42 Reacties

2 dagen geleden

Wat vervelend! Gaat het uitsluitend om de woningmarkt voor hem? Dan lijkt mij de oplossing om met elkaar in gesprek te gaan en te laten zien dat jullie minder kunnen krijgen waar jullie nu wonen maar daar wel andere dingen tegenover staan (opvang, social, allebei leuk werk etc). Is dat een optie? Overigens zou ik wel gesprek goed aangaan om te achterhalen wat het nu voor hem is waarom hij wilt verhuizen!

2 dagen geleden

Reactie op Tafellamp

Wat vervelend! Gaat het uitsluitend om de woningmarkt voor hem? Dan lijkt m ...
Ik denk ook omdat hij nu geen baan heeft. Ook huren we nu waardoor het voelt als weggegooid geld. Er staan wel andere leuke dingen tegenover: opvang van ons zoontje is leuk, vrienden in de buurt, alles goed bereikbaar. Hij wil iets opbouwen van onszelf en schat onze kansen slecht in in deze regio.

2 dagen geleden

Woont hij dan ook 2 uur bij zijn familie vandaan? Wonen julie nu op de plek waar jij bent opgegroeid en kan hij misschien moeilijk zijn draai vinden? Of zijn jullie op zoek naar een grotere woning en lukt het niet dus zoekt hij goedkopere plekken? Veel vragen, maar zou niet zo sterk nee zeggen (wil niet zeggen dat je ja moet zeggen) en eens goed de situatie van ver bekijken en zijn kant proberen te zien.

2 dagen geleden

Reactie op togetherisbetter

Ik denk ook omdat hij nu geen baan heeft. Ook huren we nu waardoor het voel ...
Welke regio wonen jullie nu? Je kan ook kijken of je wat buiten je huidige woonplaats kan vinden? Of misschien nog even wachten en dan pas kopen (als je salaris stijgt of je vriend een nieuwe baan heeft met een goed salaris zodat jullie meer kunnen lenen)

2 dagen geleden

Reactie op Ikigai

Woont hij dan ook 2 uur bij zijn familie vandaan? Wonen julie nu op de plek ...
Ja, hij woont 2 uur bij zijn familie vandaan. Nee, we wonen niet in mijn geboorteplaats maar we wonen daar wel een half uur vandaan ongeveer. Dat klopt ook, hij zoekt goedkopere plekken om te wonen. We wonen regio Amsterdam nu.

2 dagen geleden

Reactie op togetherisbetter

Ja, hij woont 2 uur bij zijn familie vandaan. Nee, we wonen niet in mijn ge ...
Ik ken Nederland niet, is er ook een goedkopere plek een beetje tussen jullie familie in?

2 dagen geleden

Reactie op Ikigai

Ik ken Nederland niet, is er ook een goedkopere plek een beetje tussen jull ...
Ja, die is er wel maar iets in mij wil hier gewoon niet weg.. Ik zou heel ongelukkig worden ergens halverwege.

2 dagen geleden

Reactie op togetherisbetter

Ja, die is er wel maar iets in mij wil hier gewoon niet weg.. Ik zou heel o ...
Maar hij woont ook zo ver van z’n familie? Ik ben van mening dat als je samen een gezin start je wel samen iets moet kunnen opbouwen en daar hoort bij dat je soms iets zal moeten “opofferen”. Je hebt de kans om iets te kopen ergens anders, wat eigenlijk ook niet heel ver is, waarom dan inderdaad huren en je geld weggooien? Gewoon omdat jij niet verder van je familie wilt wonen terwijl hij wel verder van zijn familie woont omdat jij niet weg wilt van waar je nu woont? Ik vind het eerlijk gezegd een beetje oneerlijk overkomen tenzij ik iets mis Ik zeg zeker niet dat je zomaar ja moet zeggen, maar je kan wel een middenweg zoeken…

2 dagen geleden

Reactie op togetherisbetter

Ja, die is er wel maar iets in mij wil hier gewoon niet weg.. Ik zou heel o ...
Ik snap jou punt hoor! Maar denk dat je samen hier een weg in moet vinden en dat zal misschien ook betekenen dat jullie beide wat water bij de wijn moeten doen.

2 dagen geleden

Reactie op ladyladylady

Maar hij woont ook zo ver van z’n familie? Ik ben van mening dat als je sam ...
Ohja en jullie zoon is 15 maand, die zal heel snel wel nog aan iets wennen! Mijn zus is met haar kind van 2,5 nog naar Spanje verhuisd voor het werk van haar man terwijl ze beiden de taal niet spreken en het kind heel veel vriendjes had, haar dochter is dol gelukkkig

2 dagen geleden

Reactie op ladyladylady

Maar hij woont ook zo ver van z’n familie? Ik ben van mening dat als je sam ...
Als ik haar openingsbericht lees, woonde ze allebei al is deze woonplaats voordat ze elkaar leerde kennen. Voordat hij een relatie met TS kreeg, heeft die er zelf al voor gekozen in 2 uur bij zijn familie vandaan te wonen. Nu hij van gedachten is veranderd kan hij niet zomaar van TS verwachten dat ze mee verhuist. Terwijl ze in het begin al aangaf nooit die kant op te willen. Mijn ex en ik leerde elkaar ook kennen in mijn woonplaats, hij was er net naartoe verhuist. Ruim een uur van zijn familie, ik heb toen wel aangegeven dat ik nooit die kan op zal verhuizen mocht die ooit terug willen.

2 dagen geleden

Reactie op LittleStar16

Als ik haar openingsbericht lees, woonde ze allebei al is deze woonplaats v ...
Klopt maar dat betekend niet dat je niet allebei een beetje water bij de wijn kunt doen. Je kunt ook samen kiezen voor een gulle middenweg

2 dagen geleden

Reactie op LittleStar16

Als ik haar openingsbericht lees, woonde ze allebei al is deze woonplaats v ...
Ja klopt hoor, maar als je een relatie begint en samen aan een toekomst begint te bouwen, betekent dat toch niet dat je geen andere opties kan gaan verkennen en bespreken gewoon omdat je niet verder van je familie wilt? Mijn persoonlijke en waarschijnlijk heel onpopulaire mening is dat wanneer je een gezin start, je partner en kind voor je familie komen aangezien je met hun een toekomst bouwt en niet met je ouders..

2 dagen geleden

Misschien kun je zeggen een uur rijden voor jou familie en een uur voor mijn familie dat je een middenweg zoekt?

2 dagen geleden

Reactie op mivd

Misschien kun je zeggen een uur rijden voor jou familie en een uur voor mij ...
Ik zou persoonlijk net niet in het midden gaan wonen, want dan heb je niemand die in geval van nood snel bij jullie kan zijn (bv. ziek kind afhalen van school wanneer jullie aan het werk zijn en niet meteen verlof kunnen nemen )

2 dagen geleden

Lastige situatie! Ik kan me goed voorstellen dat je niet zo ver van je familie af wil wonen. Ik denk dat het belangrijkste is om samen hierover te blijven praten en kijken waar compromissen gemaakt kunnen worden. Ik ga ook zeker niet wonen waar de familie van mijn man woont (wil hij zelf ook niet per se, dat scheelt). We wonen nu op 2u rijden van zijn familie en 1,5u van die van mij. Het idee is wel dat we uiteindelijk naar mijn familie verhuizen, omdat ik die wens toch wel heb en het mis om hen niet in de buurt te hebben (en als er straks een kind is, is familie in de buurt ook wel fijn). Het maakt het lastig als je allebei iets anders wil en dat zo uit elkaar ligt. Ik denk dat wij dan ook niet het goede advies kunnen geven, omdat dit echt iets is waar jullie samen uit moeten komen. Als jij ongelukkig bent als je 2 u van jouw familie af woont, maar hij ook andersom, dan is het wellicht goed om te kijken waar je in het midden kan zitten. Al zitten daar ook nadelen aan, want dan heb je geen van beiden families in de buurt. Even een hele gedachtestroom, maar de conclusie is; communiceer erover, luister naar elkaar en kijk hoe je er samen uit kan komen. Veel succes!

2 dagen geleden

Als je zo stellig bent in het niet weg willen en hij zou wel willen. Ben je dan niet bang dat hij gewoon gaat? Ik zou dan ook samen kijken naar wat er wel mogelijk is. Stel nou dat je een uur moet rijden naar jouw familie dan is dat ook nog niet het eind van de wereld. Lijkt mij nog altijd beter dan co ouderschap

2 dagen geleden

Reactie op AnnieD

Ik zou persoonlijk net niet in het midden gaan wonen, want dan heb je niema ...
Je kunt toch contacten opbouwen? Weer investeren in contacten?

2 dagen geleden

Reactie op mivd

Je kunt toch contacten opbouwen? Weer investeren in contacten?
Dat kan zeker, maar is toch anders dan familie. Wij hebben waar wij wonen genoeg netwerk, maar zou ik toch minder makkelijk vragen om op te passen als kind bijv ziek is dan mijn ouders of andere familie. Dus zeker niet onmogelijk, maar ook in mijn hoofd wel anders dan wanneer je bij familie woont:)

2 dagen geleden

Reactie op ladyladylady

Ja klopt hoor, maar als je een relatie begint en samen aan een toekomst beg ...
Mijn gezin gaat voor, maar als mijn partner altijd hier in de omgeving woonde "ineens" zomaar verder weg (2 uur verderop) wilt wonen, dan ga ik dus echt niet mee. Ik woon zelf niet in dezelfde woonplaats als mijn familie, maar als ik deze stad verlaat zal het niet veel verder zijn. Toch denk ik niet dat ik (op korte termijn) mijn woonplaats zal verlaten, dochter is 8,5 jaar en groeit hier op.