31 Reacties

één jaar geleden

Ik heb 3 weken geleden corona gehad, was toen 15 weken. Ben 2 dagen echt goed ziek geweest.daarna knapte ik snel op. De baby doet het overigens nog steeds goed😊

één jaar geleden

Net hersteld van corona, met 36 weken zwangerschap. Ben 4 dagen verkouden geweest en eerste twee dagen echt ziekjes. Baby beweegt er flink op los...

één jaar geleden

Eng allemaal

één jaar geleden

Ik ben 9+5 weken zwanger en afgelopen week ook Corona gehad. Een week lang goed ziek geweest. Over 1,5 week weer een echo, spannend maar ik vertrouw erop dat het goed gaat! Ik had mijn vriend overigens besmet. Gezellige ziekenboeg hier 😂

één jaar geleden

Ik heb met 16 weken corona gehad in november. Waarschijnlijk de delta variant en ik ben er goed ziek van geweest. Met name benauwd. Inmiddels 32 weken zwanger en ben nu extra voorzichtig voor de laatste weken. Vooral de verhalen mbt risico placenta vind ik eng.

één jaar geleden

Ik heb het gehad in week 39, 1 dag niet lekker geweest en verder helemaal geen klachten gehad.. Het verschilt natuurlijk heel erg per persoon, probeer wat extra vitamines in te nemen en mocht je klachten krijgen hier werd het een stuk beter na 2 paracetamol en een goeie nachtrust. Succes en hopelijk blijf je negatief 😊

één jaar geleden

Bedankt voor de berichtjes stelt me beetje gerust hou mezelf goed in de gaten en probeer zoveel mogelijk uit de buurt te blijven

één jaar geleden

Gewoon normaal blijven leven in huis. Je zegt zelf al dat de kans groot is dat je het ook krijgt. Ikzelf had 4 weken geleden corona. En mijn vriend niet. En we hebben gewoon normaal geleefd zoals altijd. Rustig aan doen en als je het krijgt uitzieken. Meer kan je er niet aan doen.

één jaar geleden

Dochter, man en ikzelf alledrie corona gehad twee weken geleden. Toen 38.2 zwanger. We zijn er alledrie een paar dagen flink beroerd van geweest. Koortsig en grieperig. Maar op zich was het vrij snel over, na 2,5 dag ongeveer. De koorts was met paracetamol binnen de perken te houden. Enige wat ik wel merk is dat bij mij de verkoudheid en het hoesten lang blijven hangen. Dat zal misschien toch met mindere weerstand door zwangerschap te maken hebben.

één jaar geleden

Reactie op August

Eng allemaal
Valt allemaal wel mee. Vond het vooral spannend dat ik niet wilde dat de kleine met 37 weken zou komen. Dan moest de verloskundige een marsmannetjes pak aan. Nu hoef ik in ieder geval niet bang te zijn dat ik corona heb op t kraambed. Dus ben eigenlijk wel opgelucht.

één jaar geleden

Reactie op August

Eng allemaal
De omikron variant is momenteel dominant. En ja, het was een paar dagen beroerd, maar meer ook niet. Dus het enge viel echt wel mee. Deze variant is wel dusdanig besmettelijk dat het niet eens zozeer de vraag is óf je het krijgt, maar meer wannéér je het krijgt. Hier binnen 2 weken tijd de halve familie aan beide kanten besmet. Mijn ouders, wijzelf, zusje zwager en kids, schoonouders en schoonzusje. Heeft iedereen het maar gehad, en hoeven we minder erover te stressen als de baby straks is geboren.

één jaar geleden

Ik ben 18 weken zwanger en ook positief getest op Corona met geen klachten.. Lichtelijk wat hoofdpijn, maar dat is het gelukkig .. Wel gevaccineerd en booster gehad; geen idee of het daardoor ook wat minder klachten geeft..

één jaar geleden

Ik heb het 2 weken geleden gehad, was toen 15wk. Nog steeds een beetje neusverkoudheid nu, maar verder viel het erg mee. Mijn vriend was als 1e positief, wij hebben geen afstand gehouden omdat ik het wel 'graag' wilde krijgen nu. 1 dag grieperig, en daarna behoorlijk verkouden. Maar hoor wel veel verschillende verhalen om me heen, dus kan bij iedereen anders uitpakken.

één jaar geleden

Paar weken geleden heeft mijn man het gehad (omikron maar toen was er nog niet veel over bekend). We zijn allebei in andere kamer gaan leven, hij woonkamer ik slaapkamer. Omstebeurt in keuken en badkamer. Daardoor heb ik het toen niet gekregen dus het is mogelijk. Helaas heb ik het 10 dagen geleden van een vriendin gekregen. Omikron dus een veel lichtere ziekte gelukkig, had nauwelijks klachten. Het verschilt van persoon tot persoon. Wat bij mij erg heeft geholpen is dat ik ben gevaccineerd en geboost. Als je dat nog niet hebt kun je die nu nog snel halen. Is veiliger dan corona wat toch erg verschilt van persoon tot persoon. De vriendin van wie ik het kreeg was wel erg ziek namelijk ook al was het omikron

één jaar geleden

Omikron is gelukkig niet ernstig voor de placenta!! In tegenstelling tot delta

één jaar geleden

Mijn man en ik hebben het nu ook, bijna klachtenvrij. Helaas had ik wel ergere klachten dan mijn man. Verschilt per persoon, maar je baby zit veilig. Ik heb heel veel gehad aan 1000 mg paracetamol zetpillen, omdat ik daarnaast nog overgeef van de misselijkheid. Het is even vervelend, maar je knapt snel weer op.

één jaar geleden

Ik ben 36 weken zwanger nu en Ik heb drie weken terug Corona gehad….afgezien van dat ik 1 dag goed beroerd ben geweest waren de overige dagen grieperig of verkoudheid. Niks engs of ernstigs. Mijn vriend en mijn dochter zijn allebei in de buurt gebleven en allebei hebben ze het niet gekregen. Ik heb mij trouwens ook totaal geen zorgen gemaakt.

één jaar geleden

Ik was 15 weken zwanger toen ik corona had tijdens de zwangerschap, de baby werd te klein geschat en ben toen medisch geworden en dit hebben ze gelinkt aan corona zou bij 40 weken 2600 gram geboren worden maar ze kwam met 39 weken en woog 3300 gram dus had er dan niks mee te maken. En had het zelf ook niet heftig ervaren. Beste gewoon even thuis blijven, kans is inderdaad groot dat je dan nog positief test.

één jaar geleden

Ik heb ook corona gehad tijdens mijn zwangerschap. Ik was toen 27 weken zwanger. Gelukkig niet echt heel veel klachten gehad en was ook na een paar dagen weer aan de betere hand.

één jaar geleden

Mijn vriend testte vorig weekend positief, meteen goed afstand gehouden en slapen op andere kamer. Tot nu toe heb ik geen klachten en negatieve zelftest vanochtend. GELUKKKIG! Inmiddels ruim 14 weken zwanger en heb long covid, ik wil het echt niet nog een keer krijgen.. (ook al weet ik dat de kans erin zit, ik ben wel extra voorzichtig geworden). De klachten bij omikron verschillen erg per persoon naar mijn idee. M'n vriend is behoorlijk ziek geweest namelijk (alle vaccinaties gehad). Kortom, afstand houden heeft tot nu toe wel gewerkt hier :)