20 Reacties

4 jaar geleden

Hoi, heel herkenbaar, ik ben ook 9 weken. Als ik toch een keer s avonds plannen heb ga ik na het avondeten (rond 18.00 of 18.30 uur) even een uurtje liggen voordat ik op pad ga. Maar meeste activiteiten buiten werk plan ik nu ook alleen in het weekend en inderdaad huishouden ook. Maar ook in het weekend moet ik mijn rustmomenten inplannen anders raak ik doodop.

4 jaar geleden

Volgens mij gaat het niet om de ballen hoog houden maar meer om rekening gaan houden met je lichaam en veranderende behoeften. Je lichaam is voor twee aan het werk en die eerste drie maanden kunnen fysiek het zwaarst zijn. Was in mijn geval ook. Volgens mij toegeven aan je vermoeidheid en stapje terug doen, is zorgen voor je lichaam en je baby.

4 jaar geleden

Reactie op Dana8

Volgens mij gaat het niet om de ballen hoog houden maar meer om rekening ga ...
Bedankt voor je berichtje Voor mij is een stapje terug doen , elke avond rond half 8 naar bed en rond half 9 gaan mijn luiken dicht. Ik kan helaas geen 2 dagen in de week 7 maanden lang nog vrijnemen.. dus vroeg me af hoe andere mensen dingen plande (huishouden etc) :)

4 jaar geleden

Heel herkenbaar! Ik ben nu 12+6, maar nog steeds erg moe (dit is ook wel meteen mijn enige echte zwangerschapskwaal, dus mag echt niet klagen!), maar het belemmert mij ook heel erg. Op mn werk val ik soms bijna in slaap en savonds lig ik soms al om half 8 in bed. Het gaat nu langzaamaan wel wat beter overigens.

4 jaar geleden

Reactie op Jordon

Bedankt voor je berichtje Voor mij is een stapje terug doen , elke avond ro ...
Niet! ik had dit bij mijn eerste ook. Eten, slapen en weer naar mijn werk. De rest was echt voor de verwekker van het kind, hoor! Na 13 weken ging dat over. Gewoon aan toegeven en leren loslaten.

4 jaar geleden

Reactie op Sandrav1993

Heel herkenbaar! Ik ben nu 12+6, maar nog steeds erg moe (dit is ook wel me ...
Ik ben ook alleen vermoeid. Gelukkig!! Pfoee had gehoopt dat het met 12 weken toch wel een beetje weg zou zijn. Nou nog maar een aantal weken elke avond vroeg naar bed dan.. 😝 voor een goed doel!!!

4 jaar geleden

Ik laat mijn vriend wat meer klusjes oppakken trouwens. Die heeft er wel begrip voor!

4 jaar geleden

Reactie op Jordon

Ik ben ook alleen vermoeid. Gelukkig!! Pfoee had gehoopt dat het met 12 wek ...
Ja dat hoopte ik ook haha! Hopelijk wordt het vanaf volgende week beter.

4 jaar geleden

Reactie op Sandrav1993

Ik laat mijn vriend wat meer klusjes oppakken trouwens. Die heeft er wel be ...
Ja begrip krijg ik hier wel maar geef dingen lastig uit handen 😫 moet ook leren loslaten.

4 jaar geleden

Bij mij ging het na 13-14 weken een stuk beter. Toen had ik veel meer energie en kon ik de wereld weer aan. Nu in het derde trimester is het toch echt weer een stukje pittiger.

4 jaar geleden

Reactie op Patricia12

Bij mij ging het na 13-14 weken een stuk beter. Toen had ik veel meer energ ...
Ik kan niet wachten tot die tijd dan... even doorzetten. 😁😁

4 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb dit tot ongeveer week 14-15 gehad, daarna kreeg ik geleidelijk aan weer wat meer energie. Ik ben ook tot vorige week 24/7 misselijk geweest. Inmiddels ben ik bijna 20 weken en voel ik me bijna weer de oude, met energie om nog wat te ondernemen in mijn vrije tijd 🙌🏻

4 jaar geleden

Hier idem dito! Ik werk maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Als ik thuis kom is het eten koken, lunch klaarmaken en tot nu toe lig ik (een beetje afhankelijk van hoe laat mijn man thuis is en hoe laat we dan kunnen eten) elke avond tussen 19.00-20.00 uur knock out op de bank en kan ik wel klokje rond slapen. De verloskundige heeft aangegeven dat ik me er aan over moet geven zolang het nog kan dus dat doe ik dan ook netjes zonder problemen 😝. Ik heb het ook echt nodig merk ik aan mezelf.

4 jaar geleden

Het valt mij nu ook een stuk zwaarder dan de eerste als ik eerlijk ben. Ik werk 32 uur per week, gelukkig vooral zittend maar geestelijk wel vermoeiend. Daarnaast een bijna 4 jarige in huis die écht aan school toe is en twee drukke honden in huis die ook aandacht willen. Alles evenveel aandacht geven lukt me echt niet meer. Hoe op te lossen ben ik nog niet achter helaas😂

4 jaar geleden

Hier idem dito! Ik werk maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Als ik ...
Pff voor mij is dit ook echt elke dag hetzelfde. Ipv op de bank ga ik maar gelijk naar bed en slaap ik rond half 9/half 10 🙈

4 jaar geleden

Reactie op Vimigi

Het valt mij nu ook een stuk zwaarder dan de eerste als ik eerlijk ben. Ik ...
Jeetje. Gelukkig heb ik alleen t huishouden en een man die maar lekker wacht totdat ik weer gezellig ben 😌 dat scheelt al.

4 jaar geleden

Reactie op Jordon

Bedankt voor je berichtje Voor mij is een stapje terug doen , elke avond ro ...
Alleen het hoognodige doen en je man meer laten doen... Verder rustige weekenden houden zodat je bij kunt komen van de week. Het is tijdelijk gelukkig, vanaf week 13 voel je je waarschijnlijk weer een stuk beter!

4 jaar geleden

Reactie op Jordon

Pff voor mij is dit ook echt elke dag hetzelfde. Ipv op de bank ga ik maar ...
Oh het bed is misschien wel een betere optie 😅

4 jaar geleden

In mijn eerste weken was is ook zo moe. Om eerlijk te antwoorden op je vraag; ik hield al die ballen gewoon niet in de lucht. Mij hielp het bewust te kiezen waar ik energie aan wilde besteden en mijn man te informeren over mijn vermoeide gevoel. Hij hield dan wat meer ballen in de lucht ;-) ik werk 40u en ik vond het belangrijk daarnaast te blijven sporten en om dat te kunnen moest ik uit werk even rusten. Dan kookte hij bijvoorbeeld. Bij sociale afspraken zorgden we dat het er niet meer dan 1 op een dag was, dan kon ik ervoor of erna slapen om fit genoeg te zijn ook nog even wat anders te doen. Het draaide dus vooral om keuzes maken. En weet dat t beter wordt in t tweede deel ;-)

VRIEND

4 jaar geleden

Ook mijn man was m'n held: boodschappen, koken, afwassen, zwaarste poetswerk. In de ochtend maakte hij een ontbijtje voor me. Ik liep in het weekend als een zombie met de stofzuiger rond en vouwde wat wasgoed op, zodat ie niet alles hoefde te doen... Ik heb het eerste trimester onwijs van hem gehouden, niet normaal 🍀