45 Reacties

2 maanden geleden

Ik zou het weer doen als de vorige keer en het bezoekje wat kort houden. Ik vind een appje veel te afstandelijk, zeker gezien de vorige keer wel live was.

2 maanden geleden

Eerlijk? Je kunt dit niet doen zonder haar in een vervelende positie te plaatsen. Dit wordt gewoon heel verdrietig voor haar, daar kun je weinig aan doen en het is niet jouw schuld.

2 maanden geleden

Reactie op citrus1987

Ik zou het weer doen als de vorige keer en het bezoekje wat kort houden. Ik ...
Ik zou het inderdaad weer zo doen. Hoe verdrietig het ook is voor haar, je denkt heel erg mee dus dat is al heel lief

2 maanden geleden

Gefeliciteerd trouwens met je zwangerschap

2 maanden geleden

Ik zou het niet via app doen want dat kan ook weer verkeerd en afstandelijk overkomen. Ik zou het haar echt persoonlijk vertellen en haar de ruimte geven voor wat voor reactie en gevoel ze dan ook heeft op dat moment. Misschien kan je het zelf ook benoemen? Dat je het lastig vind etc. Succes en gefeliciteerd natuurlijk 🍀

2 maanden geleden

Je kan haar ook de ruimte geven door te zeggen dat welk ‘lelijk’ gevoel het ook bij haar naar boven brengt… het volkomen logisch en normaal is. Benoemen dat het ook niet eerlijk is. Dit gaat hoe dan ook pijn doen. Maar over de app vind ik persoonlijk echt onfatsoenlijk als jullie echte vriendinnen zijn.

2 maanden geleden

Één van de moeilijkste dingen die ik heb moeten doen. Mijn vriendin die ook al jaren aan het proberen was en in een traject zit, vertellen dat het bij mij wél gelukt was (nadat zij miskramen had gehad, ze was eigenlijk 2 maanden verder dan ik). Ik ben naar haar toe gegaan. Dit was wel de eerste keer en zij hebben het traject niet gestopt. Maar man, wat was dát k*t. Heb zo moeten huilen, voor hén. Achteraf vond ze het heel fijn dat ik het persoonlijk had verteld. Ik zou het als ik jou was, zeker als het je beste vriendin is, 100% weer persoonlijk doen... je doet het inderdaad nooit goed, want het zal hoe dan ook pijnlijk zijn. Succes.

2 maanden geleden

Ik zou het persoonlijke vertellen. Een vriendin was zwanger vlak nadat wij een miskraam kregen (voordat we zelf kinderen mochten krijgen). Ze heeft het persoonlijk verteld. Voor mij een heel moeilijk moment en was echt verdrietig, maar ook blij voor haar. Voor haar was het ook een moeilijk moment vertelde ze later. Ze vond het voor mij verdrietig. Maar ben haar nogsteeds dankbaar dat ze het zo gedaan heeft!

2 maanden geleden

Ik heb er zelf lang over gedaan om zwanger te worden. Incl. alle tijd vooraf aangezien ik alleen was en ben en dus niet zomaar besloot BAM te worden. Toen ik lag te herstellen van een buikoperatie wegens endometriose zat een vriendin bij me op bed en vertelde dat zij zwanger was. Weliswaar is mijn verhaal niet vergelijkbaar met die van jouw vriendin want ik had het nog niet opgegeven, wat mij vooral bijstaat is dat iedereen al wist dat ze zwanger was, maar doordat ze mij niks durfde te vertellen heeft ze vreselijk lang gewacht tot ze het echt niet meer kon verbergen. Ik vond dat juist heel moeilijk. Had veel liever dat ze het gewoon had verteld op het moment dat ze het anderen had verteld. Tuurlijk is het even helemaal K#T, maar dat mag er toch zijn? Dus, net als de vorige keer naar haar toe, niet tè lang wachten. Het is voor jouw moeilijk en voor haar heel verdrietig. Maar zo lang je ruimte laat voor haar emoties komt het wel goed. Gefeliciteerd met je zwangerschap en succes 🍀

2 maanden geleden

Heb je haar wel eens gevraagd hoe ze dit nieuws van jou het liefste zou willen horen?

2 maanden geleden

Hoe je het ook doet, ik zou er geen nadruk op leggen dat het een onverwachte/per ongeluk zwangerschap is. Dat het jou zo makkelijk is afgegaan is denk ik ook heel pijnlijk voor haar.

2 maanden geleden

Een middenweg is misschien telefonisch? Dat is wel persoonlijker, waarin je ruimte laat voor haar reactie en om haar te steunen. Maar als ze het moeilijk vind en het echt zelf moet laten bezinken, dan is een telefoongesprek wel sneller opgehangen, dan dat bezoek uit je huis is. Ik heb mijn zus moeten vertellen dat ik zwanger (was geweest, miskraam) terwijl zij 2 jaar bezig was. Ze woont niet om de hoek, dus ik heb het telefonisch gedaan

2 maanden geleden

Het klinkt alsof je de vorige keer al heel goed hebt nagedacht en haar de ruimte hebt gegeven. Ik zou het eigenlijk op dezelfde manier vertellen als de vorige keer (misschien niet helemaal de nadruk op onverwachtse zwangerschap). Maar vertellen dat je weer zwanger bent en dat je begrijpt dat dat voor haar en haar partner misschien andere gevoelens omhoog kan brengen. Ik zou haar de ruimte geven en wat later nogmaals vragen hoe het met haar gaat mbt dit onderwerp. Je geeft haar dan echt de ruimte om te verwerken maar ook om te reageren. Enne Gefeliciteerd trouwens met je zwangerschap!

2 maanden geleden

Reactie op Iris9

Het klinkt alsof je de vorige keer al heel goed hebt nagedacht en haar de r ...
Precies dit. De blijdschap voor jullie en haar eigen verdriet kunnen naast elkaar bestaan. In haar eigen huiselijke setting lijkt me een mooie plek.

2 maanden geleden

Reactie op Iris9

Het klinkt alsof je de vorige keer al heel goed hebt nagedacht en haar de r ...
Ik sluit me hier helemaal bij aan. Het is persoonlijk en privé. Het is fijn voor haar dat je snapt dat zij niet alleen maar blij zal zijn voor jou,maar dat het ook een confrontatie is met haar eigen pijn. Meer kun je niet doen! Hopelijk heeft zij dan ook nu weer ruimte om naast haar pijn ook blij te zijn voor jou. En gefeliciteerd!!

2 maanden geleden

Een appje is onpersoonlijk. Dus als zij het de vorige keer waardeerde dat je langs kwam, zeker weer doen. Echt heel lief dat je er zo rekening mee houdt, je kan het dus ook niet echt fout doen.
Ik heb zelf ook in de situatie gezeten en er 33 maanden over gedaan om na onze miskraam zwanger te raken door middel van allerlei trajecten (iui/ivf) Degene die mij telefonisch even leuk vertelde dat ze zwanger waren vond ik echt een no go.. Degene die mij het persoonlijk vertelde had ik flinke waardering voor 🙏🏼 Maar nu spreek ik uit eigen ervaring . Mijn advies, vertel het gewoon face tot face.
Ps: Als zij een echte vriendin is, gunt ze jou dit geluk, ondanks het haar zelf niet lukt . Degene die mij het face to face vertelde gunde ik het ook, de rest die het maar via de telefoon deed kon mij part kapot vallen 🤣

2 maanden geleden

Geen appje, ik zou het face to face vertellen, maar zeker niet dat het onverwacht is

2 maanden geleden

Face to face en vooral niet te lang wachten zou ik aanraden. Weer ruimte geven voor al haar gevoelens en vragen waar haar behoefte ligt op dat moment (dat je haar even alleen laat bijv?)