31 Reacties

2 jaar geleden

Geloven in corona is net zoiets als geloven in kanker of geloven dat de zon elke dag op komt. Gelukkig dat jij negatief getest bent, een engeltje op je schouder! Niet alles is altijd te verklaren. Een coronatest geeft geen positieve uitslag bij een ander soort van griep, omdat het specifiek kijkt naar het sars-cov-2 virus.

2 jaar geleden

Je kan er minder vatbaar voor zijn. Wij hadden ongeveer hetzelfde en heb het ook niet gehad. Denk dat niet iedereen even vatbaar er voor is. Maar in Corona geloven 🤷‍♀️ het is er gewoon dus daar hoef je niet in te geloven

2 jaar geleden

Ik ken iemand die in de zorg werkt zij heeft al twee keer corona gehad. Haar vriend is beide keer negatief getest. Zij leven in een éénkamerappartement. Sommige mensen zijn immuun voor het virus. Ik heb zelf pas zware griep gehad (zwaar benauwd, hoesten, overgeven), maar ik testte negatief op corona en had dus een gewone griep. Wel dik twee weken ziek geweest. Dus niet iedereen met griep heeft corona en niet iedereen met corona wordt persé ernstig ziek ☺️ Sterkte met je schoonvader! En beterschap voor je partner!

2 jaar geleden

Oke dank jullie wel ,ik zei het miss een beetje krom met betreft geloven haha ,het maakte ons onzeker en dat we het zo raar vonden hij wel en de rest niet ,omdat ik hoog risico bent zwaar long patiënt bent .en mijn vriend alleen 1 x per jaar een beetje grieperig is .miss toch een engeltje op mijn schouder! Gelukkig zijn de klachten van mijn vriend mild en met de dag beter gaat .kunnen we hopelijk na het weekend weer naar buiten ipv in de tuin .

2 jaar geleden

Sommige mensen zijn er niet vatbaar voor. Ken iemand die heeft 2 weken met 4 positief geteste mensen in huis gezeten en zij heeft niks gehad. Ze hebben het met corona wel eens gehad over vatbaarheid in combinatie met je genen. Dus dat verbaasd me niks. Bij mij in het gezin + aanhang, allemaal aan het werk gebleven, en nog niemand (even afkloppen) is positief getest. Het verschilt echt per persoon of je er snel vatbaar voor bent.

2 jaar geleden

Reactie op BabyMaehley

Ik ken iemand die in de zorg werkt zij heeft al twee keer corona gehad. Haa ...
Dankjewel voor je reactie.

VRIEND

2 jaar geleden

Ons kindje is positief getest en wij als ouders negatief. Het kan zijn dat wij het nog van haar gaan krijgen en deze week ziek gaan worden maar er is ook een kans dat wij het asymptomatisch al hebbem gehad en daardoor al afweerstoffen hebben. Voor de een is corona een onschuldig griepje maar voor een ander een dodelijke ziekte. Voor ons kindje lijkt het voor nu als een flinke griep te verlopen.

2 jaar geleden

Reactie op 2020mama

Ons kindje is positief getest en wij als ouders negatief. Het kan zijn dat ...
Wij vinden het allemaal wel spannend pff .mijn had vrij snel al klachten ik geloof 2/ 3 dagen na contact met die persoon dus 12 dagen geleden in contact geweest en vrijdag 23 april ons laten testen .7 dag na testen gelukkig nog steeds geen klachten of symtomen van .. maandag zitten we 10 dagen in quarantaine.

2 jaar geleden

Wat fijn dat je negatief bent getest! Jullie zullen geluk hebben gehad en hij net pech. 🤷‍♀️ Hopelijk verloopt het allemaal mild bij je vriend. Let wel op, jij en jullie kinderen kunnen later alsnog positief testen want je vriend kan het natuurlijk doorgeven

2 jaar geleden

Reactie op Nitt

Wat fijn dat je negatief bent getest! Jullie zullen geluk hebben gehad en ...
Ja ik weet het ,ik denk dat we volgende week ons nog een keer laat testen voor de zekerheid

2 jaar geleden

Reactie op Silvana81

Oke dank jullie wel ,ik zei het miss een beetje krom met betreft geloven ha ...
Gelukkig ben je negatief! Hoog risico betekent dat de kans groot is dat je erg ziek wordt áls het je het hebt. Het zegt niks over de kans dat je het krijgt. Dan ben je op dat moment niet vatbaar geweest. Heeft dus niks met hoog risico te maken gelukkig! :)

2 jaar geleden

Ik snap die 10 en 15 weken niet , is de een eerder gebeuren even de andere 5 weken later?

2 jaar geleden

Eigenlijk gaat het toch een beetje hetzelfde als met een “normaal” griepje? Soms hoef je maar even bij iemand in de ruimte te zijn en iedereen is ziek, een andere keer blijf je zelf gewoon gezond ondanks dat je man / vriend hartstikke grieperig is en lekker naast je in bed ligt. 😉 Helaas zullen ze nooit 100% uit kunnen vinden hoe dat zit, heeft met een boel factoren te maken. Gelukkig maar dat jullie deels negatief getest zijn, hopelijk verloopt het bij je vriend mild. ☺️

2 jaar geleden

Reactie op SamvdP

Gelukkig ben je negatief! Hoog risico betekent dat de kans groot is dat je ...
Oh zo ik dacht dat ik dan ook veel sneller de kans op die besmeting als ik in de buurt van bent nou dan heb ik nu nog geluk .hopelijk blijft het zo word ik alsnog niet ziek van wand ben best wel stiekem bang dat ik als nog krijgt 😪

2 jaar geleden

Reactie op oummohamed

Ik snap die 10 en 15 weken niet , is de een eerder gebeuren even de andere ...
Ik denk 10 jaar en 15 weken. Kind van 10 is getest, baby niet.

2 jaar geleden

Reactie op oummohamed

Ik snap die 10 en 15 weken niet , is de een eerder gebeuren even de andere ...
Een kind van 10 en een baby van 15 weken denk ik☺️

2 jaar geleden

Reactie op MayDay

Eigenlijk gaat het toch een beetje hetzelfde als met een “normaal” griepje? ...
Ja zijn klachten worden met de dag minder verkoudheid is bijna weg alleen nog geen ruikvermogen Maar het blijft wel spannend voor ons zondag is het alweer 2 weken geleden dat we in contact zijn geweest en mijn vriend ruim een week grieperig dus 🤞dan maar .

2 jaar geleden

Reactie op oummohamed

Ik snap die 10 en 15 weken niet , is de een eerder gebeuren even de andere ...
Ja kind van 10 jaar getest wel en baby van 15 weken niet hihih

2 jaar geleden

Wat een raar topic, wat wil je hier nou mee bereiken? 😂😂

2 jaar geleden

Bij ons kreeg mijn zoontje van 14 maanden klachten: hoesten en keelpijn. Twee dagen later kreeg ik ook klachten en bleek ik positief te testen. De dag erna zijn ook mijn man en zoontje getest en beide negatief. De testuitslag van onze zoon is wel lastig te geloven, hij had overduidelijk corona verschijnselen en ik testte ook positief maar toch was hij negatief. Ook alle andere mensen die met hem in nauw contact zijn geweest, en dat waren toch al snel 6 volwassenen, testte negatief. Het kan dus heel goed dat slechts één iemand in een gezin corona krijgt.