6 Reacties

21 dagen geleden

Ze kijken naar een periode van 1 jaar in het verleden. https://www.uwv.nl/particulieren/zwanger-adoptie-pleegzorg/zwanger-met-werkgever/ik-ben-zwanger-en-heb-een-werkgever/detail/na-de-bevalling-bevallingsverlof-en-verlof. 4 of 5 dagen werken gaat dus niet zo heel hard aantikken omdat ze naar een periode van een jaar kijken. Maximum dagloon is (ook) gebaseerd op uurloon en hoeveel uren je werkt, het is dus niet zo dat als je 32 uur zou gaan werken over 5 dagen je ineens bruto ruim 200 euro meer krijgt. Daarvoor zou je echt 40 uur moeten gaan werken over 5 dagen. Maar dan nog kijken ze naar een jaar in het verleden. Betaalt het UWV aan jou rechtstreeks de uitkering? Of gaat die via je werkgever? Ik verdien ook ruim boven maximum dagloon maar mijn werkgever betaalde mij gewoon door. UWV betaalde mijn werkgever. Dus ik zou ook vooral met je werkgever in gesprek gaan voor een tegemoetkoming.

21 dagen geleden

Reactie op MomofAandJ

Ze kijken naar een periode van 1 jaar in het verleden. https://www.uwv.nl/p ...
Duidelijk, dankje! Ik kon niet goed uit de informatie die ik vond halen of ze enkel het salaris op basis van het afgelopen jaar baseren, of ook het aantal uren/de dagen waarop je werk Maar dit maakt het wel wat duidelijker :) Nee, dat gaat niet veel uithalen dan inderdaad. Ik werk er (nog) maar sinds september vorig jaar, en verwacht midden augustus met verlof te gaan. Het UWV gaat het geloof ik aan mijn detacheerder uitkeren. Ik heb ze al gevraagd of ze bereid zijn een tegemoetkoming te betalen, gezien mijn inkomen hiermee aanzienlijk zal dalen. Gezien het een klein detacheringsbureau is, is volledige compensatie niet mogelijk. Wel gaan ze een klein deel eraan toevoegen, dus dat scheelt iets.

21 dagen geleden

Ze betalen sowieso per 5 dagen uit, ondanks dat je minder dagen werkt. Ik werk normaal 4 dagen maar de dagloon wordt over 5 dagen berekend..

21 dagen geleden

Ze kijken naar je inkomen maar niet naar hoeveel uur je werkt (inderdaad gemiddelde inkomen van een periode van 12 maanden). Het dagloon is dus niet het normale loon dat je per dag verdiend. Ik denk dat relatief veel mensen meer dan €250 per dag verdienen en maar relatief weinig mensen boven het dagloon van het uwv uitkomen, daarvoor moet je volgens mij ongeveer een maandloon van €5300+ verdienen. De rekensom is als volgt (alles in bruto bedragen): Inkomen van 12 maanden : 261 = dagloon. Maandloon van uwv is dagloon x 21,75. Dus stel dat je €3000 per maand verdiend, dan heb je €36.000 in een jaar verdiend (vakantiegeld zit ook in dit bedrag) dan is je dagloon 36.000 : 261 = €138. Het bedrag dat uwv dan per maand betaald is 138 x 21,75 = €3000 en komt dus overeen met je normale maandloon. Hopelijk kun je me een beetje volgen haha.

20 dagen geleden

Reactie op NoeNoe2

Ze kijken naar je inkomen maar niet naar hoeveel uur je werkt (inderdaad ge ...
Ik volg je! Dankje voor je uitleg. Ik verdien wel meer dan die €5300 (bruto), het is een zogeheten all-in salaris. Ik ben me er dus wel bewust van dat het straks tijdens verlof omlaag zal gaan, en vroeg me af of dit ietwat te beperken was door het over 5 dagen te verdelen, maar ik begrijp van jullie dat dat niets uitmaakt! Weet ik in ieder geval waar ik aan toe bent :)

20 dagen geleden

Reactie op HKOI

Ik volg je! Dankje voor je uitleg. Ik verdien wel meer dan die €5300 (bruto ...
Ah ja ik zie dat het maximale maandloon bij uwv nu €5969 bruto is, dus dat zal je dan ontvangen! Meer werken heeft dan voor jou inderdaad sowieso geen zin m.b.t. de uitkering tijdens je verlof. Het is volgens mij wel best gebruikelijk dat je werkgever het aanvult maar niet verplicht en ik snap dat het met detachering nog wat ingewikkelder is. Hopelijk willen ze het gat een beetje opvullen!