wil hij na mijn inziens gewoon niet echt stoppen... Maar misschien moeten jullie eens een afspraak maken bij de huisarts. Er zijn genoeg mogelijkheden wat betreft hulp voor hem.

3 jaar geleden

Het klinkt inderdaad niet heel overtuigd dat hij het heeft geprobeerd. Tief al je voorraad de deur uit en accepteer de afkick verschijnselen. Ik heb een vriend gehad die aan de hasj zat en zwaardere middelen en pas toen HIJ er echt klaar mee was stopte hij. Wat ik ook zei, wat voor problemen hij ook kreeg, telkens was het: “ja ik probeer toch te stoppen?” Maar dat meende hij achteraf niet voor de volle 100%.

3 jaar geleden

Dit is enorm verslavend en moeilijk om mee te stoppen vanuit je zelf. De huisarts is inderdaad de beste eerste stap.

3 jaar geleden

Het lijkt erop dat hij het niet écht wil. Ik zou zelf veel strenger zijn naar hem toe aangezien je nu een kind hebt samen maar dat terzijde. Huisarts inderdaad, want hij kan het niet zelf.

3 jaar geleden

Wat vervelend voor je dat hij deze gewoonte niet kan stoppen. Vooral nu jullie een baby hebben. Ik zou hem na die blow niet alleen durven laten met de baby. Omdat hij niet meer nuchter is. Maar een verslaving is hardnekkig. Hopelijk wil hij hulp zoeken.

3 jaar geleden

Wat moelijk voor je. Leven met iemand die verslaafd is, is heel zwaar. Het trekt je emotioneel leeg: de beloftes, het liegen, elke keer weer die teleurstelling. Hoe verdrietig het ook is: als hij niet echt wil stoppen, dan gebeurt het niet. Als hij het wel wil, is het heel moelijk om dit in z'n eentje voor elkaar te krijgen. Professionele hulp is dan een goed idee, maar misschien nog een stap te ver. Lotgenotencontact kan dan wel heel erg waardevol zijn. Zoiets als de AA maar dan niet voor alcohol. Op deze site staan een aantal tips: https://www.vnn.nl/ik-wil-hulp/zelfhulp Ik denk daar je vnn ook kunt bellen om te vragen naar de mogelijkheden in jullie regio. Veel sterkte!

3 jaar geleden

Is het 1 joint voor het slapen gaan? En verder niet? Wat maakt het verschil tussen 1 joint of mensen die 1 biertje drinken? Dat wordt wel gezien als normaal, of dan laat je je baby wel bij hem, want het is maar 1 biertje? Ik denk dat als het 1 joint voor het slapen gaan is, dat niet een grote issue moet zijn. Maar goed dat ben ik 😅 een verslaving is natuurlijk nooit goed en daar kun je hulp bij krijgen. Maar zo lang hij niet de hele dag zit te blowen en gewoon naar werk gaat en goed voor jou en je dochter zorgt... tja

3 jaar geleden

Reactie op Manouk1995

Is het 1 joint voor het slapen gaan? En verder niet? Wat maakt het verschil ...
Voornamelijk het feit dat hij iets nodig heeft om in slaap te komen. Bier heeft alleen ‘effect’ op hem terwijl met blowen dit ook effect heeft op haar en - misschien - de kleine. Het stinkt ook als de tyfus, vind ik. 😂

3 jaar geleden

Reactie op Manouk1995

Is het 1 joint voor het slapen gaan? En verder niet? Wat maakt het verschil ...
Ik denk dat het niet zit in de hoeveelheid, maar of het gedrag problematisch is / er sprake is van een obsessie / stoppen niet mogelijk is. In dit geval lijkt me er wel degelijk sprake van een afhankelijkheid omdat hij anders niet kan slapen. Maar ik ken de situatie natuurlijk alleen maar van dit kleine stukje tekst.

3 jaar geleden

Voornamelijk het feit dat hij iets nodig heeft om in slaap te komen. Bier h ...
Ja ben ik met je eens hoor. Alleen mensen doen altijd zo panisch over blowen terwijl alcohol net zo slecht is en daar hoor je nooit commentaar op. Ik vind de geur ook vreselijk idd, maar kan me goed voorstellen dat als iemand een jointje nodig heeft voor het slapen, dit vooral mentaal is, om even gedachten te verzetten / geen gedachten te hoeven hebben zodat hij kan slapen. Maar goed dat vul ik ook maar zelf in. Daarbij zei ik ook al, een verslaving is natuurlijk nooit goed.

3 jaar geleden

Ik wil ze de kost niet geven van mensen die iedere dag blowen. Zelf blow ik niet, nooit gedaan trouwens, maar ik geef mijn kindje liever aan iemand die geblowd heeft dan aan iemand die gedronken heeft. Mits ie de handen heeft gewassen. Het klinkt alsof hij niet echt wil stoppen, maar dat zegt om jou tevreden te maken. Misschien zou je beter eerst met hem het gesprek aan kunnen gaan of samen met een vriend van hem om te ontdekken wat hij zelf wil. Alvorens je professionele hulp gaat zoeken, zal hij er eerst wel zelf achter moeten staan. Geef hem de regie en probeer dat niet zelf van hem over te nemen, want dan irriteer jij je er alleen maar aan...

3 jaar geleden

Reactie op Manouk1995

Ja ben ik met je eens hoor. Alleen mensen doen altijd zo panisch over blowe ...
Nee snap ik, vind überhaupt alcohol drugs etc not done, maar dat is persoonlijk. Ben heel blij dat er in ons huis niet gerookt/geblowt/gedronken word. Scheelt een hoop gedoe!

3 jaar geleden

Mijn vriend heeft ook altijd veel geblowd tijdens mn zwangerschap en daarvoor ook en hij gaf ook altijd aan te willen stoppen, helemaal toen ik zwanger was en hij probeerde het dan wel is, maar ging uiteindelijk toch weer blowen (soms zelfs stiekem omdat hij zich schaamde ervoor) en het hield nooit op eigenlijk. Ik probeerde hem altijd te helpen, totdat ik eigenlijk zag dat het zinloos was.. iemand moet het echt helemaal zelf willen en er zelf achterstaan en er echt klaar mee zijn ben ik achter genomen, dan lukt het meestal wel. Toen ik eenmaal bevallen was, is hij echt heel erg geminderd.. van elke avond blowen, naar misschien 1x in de maand in een weekend een keer. En niet omdat ik dit wil, maar omdat hij dit echt 100% zelf wilt. Dus ik denk dat je weinig kunt doen totdat hij het ook echt zelf wilt en echt klaar met het blowen is.. en als hij het echt echt zelf wilt, maar het lukt hem niet kan hij misschien naar de huisarts gaan voor hulp?! En Misschien kun je je ook afvragen van heb jij er echt last van als hij blowt? Word hij bijvoorbeeld door het blowen ‘snachts of sochtends niet wakker voor de kleine, omdat hij te diep slaapt? Of word zijn gedrag storend als hij blowt? Ik noem maar wat puntjes op.. als dat niet allemaal het geval is, kun je je ook afvragen of het wel zo erg is dat hij dit doet.. natuurlijk is een verslaving nooit goed, maar ik kan het me wel voorstellen.. heb zelf ook vroeger wel is een periode gehad dat ik vaak een jointje rookte voor het slapen..