26 reacties

10 dagen geleden

Beide weekend ochtenden hebben wij een uitgebreid ontbijt, waarbij we de tafel dekken (doordeweeks smeren we aan het aanrecht), broodjes bakken en een eitje koken. In het weekend gaan we in de pyjama naar beneden en aan het ontbijt. Kleden ons pas aan wanneer het uitkomt of nodig is. Lopen daardoor ook wel eens een hele dag (of heel weekend) in pyjama. Wat we niet standaard doen maar wel alleen in het weekend is eind van de middag een borreltje drinken met wat chips oid erbij.

10 dagen geleden

Wij hebben eigenlijk beide ochtenden afbakbroodjes en een lekker eitje. Wij doen weekboodschappen met z'n vieren bij het winkelcentrum hier in de buurt. Dan mag dochter (zoon is nog te klein) in het karretje een appel of banaan en mag ze boodschappen scannen. Soms beide middagen, maar meestal zondagmiddag maken we een kleine borrelplank die op de bank eten. Zij mag dan op de tablet iets kijken. 'S morgens starten we in 'het grote papa en mama-bed', mag ze ook tv kijken. Dochter is 2 en zoon is 4 maanden.

10 dagen geleden

Herkenbaar en ik werk soms ook het hele weekend en mijn partner vaak zaterdag ochtend. Dus de weekenden zijn heilig. Zondag ontbijten we met afbak broodjes, en kleden ons pas om als het nodig is. Wij gaan soms juist de zondag weg naar het strand, binnenspeeltuin, of bijv avifauna. Dat we er even uit zijn. Maar soms ook juist ergens een bakkie doen dat we eruit zijn. En ook belangrijk om te blijven doen soms doen we apart wat van elkaar de zaterdag avond. Dan blijf de 1 thuis en is de ander weg met vrienden.

10 dagen geleden

Bij ons is het echt een weekend gevoel omdat grote broer (halfbroer maar dat is een stom woord) elke vrijdag naar ons toe komt. Verder eten we op vrijdag wat makkelijks, zaterdag en zondag samen rustig ontbijten. Hebben meestal 1 halve dag dat we beide druk in de weer zijn met het huis en boodschappen. De rest van het weekend laten we dat echt los

10 dagen geleden

Herkenbaar! Ook onze weekenden zijn heilig en proberen we zo veel mogelijk samen te zijn. Ik werk onregelmatig in de zorg en ongeveer om het weekend. Mijn man werkt vast op zaterdag dus het komt regelmatig voor dat we alleen za/zo eind van de dag als gezin hebben. Of zo-ochtend als ik een avonddienst heb. - Op (zon)dagen dat we beide vrij zijn doen we altijd uitgebreid ontbijtje met afbakbroodjes en een eitje - Altijd even erop uit, al is het maar naar het bos, tuincentrum ofzo. - De kinderen komen als ze wakker zijn bij ons liggen, op vrije dagen blijven we heerlijk wat langer met z'n allen liggen tot zij het zat zijn en gaan klieren in bed 🙊 (7 en 1,5) - Op zaterdagochtend als ik vrij ben doe ik vaak lekker relaxt opstarten met de kinderen, oudste mag zelf ontbijtje maken, lekker chillen in pyjama en tv kijken. - Ik zorg de laatste tijd dat ik de weekendboodschappen al op vrijdag(avond) in huis heb, dan hoef ik dat op zaterdagochtend niet met de kinderen te doen.

10 dagen geleden

Wij starten meestal beide dagen lekker rustig op. Filmpje kijken in bed, kopje koffie er bij vaak voor mij. Daarna lopen we nog een poosje in pyjama’s. Binnen spelen of we gaan vroeg de tuin in (zomer en grote tuin). Met slecht weer kijken we ook films ed. Weekend staat voor ons in het teken van vers en uitgebreid ontbijt (vaak gaat 1 van ons naar de bakker). Daar nemen we dan de tijd voor, uitgebreid aan tafel. Ons zoontje gaat op een gegeven moment wel spelen, en wij blijven nog even zitten. Einde ochtend vaak een activiteit, of bij mooi weer blijven we gewoon thuis in de tuin. De activiteit is vaak ook even naar de stad en langs de markt. Tijdens het middagdutje chillen we allemaal maximaal (papa en mama dus ook). En in de middag gaan we meestal 1 van de 2 weekenddagen ergens heen. Dat kan variëren van een speelboerderij, tot ergens een pizza of pannenkoek eten, Efteling, of met lekker weer hier op de fiets ergens naartoe rijden ergens bijv spelen / ijsje eten. Ook borrelen we wel eens met vrienden die ook kinderen hebben! Weekend is fijn! ❤️ Ps boodschappen komen doorgaans bij ons aan huis (hello fresh, crips etc) en kleinere dingen halen we tussendoor even snel. Schoonmaken wordt doordeweeks gedaan.

10 dagen geleden

Al aan gedacht om boodschappen te bestellen via de AH app of een andere supermarkt? Dit doen wij en scheelt zoveel tijd (en impulsaankopen🤭). Enige wat wij doen is zelf dan ophalen maar omdat je dan zelf de tijd en dag kan bepalen is dat ideaal. Verder geen tips omdat ik 34 weken ben van de eerste.

10 dagen geleden

Wij zijn nog een jong gezin (baby 9 mnd) - croissantjes op zondag - alleen lekkers in het weekend, meestal een zak chips en een reep chocola (wij zijn beide nogal vol haha, zo letten we op ons gewicht 😂) - in het weekend heb ik langer tijd voor mezelf, meestal één weekenddag zorg ik voor onze kleine van 9:00-14:00, en dan mijn lief van 14:00-18:00. De andere weekenddag zoeken we vrienden op of familie of gaan wandelen oid. Ik kijk ernaar uit dat onze kleine films met ons gaat kijken en snapt wat uitslapen is 😂

10 dagen geleden

We gaan vaak op zondag bij mijn ouders ontbijten, dat is echt een ding. Super uitgebreid met van alles en nog wat (Turks). Soms gaan we er lopend heen (35 min) en soms met de auto. Op zaterdag gaan we er vaak even op uit, we hebben een nieuwbouwhuis gekocht dus moeten regelmatig naar winkels om dingen te bekijken.

10 dagen geleden

Wij ontbijten altijd uitgebreid met afbakbroodjes. En gaan daarna altijd als gezin even weg. Kinderboerderij, even naar de winkelstraat, ergens wat drinken met een gebakje, naar de binnenspeeltuin e.d. Huishouden en boodschappen doe ik bewust doordeweeks zodat het weekend vrij is van die verplichtingen.

9 dagen geleden

Bedankt voor jullie reacties! Leuk om te lezen dat de meesten wel eenzelfde insteek hebben in het weekend! Lekker op de relax stand dus.. Iets waar wij nog wel in kunnen groeien denk ik 😅 Vandaag toevallig een dagje naar Blijdorp geweest. Me niet druk gemaakt om het middagslaapje en daarna een bakje uit de vriezer gegeten. Normaal gesproken zou ik dan nog koken, opruimen en stofzuigen( en tussendoor daarover piekeren haha). Nu besloot ik dat het wel prima was zo. Heerlijk!

9 dagen geleden

Hier wat oudere kinderen, dus een wat ander ritme denk ik;) Op Zondag worden er verse wafels of amerikaanse pannenkoekjes gebakken. Starten we rustig op en doen we wat gezelligs met elkaar als gezin. Zaterdag is vaak een dag met bezigheden en spreken de kinderen af met vriendjes.

9 dagen geleden

Mijn man en ik voetballen beide dus zondag was voor ons voornamelijk wedstrijd, nu zwanger ga ik samen met dochter kijken waar mogelijk. Zaterdag is dan in de ochtend een uitje (vandaag ging ze met papa naar de kinderboerderij), thuis voor haar middag slaapje. En daarna ligt het eraan hoe laat ze wakker is, dus vandaag ijsje gaan eten met kleine wandeling. Op zaterdag maken we meestal wat “speciaals” te eten in de avond waar we meer tijd kwijt voor zijn.

9 dagen geleden

Wij hebben op zondag een echte weekenddag, want papa werkt nog op zaterdagochtend. Het grote verschil met de andere dagen is: na wakker worden even knuffelen of tv kijken in het grote bed, uitgebreid ontbijten in pyjama, samen douchen. En in de middag een activiteit als gezin. Op onze vrije dagen met zoon (vrijdag en zaterdag voor mij) doen we dat niet. Dan is het wakker worden, aankleden en wassen. Daarna standaard ontbijt. Dus wel echt anders.

9 dagen geleden

onze 'familiedag' is zaterdag we gaan er dan met ons drie op uit. Vaak met de auto ergens naar toe, wandeling maken of iets. Soms is er eentje van ons brak dan doet de een een ochtend rondje met de kleine en gaan we smiddags op pad vandaag croissantjes en naar t strand in de ochtend middagdutje door de stad gefietst naar t bos, gegeten op foodtruck festival waar we toevallig langs kwamen

9 dagen geleden

Wij slapen om en om uit in het weekend, dus onze peuter gaat met 1 van ons naar beneden om lekker te spelen en boekjes te lezen. Hij krijgt lekker fruit en drinken en als de ander van ons beneden komt ontbijten we gezellig. Soms gewoon een boterham, soms broodjes ei of een pannenkoekje oid. Verder proberen we in het weekend dingen als gezin te doen, dus lekker samen boodschapje of klusjes doen. Wandelen of met vrienden/familie afspreken

9 dagen geleden

Op zondag ochtend gezellig samen zwemmen Gezellig ontbijten met lekkere bakbroodjes etc

9 dagen geleden

Zaterdagen zijn voetbalzaken haha! Mijn vriend voetbalt met een vriendenteam en ik vond het altijd al mega gezellig om mee te gaan en nu onze dochter 1,5 is gaan we elke week weer gezellig kijken 🥰. Als er geen voetbal is dan gaan we erop uit; kinderboerderij/stadje in terras pakken / wandelen / opa’s en oma’s op bezoek etc. Zondagen zijn rust dagen 😴 iets meer tv en knuffelen, maar ook knutselen! Gewoon een stuk minder naar buiten om de prikkels lekker laag te houden ✨ - deze manier wordt overigens ook geadviseerd door kdv en school om de zondag zo veel mogelijk het kind tot rust te laten komen voor de week begint 😊 (precies zoals wij het zelf ook graag zien 😛😛)

9 dagen geleden

Wij houden regelmatig in het weekend 'bioscoopje'. Dan maken we het donker beneden, zetten een leuke film op en iedereen krijgt een bakje met lekkere chipjes of popcorn erin. Op zaterdag en/of zondag gaan we lekker op pad om iets leuks te doen. Dit kan zijn een speeltuin, het bos, naar een restaurant etc. Verder lekker ontbijten op zondagochtend met verse broodjes, sapje, ei etc.

9 dagen geleden

Ter aanvulling: het huishouden doe ik dus bijna niet in het weekend. Ik probeer dit zoveel mogelijk doordeweeks te doen. Zodat het weekend echt familytime is.