602 Reacties
één maand geleden
Iemand vroeg in het vorige deel naar het recept van de spaghetti met gehaktballetjes in knoflook-kaasaus. Bij deze:
- spaghetti
- 500 gram gehakt
- eitje
- paneermeel
- peper/ zout
- middelgrote ui
- 3 flinke tenen knoflook (of meer als je van ruimte om je heen houdt 😉)
- 100 gram geraspte Grana Padano kaas
- 300 ml slagroom
1. Gehaktballetjes maken ter grootte van een bitterbal van het gehakt, eitje, paneermeel naar eigen inzicht en peper/zout. Even in de koelkast zetten zodat ze stevig worden en niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
2. Snipper de ui fijn en pers de tenen knoflook.
3.Goeie laag olie of boter in de pan, ui en knoflook erin en zachtjes aan fruiten. Niet bruin laten worden!
4. Vervolgens de gehaktballetjes toevoegen en meebakken. De ui mag dan wel wat bruin worden.
5. Als de balletjes bijna gaar zijn voeg je de slagroom toe. Roer alles goed door en schraap eventuele aanbaksels los van de bodem.
6. Alle kaas erbij en goed laten smelten. Als de saus te dun of te dik is kan je naar eigen inzicht ofwel slagroom ofwel kaas toevoegen.
7. Tijd om te proeven! Zout en peper toevoegen naar smaak.
8. Ondertussen spaghetti koken.
Wij aten er een salade bij!
Eet smakelijk 😀.
één maand geleden
@Maanbloem bedankt voor je recept. Ziet er overheerlijk uit. Ga het maken een van de aankomende dagen 😋
één maand geleden
Ribeye met knoflook boter van Grutto (biologische vlees, niet de vogel 😉) met kreukelfrietjes
één maand geleden
Vanavond uiensoep met gekruid gehakt en geroosterde stokbrood sneetjes met gesmolten kaas 🧀 morgen goulash met rijst 🍚.