144 Reacties

2 jaar geleden

Absoluut, je hebt in élke medische situatie het laatste woord over je eigen lichaam zolang je wilsbekwaam bent.

2 jaar geleden

Ja. Altijd. Ieder mens heeft het recht beslissingen over diens eigen lichaam te nemen, dus een vrouw ook. Vrouwen zijn mensen, geen incubators.

2 jaar geleden

Reactie op Bloomertje

Absoluut, je hebt in élke medische situatie het laatste woord over je eigen ...
Helemaal eens!

2 jaar geleden

Oh dit vind ik zo lastig.. t is wel de lichaam van de vrouw en die moet alles door, maar toch.. je zal de man maar zijn, denk dat je veel verdriet kan hebben als je het kindje wenst te houden en dan toch verliest. En ergens is het krom dat er altijd wordt geroepen dat de man z'n verantwoordelijkheid moet dragen, want 'je bent er beide bij', maar hierin dan weer niets te zeggen heeft.

2 jaar geleden

Mijn mening is dat de keuze wat met je lichaam gebeurd altijd bij jezelf moet liggen. Niemand moet je kunnen dwingen om zwanger te blijven als je niet wil of om een kindje op te geven als je dat niet wil. Maar mijn mening is wel dat mannen ook de keuze moeten krijgen om wel of geen papa te worden. Ze hebben niet altijd de keuze of ze een kindje krijgen, dat ligt soms echt bij de vrouw, maar moeten wel keuze houden over hun eigen rol. Je kunt een vrouw niet dwingen een kindje te houden of af te staan, maar je kunt een man ook niet dwingen om een liefdevolle, leuke papa te worden als hij geen kind wil. Mijn mening is dat iedereen mag kiezen voor zichzelf en niet voor de ander. Ik weet niet of het wettelijk ook helemaal zo werkt (met alimentatie enzo).

VRIEND

2 jaar geleden

Deze vind ik lastig. In eerste instantie vind ik dat de vrouw die zwanger is een laatste keus heeft. Maar ik ken ook een situatie waar de vrouw in een aflopende slechte relatie zonder medeweten van de man spiraaltje heeft verwijderd en zwanger is geraakt. In zo'n geval vind ik het echt lastig. Een man zou ook keuze moeten hebben om wel of geen vader te wollen worden. Bij een one night stand ofzo dan heb je eigen verantwoordelijkheid ook als man om een condoom te gebruiken want je weet maar nooit of de ander anticonceptie gebruikt (nog los van kans op soa's). Maar in één relatie waarin je elkaar vertrouwd en dit vertrouwen wordt geschonden vind ik het echt een lastige situatie.

2 jaar geleden

Is erg lastige stelling inderdaad, de man heeft net zoveel rechten, echter moet de vrouw het ook nog eens 9 maanden dragen en daar wringt vooral de schoen denk ik.. En de keus wat er met je lichaam gebeurt ligt toch wel altijd bij de persoon zelf denk ik, dus al zou de man het kind willen houden, staat die toch met zijn rug tegen de muur, want hij kan niet eisen dat de vrouw het 9 maanden lang voor hem gaat dragen met alle dingen eromheen en erna die ten koste komen voor de vrouw in kwestie. Dus is het eerlijk? Niet volledig, want beide hebben schuld aan de zwangerschap, helaas heeft de vrouw alleen toch wel overheersende rechten omdat het uiteindelijk haar lichaam is.. Het is eerlijk, maar tegelijkertijd ook heel oneerlijk .. ik denk dat er uiteindelijk gewoon geen goed antwoord is in beide situaties waarbij 1 van de 2 het kindje niet of juist wel wilt houden.

2 jaar geleden

Wettelijk gezien, heb je als vrouw eigen keus. Daar sta ik ook helemaal achter. Je hebt alleen (vind ik) niet het recht om iemand anders te verplichten een papa te zijn. Anders zou je een willekeurige vent op kunnen pikken in de kroeg, en als je dan zwanger raakt, hem verplichten om een vaderrol te nemen. Da's natuurlijk niet lief... In een relatie vind ik wel dat je het er samen over eens moet kunnen worden. Daar krijg je (in Nederland) gelukkig ook wel even de tijd voor.

2 jaar geleden

Ik ken een stel die per ongeluk zwanger waren geworden, door de pil heen. Hij wilde absoluut geen kind en wilde eigenlijk dat zij het kind weg zou laten halen. Zij wilde het kind graag houden en heeft dat ook gedaan. Hij is in beeld, maar geen "fulltime" vader. Ik vind het een hele lastige kwestie want natuurlijk hebben mannen ook een belang hierin en recht van spreken. Maar het is de vrouw die het kind 9 maanden lang in haar lichaam draagt. Dus het is aan haar. En er zijn maar 2 opties, er vallen geen compromissen te maken.

2 jaar geleden

Ja bent er samen bij als je een kindje verwekt (uitzondering op gaatjes in condoom of geen anticonceptie) dus dan vind ik dat de vrouw over haar eigen lijf mag beslissen. Is het opgezet kies ik voor de man🤭

2 jaar geleden

Ja ik vind dat wel een beetje gek, maar het is niet anders. Zo is de natuur nou eenmaal.

2 jaar geleden

Reactie op Olifantje-24

Ja bent er samen bij als je een kindje verwekt (uitzondering op gaatjes in ...
Wat bedoel je hiermee? Als de man het wel wil dan heeft hij toch geen “fout” gemaakt? Ik snap de…dus dan mag een vrouw zelf beslissen niet als argument op dat je er samen bij bent 😅

2 jaar geleden

Ik vind het trouwens ook raar als de abortusdiscussie wordt gereduceerd tot het recht van een vrouw om over “haar eigen lichaam” te beschikken. Je beschikt met abortus namelijk óók over het lichaam van een ander. Een zwangerschap/foetus is niet alleen een lichaamsfunctie van een vrouw. Niet dat dat mijn mening verandert, ik ben voor abortus en vind ook niet dat je een vrouw kunt verplichten om een zwangerschap uit te zitten. Maar toch voel ik dat argument niet helemaal.

2 jaar geleden

Ik vind, dat je als vrouw zijnde niet meer rechten hebt dan de man. Het is de natuur, een man kan niet zwanger raken. Ik vind het dan ook niet eerlijk dat vrouwen roepen “mijn lichaam mijn keus”. Ik ben absoluut pro abortus maar dan moet je er wel beiden achter staan. Ik snap ook dat de vrouw 9 maanden de baby moet dragen en een man heeft het dan makkelijker, maar in the bigger picture: het gaat wel om een baby. Als hij een geweldige papa wil zijn, waarom zou dat niet mogen maar andersom wel? Hoevaak hoor je wel niet dat vrouwen voor de baby kiezen? Dan is de man de klootzak want hij wilt geen baby, maar als hij wel een baby wil moet hij niet bemoeien want hij is niet zwanger. 🧐

2 jaar geleden

Reactie op 2020mama

Deze vind ik lastig. In eerste instantie vind ik dat de vrouw die zwanger i ...
Oh god wat gemeen zeg met dat spiraaltje!

2 jaar geleden

Hoe oneerlijk het ook is naar de man toe..., zolang het de vrouw is die kinderen dragen en op de wereld zetten is het naar mijn mening idd de vrouw die het laatste woord heeft in deze kwesties.

2 jaar geleden

Vrouw heeft het laatste woord want het is haar lichaam. Het is sneu maar het is wel zo. Als de vrouw het niet wil komt de baby er niet, als de vrouw het wel wil komt de baby er wel. Ik vind overigens wel dat de situatie anders is als je een stabiele relatie hebt, dan beslis je samen. Maar uiteindelijk als de vrouw zich op het laatste moment bedenkt kan niemand haar dwingen…

2 jaar geleden

Nee dat vind ik niet vreemd. Een vrouw moet dragen en baren. Ik ben sws niet echt voor abortus maar ben wel van mening dat een vrouw dit niet zomaar zonder goeie reden zal doen. Ook kan de man zegge het kindje te willen en paar maanden na de geboorte zn spulle pakken en weg wezen (zeg niet dat elke man zo is maar het kan wel) een vrouw staat er vaker alleen voor als het mis gaat. Dus ik vind het niet gek maar wel zo eerlijk als je de keus gewoon samen maakt.

2 jaar geleden

Hoe vervelend ook voor de man in kwestie, de vrouw is degene die het kindje 9 maanden moet dragen, baren en in de praktijk vaak voor het merendeel de zorg op haar neemt. Als de vrouw niet door wil gaan met de zwangerschap, dan zal dat uiteraard goed besproken moeten worden met de partner, maar als zij een abortus wil dan heeft ze daar gelukkig (in Nederland/België) recht op. Uiteraard wel verstandig om daarna de voorbehoedsmiddelen eens onder de loep te nemen. Het is niet helemaal eerlijk naar de man toe, maar zij dragen en baren het kind niet dus voor hen zijn er minder consequenties.

2 jaar geleden

De vader heeft sowieso inspraak. Maar ja, de vrouw heeft altijd het laatste woord, baas in eigen buik.