5 Reacties

2 jaar geleden

Ik werk zelf ook in de gehandicaptenzorg. Bij m'n vorige zwangerschap, had ik al vroeg bekkenklachten en harde buiken. Ik ben toen echt veel te lang door gegaan met werken en was fysiek echt op. Dit keer meteen met 12 weken gesprek met arbo arts gehad, dit was echt super fijn. Ik ben ook al vanaf 12 weken op advies van de arbo arts kantoorwerk gaan doen. Arbo arts is juist om je te helpen, niet om over je grenzen te gaan. Vooral aangeven wat jij wilt, gehandicaptenzorg is sowieso al fysiek zwaar en al helemaal als je zwanger bent.

2 jaar geleden

Misschien is een heel sterk punt dat je na je zwangerschap volledig herstel wilt. Dat is namelijk het gevaar met te lang en te zwaar werk bij bekken en banden problemen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je met rustiger aan doen zoveel minder pijn hebt, zelfs als je buik zwaarder wordt. Je banden kunnen wennen aan het gewicht. Lekker in bad, dan ontspant de boel lekker. En als lopen te zwaar is is fietsen misschien voor je? Daar forceer je niets mee en zo blijf je toch in beweging.

2 jaar geleden

Geen zorgen hoor. Bij zwangerschap doet de arbo sowieso niet moeilijk. Tenzij je een slechte treft maar weinig kans. Doordat betaling door ziekte bij zwangerschap door het UWV ( in NL wel) België geen idee hoe dat zit) wordt overgenomen zijn werkgevers meestal bereid om aanpassingen en adviezen van de arbo volledig over te nemen. Ze hebben, behalve een kracht minder, niets te verliezen. En liever straks n gezonde moeder terug dan veel langer herstel met ziekmeldingen vanwege overbelasting, die dan wel weer voor de werkgever zijn. Als zwangere ben je heel goed beschermd gelukkig. En doen ze moeilijk vraag dan je vk om advies omtrent werken en ga hiermee n nieuw consult aan. Echt waar, de arbo is er om jou te helpen. En qua uitleggen ook geen zorgen, de arbo ziet iedere week zwangeren, die snapt echt bekken klachten of banden pijn wel. Succes met de laatste helft en hopelijk kun je komende maanden nog met wat aanpassingen goed uit de voeten in je mooie beroep!

2 jaar geleden

Reactie op Nienne89

Ik werk zelf ook in de gehandicaptenzorg. Bij m'n vorige zwangerschap, had ...
Dit helpt mij zo erg

2 jaar geleden

Reactie op Plien2908

Geen zorgen hoor. Bij zwangerschap doet de arbo sowieso niet moeilijk. Tenz ...
Dankjewel, dit geeft mij rust!